Skip to main content

Grupul Pro TV, încă 200.000 de lei amendă pentru depăşirea publicităţii. Pe Pro 2. Sesizare la Consiliul Concurenţei

 
Grupul Pro TV, încă 200.000 de lei amendă pentru depăşirea publicităţii. Pe Pro 2. Sesizare la Consiliul Concurenţei

Încă 200.000 de lei amendă pentru grupul Pro TV, din cauza depăşirilor de publicitate, după amenda de 400.000 de lei de acum două săptămâni, luată pentru Pro TV şi Pro Cinema.

Publicitate

De data aceasta, este vorba de postul Pro 2, cu depăşiri de aproape zece ore într-o singură lună. Adică zece ore de reclame peste limita admisă de lege.

Astăzi, CNA nu a dat doar amenda, dar a decis şi sesizarea Consiliului Concurenţei.

Detalii, în continuare:

Pro 2, aproape zece ore de depăşiri

CNA a constatat depăşiri de publicitate, în luna decembrie, şi în cazul Pro 2. Câte reclame a dat Pro 2 în decembrie în plus? Mai mult cu 9 ore, 56 de minute şi 43 de secunde decât prevede legea.

Forul a amendat azi compania cu încă 200.000 de lei pentru aceste depăşiri.

"Au încălcat legea în mod grosolan"

Pe lângă amenda de azi, CNA a decis să sesizeze şi Consiliul Concurenţei. De ce?

Explică Monica Gubernat, preşedintele CNA:

"Dacă sunt încălcări ale legii care pot cădea sub incidenţa altor instituţii, legea spune că le putem sesiza. CNA trebuie să vegheze la buna concurenţă între competitori."

"În cazul de faţă, vorbim de cel mai mare jucător de pe piaţa media, care a încălcat în mod grosolan legea", a mai spus preşedintele CNA. "Am sesizat posibila concurenţă neloială".

Articolul invocat de CNA în sesizarea făcută către Consiliul Concurenţei:

"Consiliul este obligat să sesizeze autorităţile competente cu privire la apariţia sau existenţa unor practici restrictive de concurenţă, a abuzului de poziţie dominantă sau a concentrărilor economice, precum şi cu privire la orice alte încălcări ale prevederilor legale care nu intră în competenţa sa." (Legea Audiovizualului)

Cea mai mare amendă din istoria Pro TV

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, grupul Pro TV lua cea mai mare amendă din istoria companiei în România: 400.000 de lei (aproximativ 80.000 de euro), pentru depăşirile uriaşe de publicitate de pe Pro TV şi Pro Cinema, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Postul TV a reuşit în luna decembrie, în timpul zilei, să depăşească cele 12 minute de publicitate în fiecare oră. În total, televiziunea a avut un record de şapte ore în plus, faţă de timpul legal, permis de legea audiovizualului. Au fost şapte ore pe Pro TV şi încă aproape nouă ore pe Pro Cinema.

Paginademedia.ro a estimat că, numai din depăşirile de publicitate de pe Pro TV şi Pro Cinema, grupul a încasat între 230.000 şi 260.000 de euro. (Estimarea, aici).

Citeşte şi: Pro TV şi Pro Cinema, amenzi uriaşe pentru depăşiri URIAŞE de publicitate. Pro TV: „A fost o eroare”


Citeşte şi: Câţi bani a câştigat Pro TV din depăşirile uriaşe de publicitate? A fost pe plus sau pe minus după amenda CNA?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    @micutu de la 7
    Din ce am inteles,Diva nu are licența luată pe Romania
    Nu stiu care e regimul posturilor de genul
  • micutu de la 7 micutu de la 7
    La DIVA se uita cineva sau sunt singuru? :)) Acolo in juma de ora sunt 20 de publicitate si promo.
  • Damir Damir
    Vorba lui Dragos, astea mici locale vand tot ca sa scape de o asa amenda. Nu e corect. Dar cna ul e o institutie *** si *** de cei mari. Simplu. Cu respect, din mediul media.
  • Dragos Dragos
    Cand legile sunt facute prost, nu trebuie sa ne mire ca un post tv mare depaseste constant minutele de publicitate dintr-o ora. Mai rau e de televiziunile mici care sunt pe picior de egalitate cu cele mari cand e vorba de amenzi, ceea ce nu e corect deloc. Una e sa scoti niste sume mari din publicitate si sa platesti 200.000 de lei, alta e abia sa scoti bani de salarii si sa platesti aceeasi amenda. Legea e stramba rau. Ar trebui date amenzi in procent din incasari.
  • Șerban Șerban
    La antene nu este cazul de astfel de amenzi, pentru că nu sar calul cu reclamele. Ei nu au nevoie să facă bani din publicitate, au de spălat pe emisiuni de doi bani.
  • D D
    Pro 2 sta mult mai bine in audiente decat rivala Happy
  • D D
    Multa lume se uita la acest post , doar e lider in fiecare luna , si in fiecare an
  • grigore marius grigore marius
    Propun ca la a treia abatere sa vorbim de procent din cifra de afaceri. Este clar ca este rentabil pentru ei sa depaseasca. Macar sa li se dea un discount daca platesc amenda in avans....asa,ca la impozit.
  • mile mile
    cine se uita la acest post , e sub linie si sub orice rating
  • marian marian
    Foarte bine daca au gresit sa plateasca dar sa se uite si in ograda antenei si kanalului deoarece si acolo la fel este , parerea mea este ca deranjeaza unele persoane de la concurenta aceasta d-na sa se uite in ograda antenutei unde se propavaduieste incultura a dat o amenda si gata iar ei in continuare fac ce vor deoarece jumatate din CNA sunt de partea partidului PSD si nu se pot atinge . Familia Voiculescu cu trustul lor traiesc tot din publicitate sau au banii de la partidul care il promoveaza , sa fim seriosi .
  • Expertul Expertul
    Foarte bine! Televiziunile ar trebui amendate cu o suma dubla fata de incasarile pe care le fac atunci cand in calca legea.
  • Adi Adi
    E plăcut sa iei amendă 40.000 de euro si încaseazi 240.000. Să tot faci afaceri din astea.
  • Andrei Andrei
    Și mai zice lumea că femeile la menopauză n-au răbdare
  • jk jk
    Pro x si pro gold cat au depășit?

Trimite un comentariu

sus