Skip to main content

Cazul Coronavirus în studioul TVR. "De ce a ales Doina Gradea să ţină secret această informaţie vitală pentru sănătatea propriilor angajaţi?" - MediaSind

 
Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Reacţie după materialul Paginademedia.ro despre invitatul infectat cu coronavirus care a înregistrat o emisiune în TVR cu doar două zile înainte de a fi depistat pozitiv.

Publicitate

"De ce a ales Doina Gradea să ţină secret această informaţie vitală pentru sănătatea propriilor angajaţi?", se întreabă sindicatul MediaSind, după ce conducerea instituţiei nu a comunicat angajaţilor nici până acum că a avut în platou un invitat depistat, ulterior, cu Coronavirus. "Este halucinant", punctează poziţia MediaSind.

"Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a aflat cu stupoare informaţiile apărute în presă (pe Paginademedia.ro) despre modul iresponsabil în care administraţia condusă de Doina Gradea, preşedinte director general al Societăţii Române de Televiziune, a ascuns salariaţilor săi faptul că un invitat la emisiunea Vreau să fiu sănătos a fost depistat cu coronavirus!", se arată în poziţia MediaSind.

Reamintim că un invitat într-o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platorurile TVR, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Până la ora publicării articolului Paginademedia.ro, puţini dintre angajaţii instituţiei publice (cu excepţia câtorva dintre cei care au lucrat pentru emisiune) ştiau despre invitatul infectat cu coronavirus.

Angajaţii TVR nu au fost anunţaţi, nici până la această oră, că un pacient infectat cu Coronavirus a fost în platourile instituţiei.

Conducerea TVR nu şi-a anunţat angajaţii, însă în această săptămână, a luat o serie de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei cu Coronavirus (inclusiv o dezinfecţie generală a studiourilor).

Citeşte şi: TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajaţii TVR nu au fost anunţaţi

Citeşte şi: REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecţie. Emisia, suspendată noaptea trecută

Citeşte şi: FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

Poziţia MediaSind:

"Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a aflat cu stupoare informaţiile apărute în presă (pe Paginademedia.ro) despre modul iresponsabil în care administraţia condusă de Doina Gradea, preşedinte director general al Societăţii Române de Televiziune, a ascuns salariaţilor săi faptul că un invitat la emisiunea Vreau să fiu sănătos a fost depistat cu coronavirus!

Este incredibil cum angajatii TVR, care îşi pun viaţa în pericol în orice clipă relatând despre această boală ucigaşă, extinsă la nivel mondial, ca să informeze populaţia în scopul prevenţiei, nu sunt informaţi si avertizati. Ba mai mult, le sunt ascunse aceste informaţii tocmai de cei care ar trebui sa-i protejeze.

Este halucinant că cei care conduc TVR află în urmă cu câteva zile că un invitat la o emisiune este posibil să fie infectat, având în vedere că soţiei sale i se confirmase testul, şi nu suflă o vorbă angajaţilor TVR pentru a-i pune în gardă.

Şi nici măcar în ultimul ceas, după ce s-a confirmat oficial că respectivul invitat este infectat cu coronavirus.

De ce a ales Doina Gradea să ţină secret această informaţie vitală pentru sănătatea propriilor angajaţi, este o întrebare la care aceasta trebuie să răspundă urgent în faţa instituţiilor abilitate.

Având în vedere secretomania de care a dat dovadă şefa TVR, precum şi încercările de a ascunde aceste informaţii grave, MediaSind solicită Parlamentului demiterea de urgenţă a administraţiei Gradea.

În acelaşi timp, solicităm instituţiilor abilitate să reacţioneze de urgenţă pentru a proteja sănătatea angajaţilor TVR şi a familiilor acestora şi să sancţioneze drastic persoanele care se fac vinovate de ascunderea adevărului.

Până la luarea măsurilor necesare izolării tuturor persoanelor expuse, solicităm Ministerului Sănătăţii să intervină de urgenţă, având în vedere că televiziunea publică este o instituţie strategică, iar în astfel de momente este nevoie de responsabilitate."

