Skip to main content

ActiveWatch: „Act jurnalistic iresponsabil. Digi24 a depăşit linia roşie”, după ce a dat „pe surse” că a decedat primul medic român din cauza pandemiei

 
Foto | ActiveWatch
Foto | ActiveWatch

„Act jurnalistic iresponsabil”, aşa cataloghează organizaţia ActiveWatch ştirea falsă dată de Digi24, aseară, dar reactificată ulterior.

Publicitate

Postul de ştiri a dat „pe surse” informaţia potrivit căreia s-ar fi înregistrat primul deces, din cauza coronavirusului, al unui medic din România.

„Digi 24 a depăşit linia roşie, prin decizia de a comunica, „pe surse", creşterea numărului de persoane decedate, inclusiv cu precizarea identităţii presupusei victime”, subliniază ActiveWatch într-o poziţie publicată în această dimineaţă.

Informaţia dată de Digi24 a fost infirmată, la aproximativ o oră, de secretarul de stat Raed Arafat, după cum menţionează organizaţia.

Aceştia vin şi cu un apel către instituţiile de presă:

„Facem un apel către mass-media şi sursele acestora să fie cât se poate de precaute în furnizarea şi difuzarea de informaţii care induc în eroare publicul şi care pot avea un impact emoţional puternic asupra comunităţii”, puntează sursa citată.

Apoi, continuă:

„Acest act jurnalistic iresponsabil ne confirmă, o dată în plus, că informaţiile privind evoluţia COVID-19, cu accent pe starea de sănătate a persoanelor afectate, trebuie comunicate numai după o verificare temeinică şi numai după confirmarea acestora din surse oficiale.”

Comunicatul celor de la ActiveWatch

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    Am observat că aseară la Digi 24 Claudiu Pândaru a stat vreo cinci ore în direct, iar la Pro TV, oamenii de la România, te iubesc au revenit ca reporteri pentru jurnalele de știri.
  • Adi Adi
    Să nu creadă cineva că merge la infinit cu salarii de mizerie, cum sunt la Digi, cu muncă până la epuizare și cu oameni nepricepuți. Că așa sunt ăia ieftini. Astea sunt consecințele. Păcat.

Trimite un comentariu

sus