Skip to main content

MĂSURI. Antenele reduc temporar salariile cu 20% şi suspendă parte din angajaţi

 
MĂSURI. Antenele reduc temporar salariile cu 20% şi suspendă parte din angajaţi

Măsuri în grupul Intact. Conducerea grupului Intact a hotărât, în perioada crizei cauzate de coronavirus, să reducă salariile din companie cu 20%.

Publicitate

Pentru următoarele 30 de zile, angajaţii companiei vor lua 80% din venitul normal.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, pe lângă reducerea temporară a salariilor, o parte dintre angajaţi vor fi suspendaţi în această perioadă. Este vorba, în principal, de cei care lucrau la producţii care au fost oprite momentan, din raţiuni de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Măsura se aplică angajaţilor tuturor posturilor din grupul Intact.

Într-un mesaj către angajaţi, Mihai Gâdea explică ce se va întâmpla în perioada următoare la Antena 3:

"Am decis să ne organizăm activitatea astfel ca fiecare angajat să lucreze 128 ore pe lună, în loc de 160, ceea ce presupune plata a 80% din venit pe o perioadă de 30 de zile, astfel încât să traversăm cu bine această perioadă", spune Mihai Gâdea în mesajul intern.

"Sper ca această situaţie să se încheie curând, să revenim la planurile iniţiale şi să construim împreună, aşa cum am făcut până acum.

Vă mulţumesc pentru că înţelegeţi situaţia şi pentru că alegeţi să vă faceţi zilnic meseria cu bună credinţă", mai scrie Mihai Gâdea.

Contactaţi de Paginademedia.ro în legătură cu măsurile luate, oficialii Antena Group au explicat, fără alte detalii, că "aceste măsuri au un caracter temporar şi sunt menite a ne asigura pe termen lung respectarea angajamentelor faţă de telespectatori, de angajaţi şi de partenerii de business."

Poziţia Intact, pentru Paginademedia.ro:

"Intact Media Group ia măsuri care să asigure respectarea misiunii faţă de public.

Situaţia generată de epidemia COVID-19 a afectat proiectele in derulare din cadrul Intact Media Group şi a impus luarea unor măsuri care să asigure continuitatea activităţii şi respectarea misiunii faţă de public.

Aceste măsuri au un caracter temporar şi sunt menite a ne asigura pe termen lung respectarea angajamentelor faţă de telespectatori, de angajaţi şi de partenerii de business."

Reamintim că, în această săptămână, Antena Group a anunţat o serie de măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Printre acestea, pe lângă măsurile de protectie a angajailor (lucrul de acasă) suspendarea filmărilor pentru programe precum Chefi la cuţite, Next Star sau serialul Sacrificiul, dar şi renunţarea la emisiunile înregistrate de la Antena 3.

La Antena Stars, matinalul a fost mutat între 10.00 şi 13.00 (faţă de 8.00-12.00), iar emisiunea Agenţia VIP cu Cristi Brancu nu va mai avea ediţii în timpul săptămânii, doar sâmbăta şi duminica.

Citeşte şi: Antena 1 suspendă filmările pentru Chefi la Cuţite, Sacrificiul şi Next Star: „Vor fi reluate atunci când condiţiile o vor permite”


