Skip to main content

VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR şi Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam

 
VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR şi Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam

VIDEO. Cu cine merge România la Eurovision? Televiziunea Publică şi casa de discuri Global Records s-au hotărât asupra numelui care va reprezenta ţara noastră la competiţia europeană.

Publicitate

Este vorba despre cântăreaţa Roxen (Larisa Roxana Giurgiu pe numele real), un nume nu foarte cunoscut, dar care a dat câteva hituri anul trecut.

Două dintre piesele sale - You don’t love me şi Ce-ţi cântă dragostea - au adunat câteva milioane de vizualizări pe YouTube. Prima numără patru milioane de vizualizări şi a doua a strâns opt milioane.

Reamintim că în acest an TVR a schimbat total modul de selecţia a reprezentantului României la Eurovision. A lucrat direct cu casa de discuri Global Records.

Mecanismul, pe scurt. Mai multe voci au fost propuse celor de la TVR de către Lucian Ştefan, fondatorul Global Records. Trei voci au rămas pe lista scurtă, toate trei de la Global Records: Roxen, Diana V şi Cezar.

Din cele trei voci rămase pe lista scurtă, comisia Eurovision din TVR a ales una - Roxen.

Pentru artistă au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională din 1 martie.

Cine este Roxen, pe scurt. Roxen s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Roxen are deja două piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate la radiourile din România, cât şi la televiziunile muzicale.

Piesa „You don’t love me” a fost şi pe radiourile din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova

Citeşte şi:

Decizia finală de selecţie a vocii pentru Eurovision a aparţinut, potrivit TVR, unei comisii compusă din:

  • Crina Mardare vocal coach
  • Luminiţa Anghel, interpret
  • Lucian Ştefan, managing partner Global Records
  • Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision
  • Dan Manoliu, producător tv, director artistic
  • Gabriel Scîrlet, regizor muzical
  • Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical
  • Andrei Tudor, compozitor
  • Bogdan Păun, regizor muzical

VIDEO. Portret Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020 (@TVR1)

VIDEO. Roxen - Ce-ti Canta Dragostea | Official Video

VIDEO. SICKOTOY feat. Roxen - You Don't Love Me | Audio

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Criticul muzical Criticul muzical
    Liana Stanciu a greșit încă o dată după ce anul trecut ne-a cadorisit cu 2 *** în juriu. În loc să repare sistemul de jurizare, a schimbat complet regulile jocului, acordând preferențial desemnarea artistului unui srl, cu explicația că și alte țări fac la fel. Problema este în felul următor: dacă obținem un loc bun, atunci și la anul tot în privat se face preselecția, deci bye-bye Paula Seling și alți artiști independenți? Dacă tot copiem "rețete" de succes, atunci să trimitem o femeie cu barbă, că sigur vom ieși în evidență.
  • Titi Titi
    @maximilian - o mică corecție : Dua Lipa este cîntăreață KOSOVARĂ ( albaneză din Kosovo ). E drept lansată în UK.
  • andipanda andipanda
    Pai cum, si unde-i Treistariu?
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    @Kolo, @Ion
    Comisia care a făcut alegerile este formată din muzicieni și oameni de radio din România.
    @Mile
    Într-adevăr vedetele Global Records nu au fost interesate de Eurovision. a spus-o managerul casei de producție.

    Inna tocmai a felicitat-o pe Roxen pentru că a câștigat preselecția.
  • KOLO KOLO
    Nu e televiziune PUBLICA, e televiziune de STAT. Ar trebui sa intelegeti macar voi diferenta. La fel si la SRR care a fost radio public, dar l-a transformat Dragnea si PSD in radio de STAT.
  • ion ion
    Nu inteleg ce a selectat comisia. Global cica a venit cu mai multe nume din care s-au ales prima data 3, apoi 1. De ce nu au ales din start 1, ca aceleasi persoane au ales si prima data. Trebuiau sa pretinda ca lucreaza mai multe ore?
    Hai sa vedem toata lista, salariul lor astronomic e din banii mei. De ce e asa secreta?
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Roxen are un live bun, este o alegere bună pentru Eurovision, deși eu regret că nu au fost achitate „datoriile” din trecut ale Selecției Naționale către Ovidiu Anton și Laura Bretan.

    O fată frumoasă, o șatenă cu ochi albaștri, care ca apariție este aproape de colegele ei de casă de producție Inna, Antonia și Delia, dar și de britanica Dua Lipa (care a fost invitată de curând și la San Remo) și, pentru că face muzică de multă vreme, are șanse să ajungă și la fel de celebră ca ele.

    Nu este singura frumusețe cu voce frumoasă a noii generații, dar nu fiți geloși pe șansa ei. Eu îi țin pumni!
    Roxen, ești o alegere bună!
  • Mile Mile
    Oricum vedete nu ar fi mers mari
  • Robert Robert
    @geo Procedura este chiar foarte serioasă, adoptate de foarte multe țări de-a lungul anilor. Dacă ai fi fan al fenomenului ai fi urmărit explicațiile când s-a zis de ce a fost ales Global Records. În prezent, e no1 în materie de hituri în România. Roxen o fi tânără și necunoscută, însă așa sunt majoritatea artiștilor la Eurovision, niște no-name-uri în țările lor care, ce să vezi, mai și câștigă concursul. Dacă venea Delia din partea noastră pentru străini era tot un no-name și nu garanta cu nimic că luam locul 1.
    Însă a participat la festivaluri și a luat premii, în urmă cu câțiva ani. Poți căuta pe youtube Larisa Roxana Giurgiu și vei vedea. Are în spate o echipă profesionistă, cum nu a mai avut niciun reprezentant al nostru ever, așa că sunt convins că nu va da niciun rateu. Să nu uităm de Ilinca în 2017 care era mai tânără decât ea și ne-a adus locul 7 cu Alex.
    Contează mult piesa pe care o vom avea, însă sigur din cinci, una trebuie să fie extrem de bună.
  • Johnno Johnno
    Ca de obicei, romanul e expert in toate. Doar sa aruncati cu noroi stiti.
    @ian
    Multi dintre castigatorii Eurovision nu erau cunoscuti in tara pe care o reprezentau pana sa participe. Dar n-ai de unde sa stii, esti aici doar sa faci pe interesantul si pentru hate.
    @geo
    Marea Britanie procedeaza la fel.
  • Afi Afi
    Cred că va fi bine anul ăsta.
  • titi titi
    pare o copie Dua Lipa !
  • geo geo
    Procedura de selectie nu mi se pare serioasa.
    Vine o casa de poductie - apropo pe ce considerente a fost aleasa - si propune niste nume si o comisie alege unul. Da, au propus nume, pt ca Roxen nu spune mare lucru in muzica mare. A participat la vreun festival mai cunoscut, a cantat live la un spectacol mare, avem vreo garantie ca nu va claca la Eurovision, in fata unui public alcatuit din zeci de mii de persoane ?
  • ian ian
    Alta no name, sa spele banii tvr, alta clasare rusinoasa... serios? 2 melodii si e solista?

Trimite un comentariu

sus