Skip to main content

ActiveWatch: „Act jurnalistic iresponsabil. Digi24 a depăşit linia roşie”, după ce a dat „pe surse” că a decedat primul medic român din cauza pandemiei

 
Foto | ActiveWatch
Foto | ActiveWatch

„Act jurnalistic iresponsabil”, aşa cataloghează organizaţia ActiveWatch ştirea falsă dată de Digi24, aseară, dar reactificată ulterior.

Publicitate

Postul de ştiri a dat „pe surse” informaţia potrivit căreia s-ar fi înregistrat primul deces, din cauza coronavirusului, al unui medic din România.

„Digi 24 a depăşit linia roşie, prin decizia de a comunica, „pe surse", creşterea numărului de persoane decedate, inclusiv cu precizarea identităţii presupusei victime”, subliniază ActiveWatch într-o poziţie publicată în această dimineaţă.

Informaţia dată de Digi24 a fost infirmată, la aproximativ o oră, de secretarul de stat Raed Arafat, după cum menţionează organizaţia.

Aceştia vin şi cu un apel către instituţiile de presă:

„Facem un apel către mass-media şi sursele acestora să fie cât se poate de precaute în furnizarea şi difuzarea de informaţii care induc în eroare publicul şi care pot avea un impact emoţional puternic asupra comunităţii”, puntează sursa citată.

Apoi, continuă:

„Acest act jurnalistic iresponsabil ne confirmă, o dată în plus, că informaţiile privind evoluţia COVID-19, cu accent pe starea de sănătate a persoanelor afectate, trebuie comunicate numai după o verificare temeinică şi numai după confirmarea acestora din surse oficiale.”

Comunicatul celor de la ActiveWatch

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Doar tefelistii mai cred intr-o presa libera si independenta!
  • DODO DODO
    pacat! inca doua-trei deastea si adio credibilitate si audienta !
  • un privitor un privitor
    wow! A facut digi24 asa ceva? Nu pot sa creeeed!
  • Alexandru Alexandru
    @akbar, stii ce e culmea? Ca toti neaventii, exact ca tine, critica si jignesc un om care nu are alte intentii decat sa ne tina pe toti informati. Ok, a fost o greseala, pentru tine nu conteaza din ce cauza. Daca ai avea putin creier, ai putea sa deduci ca informatia i-a parvenit tot din spital, nu de la piata Obor. Si uite asa unii oameni care muncesc si pentru noi, cei care stam acasa sunt pusi la zid de niste pareristi care nu au realizat nimic util in viata lor. Daca ai facut ceva util pentru societate poate ne impartasesti si noua relizarile tale. Fac referire la tine si toti ceilalti care o jinesc, ca poate nu ai inteles exact. Inclusiv materialul este ostentativ la adresa Carlei. Ma, baieti, nu mai bine faceti ceva util cu vietile voastre si incetati cu jignirile asupra unor oameni despre care habar nu aveti cat sunt de profesionisti si ii judecati doar prin prisma unei greseli facute.
  • akbar akbar
    Ce amuzant e să vezi atâția și atâția apărători a unei individe care inventează cuvinte. *** Carla Tănasie și ție și tuturor care mai folosiți „contacți” ca plural pentru contacte!
  • i i
    Cine is astia de la ActiveWatch?
  • Constantinescu Veronica Constantinescu Veronica
    Carla Tănasie este unul dintre cei mai informați și mai pregătiți jurnaliști. Și nu numai dintre cei de la Digi 24.
    A greșit. Cine știe care au fost împrejurările. N-a murit nimeni dintre cei care au ascultat știrea, așa cum suportăm zilnic destule induceri în eroare (nu îmi place termenul ”manipulare”). O dezmințire și scuze cred că ar fi suficient.
  • Jonhcomes Jonhcomes
    Ce sa îți spun activewatch, cand latrinele și *** TV difuzau la TV minciuni peste minciuni tăceau din gura, atunci nu exista acest Toma care vb ceea e prietenul lor, iar acum aceasta organizație obscura fac pe lupu moralist când un reporter greșite de la digi 24, dar și u Petrișor obae ești complice ca ii dai copy Paste la tot felu de comunicate ca să transmiți ca toți sunt la fel ca latrinele și *** tv. Pun pariu ca nu vei accepta acest comentariu. O zi buna tuturor
  • Suport Suport
    Terminati cu prostiile. Carla e cel mai bun reporter pe Sănătate din România. Chiar dacă a greșit aici - deși n-aș invinovați-o - n-a fost în căutarea senzaționalului. Nu e ușor să lucrezi aproape non-stop, să fii bombardata cu informații și cereri. Fă în continuare ce faci, Carla! Numai bine!
  • geo geo
    De la inceputul crizei s-a recomandat televiziunilor sa dea dovada de moderatie. Dar ”vedeta” Carla Cristina Tănăsie nu s-a putut abține. Deși deontologia o obliga să verifice informația din 3 surse. Cel puțin. Să vedem dacă, de data aceasta, șefii o vor trage la răspundere. Pentru că nu este prima dată când supără lumea medicală.
  • Andrei Andrei
    După ce Oana Zamfir l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost în Piața Universității la mineriada din iunie 1990, Prelipceanu a apărut automat și a sancționat-o, scoțând-o de pe post și făcând-o de rușine în public. Mă aștept să dea dovadă de aceeași intransigență și acum față de persoanele care se fac responsabile de acest fake news, o mare pată în istoria acestei televiziuni. Și neapărat să emită și un comunicat public prin care să fie arătate sancțiunile și persoanele cărora le-au fost aplicate!
  • Mihai Mihai
    Cum dai o sire fake? Pui surse:dupa care poti scrie orice
  • digibecaly digibecaly
    Daca RTV si Antena 3 dau laturi pe post si fraierii le inghit pe nerasuflate, de ce sa nu faca si Digi 24 asa ceva pentru audienta. Cata vreme institutia care ar trebui sa vegheze la respectarea regulilor si a deontologiei in lumea jurnalistica, este numita si aservita politic, nu trebuie sa ne mire astfel de practici mizezre.
  • Jon Jon
    Oare e singura televiziune in situatia asta...nu dar cand esti cea mai vizionata televiziune pe timp de criza altfel ai acuzi de informatii false ... sa ne aducem aminte de breaking news urile rivalilor pe fundal galben
  • jk jk
    In aceasta perioada o sa mai tot fie
    Nu e de lăudat,dar de inteles ca astfel de derapaje apar
    O sa mai tot vedem in urmatoarea perioada

Trimite un comentariu

sus