Antena 3: „Emisiunile înregistrate vor fi suspendate momentan”. Cine poate, lucrează de la distanţă. Ce vor face jurnaliştii în perioada următoare?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Cica nu s-ar fi taiat salariile. Probabil celor de la productie (productii care nu se mai filmeaza).
    @maria - nu e chiar asa cum crezi sau cum ai vrea sa crezi.
  • maria maria
    Nu mi se pare normal ca dl.Gidea sa-l tina 3 ore in emisiune pe dl. Arafat. Acest om are resposabilitati enorme . Trebuie sa fie odihnit pentru ca mintea lui sa functioneze brici. Parca e la procuratura intr-un interogatoriu incrucisat. Si dl.Badea si dl.Gidea s-au sfortat 3 ore sa-i puna intrebari in care sa arate ce destepti sint ei. Noroc ca dl. Arafat are bun simt si a suportat cu stoicism emisiunea aia labartata pe 3 ore. In acelasi context ma mir de ce il chinuie pe dl. Badea cu emisiunea aia de 12 noaptea, care ,fie vorba intre noi, nu mai are nici un haz. Nu stiu daca ati observat ca s-a schimbat evident orientarea politica a postului.
  • Ioan boboi Ioan boboi
    În afară că oamenii de bună credință își vor putea pierde locul de munca niciun regret. Aceste televiziuni să se deștepte în ultimul ceas să fie oneste să nu se hrănească numai cu minciuna dacă nu..desființarea definitivă.
  • Coco Coco
    Am crezut ca Antenele sunt altfel!
    M-am inselat! Comunicatul lui Gadea e fals. Sunt oameni care lucreaza acolo si vor fi platiti cu 50% din salariu, nu cu 80%. De asemenea , organizarea in acest trust este foarte proasta.Ceea ce se vede le televizor e o mare minciuna! Nu le pasa , ca si celor pe care-i critica cu vehementa , de cei cu salarii mici!
  • Vlad Vlad
    Acu le pare rau ca au facut pe jurnalistii puritani in privinta impozitului. Ei " e " incoruptibili...mai ales cand lucri la comanda. Nu conteaza ca poate al de langa tine care nu lucreaza cu spor de vedeta ar fi avut ceva de castigat...o bruma acolo.
  • un privitor un privitor
    @Spagatistu' - vor vorbi cu 20% mai mult. Ca sa nu mai foloseasca obae buretele.
  • Elena Elena
    Asta pentru ca in aceasta perioada ITM-ul doarme in urma decretului presedintelui. Vor uma si altii. Un abuz al societatilor fata de angajati. Oare antelene se asteapta la solidaritate din partea angajatilor? Solidaritatea lor fata de angajati unde este?
    Un lucru este sigur: roata se intoarce.
  • un privitor un privitor
    @Spagatistu' - *** *** turcesc.
  • Adi Adi
    Deci așa criză avem că Europa fm tocmai a adus-o pe Mona Nicolici.Care sigur nu e....ieftină. Sau e criză doar la Antene?
  • jk jk
    De asemenea, la Antena 1:
    -azi nu va fi Next Star
    -incepe in weekend Mireasa si va debuta în timpul săptămânii la 14
    -Sacrificiul restrâns la o ora si mutat mai tarziu miercuri
    -Asia express miercuri
    -Apare de luni un observator de noapte
  • Spagatistu' Spagatistu'
    Întreb pentru un prieten: aceste măsuri se aplică și în cazul lui Gâdea,Badea,Ursu,Stancu și celorlalți "corifei", sau doar pălmașii sunt afectați?
  • circo circo
    probabil că toate canalele tv vor face la fel. alea de sport chiar nu vor mai plăti deloc colaboratorii. desi unii doar de acolo luau bani.
  • Ionel Aguritei Ionel Aguritei
    Citat din Dragos Patraru: Acum îi vezi pe marii antreprenori și pe marii manageri ai planetei. Sunt cei care deja au rupt contractele și le-au tăiat angajaților din bani sau chiar au trecut la concedieri. Să fim foarte atenți acum și la aceste aspecte. E foarte important să știi cum se comportă angajatorul tău în momente de criză. Așa afli dacă ești pentru el un om sau o simplă marfă, un mijloc de producție. Și cred cu tărie că acești ”patroni” ar trebui să nu mai găsească pur și simplu oameni pe care să-i angajeze, după ce lucrurile revin la normal. Ar trebui să existe un loc în care să fie trecute firmele care la cel mai mic semn că urmează o criză și-au dat afară oamenii sau le-au luat din bani. Să nu te angajezi acolo fără un spor de risc.

    Pentru că, spuneam și aseară la emisiune, invers nu vezi niciodată să se întâmple lucrurile. Nu îi vezi pe acești ”antreprenori” intrând pe ușă și spunând: uite, fraților, aveți aici un milion de euro, împărțiți banii între voi, că am depășit profitul prognozat anul ăsta. Nu vezi asta. Dar când doar se aude cuvântul criză apar idioții: ”ă, știți, uite, trebuie să vă trimitem acasă, vă tăiem din salariu, iar dacă nu ne revenim într-o lună, asta e, trebuie să vă concediem.” Stați, mă, ***, că nici nu a început criza, mama voastră de găini proaste! Să nu cumva să suferiți voi vreo pierdere, nu?
    De-aia zic, acum îți vezi angajatorul. Iar dacă e o lichea, ar trebui să-l concediezi tu pe el cât mai repede. Să vă fie bine, oameni buni!
    #stareaizolarii
  • Cornel Cornel
    Asta pentru că i-a prins Voiculescu că-l fura. O sa vedeți în următoarea perioadă schimbări la nivel managerial. Nu are legătură cu criza. Au găsit motivul asta sa se reorganizeze.
  • geo geo
    Schema de personal oricum este prea stufoasa la Antene.
    Iar salariile unora de pe acolo sunt f mari.
    Asa ca nu vor suferi prea mult !

Trimite un comentariu

sus