Citeşte şi: TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajaţii TVR nu au fost anunţaţi


Citeşte şi: Schimbări la TVR 1, în grilă, dar şi la ştiri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”


REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecţie. Emisia, suspendată noaptea trecută


Şcoală TV. La TVR. Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului


FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ziaristu' Ziaristu'
    Este clar că *** din conducere s-au uitat prea mult la serialul Cernobîl. Secretomania asta penibilă pentru anul 2020, când e imposibil să mai ascunzi ceva, când media online și rețelele sociale sunt atât de dezvoltate, arată cât de meschini, de nepregătiți și de anacronici sunt unii (i)responsabili din postul public. Oare cât tupeu or mai avea să-și privească colegii în ochi după ce au dovedit că îi doare-n cot de ăia de pe urma cărora încasează salarii babane?
  • Juristul revoltat Juristul revoltat
    - "Zădărnicirea combaterii bolilor", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, ar însemna ceva pușcăriuță pentru onor membrii Comitetului Director. Toți știau de problema din TVR și au mințit prin omisiune, trecînd la așa-zisa dezinfecție, care a fost și este o glumă proastă! - Comunicarea de informații false este și ea o faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

    Hai să dăm și numele acestor politruci de neclintit, mari comunicatori și deontologi:
    Doina Gradea, președinte - director general,
    Cristian Văileanu, producător general & director Studiouri Centrale,
    Mădălina Rădulescu-Vochin, director Direcția Știri,
    Liliana Potecă, director Departament Economic,
    Carla Tompea, director Progame & TVR2,
    Eduard Dârvariu, director TVR1.
    Evident, pe lângă ei mai gravitează tot felul de valeți zeloși, d-ăia cu lefuri de la 80 de milioane în sus, care cunoșteau situația și au devenit complici.
  • Livia Pila Livia Pila
    Mai rau e ca angajatii au fost anuntati ca daca au posibilitatea sa lucreze de acasa o pot face. In conditiile in care in ultimul an toti angajatii au fost hartuiti de conducere sa declare si sa renunte la colaborari externe de orice natura si luand in considerare majoritatea salariilor din TVR aflate la minim, fiind la limita de jos a salariilor din economie, cum ar putea angajatii sa isi creeze un mediu de lucru acasa pentru a putea lucra? Cu salariul din TVR? Glumiti. De abia acum se vede lipsa de viziune si slaba coordonare a comitetului director si a consiliului de administratie.
  • omar omar
    Paco, tu pornești de la presupunerea greșită că ăștia care sunt la butoane in TVR sunt oameni. Nu sunt. Sunt niste lachei abrutizati de ani grei de lins clanțele politicienilor. Sunt transfigurați cacao ar putea pierde funcțiile câștigate prin trafic de influență și nenumărate mizerii prestate de a lungul anilor. Indivizi care profesional sunt mai începători ca începătorii. Asa se explica cum oameni care nu au realizat nimic în meseria asta ajunge sa conducă jurnaliști cu cv-uri consistente. (Atâți câți mari are TVR).
  • Un virusat Un virusat
    Parlamentul, Guvernul Spitalul Gerota, ING Bank si alte chestii importante se baga la izolare după cate un caz CoViD-19, ba chiar la un simplu zvon. Iar TVR, care halește cate 10 milioane de euro/ luna din banul public pentru a informa, cica impartial, prompt si verificat, minte de ingheata apele prin omisiune/ ascundere că stă cu virusul prin studiouri!!!
    Oamenii aia care stiau si au bagat treaba sub pres mai sunt liberi acum? Nu-s la brutărie deja toți arestabilii aia?
  • Paco Paco
    După o asemenea MIZERIE CINICĂ, Doina Gradea și tot Comitetul Director al TVR ar trebui să meargă direct la pușcărie, conform legii. Este o ticăloșie fără egal ca tu să dai comunicate oficiale în care bați câmpii despre deontologie, despre informații oficiale și, în instituția care ar trebui să fie etalonul adevărului, care n-ar trebui să ascundă nimic publicului care o plătește, să pui mii de vieți în pericol întru slava minciunii! Toți directorii ăștia inconștienți ar trebui arestați instant pentru așa ceva. Culmea dezinformării într-un loc al informării!

Trimite un comentariu

sus