Skip to main content

Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan şi Vlad Petreanu, voci într-o campanie de responsabilizare marca Europa FM

 
Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan şi Vlad Petreanu, voci într-o campanie de responsabilizare marca Europa FM

Nume precum Cătălin Tolontan, Vlad Petreanu, Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu sau Alice Iacobescu sunt vocile care îndeamnă la calm şi responsabilitate, într-o campanie de conştientizare derulată de Europa FM.

Publicitate

„În aceste zile, presa din România se împarte în două - jurnalişti care se străduiesc să informeze corect, în interesul general al publicului, şi redacţii care folosesc vechea metodă de creştere a audienţei, profitând de spaimele publicului”, anunţă reprezentanţii Europa FM.

De această dată, problema este de siguranţă publică, iar riscurile acestui gen de abordare oportunistă sunt majore.

„Europa FM derulează o campanie de responsabilizare, prin care informează echilibrat şi calm, dar cu toată claritatea atât despre evoluţia situaţiei şi măsurile luate de autorităţi, cât şi despre măsurile de precauţie pe care şi le poate lua fiecare pentru a preveni răspândirea virusului. Voci importante ale postului nostru de radio s-au alăturat campaniei.”

Cătălin Tolontan:

„Sunt Cătălin Tolontan, şi, ca jurnalist, am auzit vorbind despre coronavirus pe unele dintre cele mai strălucite minţi ale cercetării mondiale.

Toti experţii ne sugerează să stăm în casă, să fim calmi şi să respectăm regulile, pentru că medicii nu au certitudinea acum despre cât de rău ne poate provoca în timp virusul.

Dacă îi ascultăm, le vom da oamenilor de ştiintă timpul să ne ajute şi să găsească un vaccin sau un remediu”.

Andreea Esca:

„Cred că în această perioadă este important să nu ne panicăm, dar nici să fim iresponsabili. Hai să ne spălăm pe mâini cât mai des, să evităm locurile aglomerate, să nu tuşim fără să ne pese, să nu lăsăm copiii care nu vor mai merge la şcoală să umble brambura prin alte spaţii pline de oameni, să nu aglomerăm spitalele cu lucruri care pot fi amânate şi să luăm foarte în serios recomandările autorităţilor. Paza bună trece primejdia rea! Să nu uităm că nu este numai despre noi.”

Vlad Petreanu:

„Noi, Europa FM, suntem hotărâţi să ne menţinem în prima categorie, a presei care lucrează în interesul publicului. Europa FM îndeamnă prin jurnaliştii săi şi prin vocile respectate ale societăţii civile la responsabilitate şi la informarea corectă în contextul răspândirii cazurilor de coronavirus şi în România. Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, respectaţi măsurile de precauţie decise de autorităţi!

Nu încălcaţi regulile de izolare la domiciliu: e riscant pentru sănătatea dumneavoastră şi a celor din jur, şi, în plus, vă expuneţi şi riscului de a avea un dosar penal. Potrivit legii, zădărnicirea prevenirii răspândirii bolilor se sancţionează cu amendă de până la 20.000 de lei.”

Cristian Tudor Popescu:

„De pe vremea lui Pilat din Pont, a te spăla pe mâini înseamnă a nu fi răspunzător pentru moartea celui fără vină. În zilele acestea, mă spăl pe mâini înseamnă a fi răspunzător pentru viaţa tuturor. Să nu uitaţi că orice îmbrăţişare poate fi a lui Iuda! Să nu minţiţi mai mult decât de obicei!”

Alice Iacobescu:

„Urmăresc ce se întâmplă în contextul coronavirus şi îmi iau măsuri de precauţie în mod responsabil şi echilibrat. Nu mă panichez, dar nici nu ignor ameninţarea. Respect măsurile elementare de igienă, evit spaţiile publice închise, mai ales dacă sunt aglomerate, nu îmi asum riscuri inutile nici pentru mine, nici pentru copilul meu. Să fim responsabili. Ajută enorm!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nam Nam
    Glumiți!?TOT PCR SCRIE,PE VOI....☠️
  • Alex.D Alex.D
    asta i campanie???
    asta e ceva de genu noi suntem buni aia sunt nashpa stati si faceti ne noua rating.
    campanie adevarata,pe subiect si fara parti prix e aia de am vazut o pe la digi sport in care apar Mutu,Belo etc...aia chiar idee buna.

Trimite un comentariu

sus