Skip to main content

Schimbări la TVR 1, în grilă, dar şi la ştiri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”

 
Schimbări la TVR 1, în grilă, dar şi la ştiri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”

Măsuri noi la TVR pe fondul epidemiei cu noul coronavirus. Postul public renunţă la o serie de emisiuni şi le înlocuieşte cu Telejurnal sau cu reluări, potrivit unei note interne obţinute de Paginademedia.ro. Măsurile sunt valabile începând de astăzi, 13 martie, până pe 5 aprilie, cu posibilitatea de prelungire.

Publicitate

Schimbări se fac şi în organizarea echipei care face parte din Direcţia Ştiri, dar şi în modul în care aceştia transmit informaţiile din teren. Astfel, echipele de reporteri şi cameramani vor merge pe teren doar cu autoturismele, iar aceştia îşi vor trimite, pe cât posibil, informaţiile din teren sau de acasă, pe e-mail.

„Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale, ale autorităţilor centrale sau ale grupului de comunicare strategică. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică”, se arată în mesajul trimis către jurnaliştii TVR de Mădălina Rădulescu-Vochin, şefa ştirilor TVR.

Iată principalele măsuri transmise de TVR jurnaliştilor săi:

  • Emisiunile „Matinal” şi „Ca-n viaţă”, difuzate de luni până vineri, se înlocuiesc cu Telejurnale, cu aceleaşi ore de difuzare. Echipele editoriale se modifică şi vor primi separat programul de ture pentru perioada următoare.
  • Emisiunile „Cooltura” şi „Lumea. Azi” vor trece în sistem de redifuzare.
  • Echipele editoriale vor asigura zilnic ediţiile de breaking news impuse de evenimentele legate de răspândirea coronavirus, prioritate având declaraţiile Grupului de Comunicare Strategică sau ale autorităţilor centrale.
  • Echipele de reporteri şi cameramani vor dispune de maşină, cameră şi rucsac, iar pe cât posibil, încercâm ca filmările să fie transmise direct în ingest şi textul scris de acasă, pentru a reduce cât mai mult posibil contactul cu personalul din redacţie sau cu cel tehnic. Vor fi două echipe de reporteri de teren, cu program 12/36 de ore si în week-enduri.
  • Toţi oamenii din redacţie vor asigura redactarea de ştiri preluate de la reporterii de pe teren. Reporterii de pe teren vor trimite textele ştirilor pe email sau direct pe grupul de whatsapp al redacţiei.
  • Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale, ale autorităţilor centrale sau ale grupului de comunicare strategică. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.

Amintim că TVR a mai luat o serie de măsuri în contextul măsurilor privind coronavirusul. În noaptea de miercuri spre joi (11 - 12 martie) postul public a intrat în revizie tehnică, timp în care au fost igienizate toate zonele în care se lucrează cu echipament (pupitre de emisie, mixere etc.), în redacţii şi în studiouri.

Totodată, la începutul acestei săptămâni s-a luat decizia să se renunţe la public/figuraţie în cazul tuturor emisiunilor de pe post.

Citeşte şi:

REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecţie. Emisia, suspendată noaptea trecută

Şcoală TV. La TVR. Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului

FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Emisia* la fel si in timpul zilei am observat
  • jk jk
    De asemenea,noaptea,între 22 și 6,TVR 3 preia demisia TVR 2
  • Blaga Adriana Blaga Adriana
    Buna ziua!
    Asa cum se vor preda diverse discipline la tvr 2, va rog sa luati in considerare sa se predea / explica subiecte de bac la romana / matematica / biologie / informatica / fizica / etc. Se pot detalia si norme de conduita sau modul de abordare a examenelor, informatii referitoare la diverse cursuri / specializari, etc, efectiv o implicare mai mare a televiziunii in sistemul educational. Sunt foarte multi copii care vor dar nu stiu cum.
    Va multumim pentru implicare
  • mile mile
    Ha, de parca emisiunile erau cele unde se producea dezinformarea, nu jurnalele de stiri insuficient informate sau stiri la care se omit voit anumite informatii.
  • fosta colega fosta colega
    Când ardeau de vii și apoi mureau pe capete tinerii la Colectiv, onor conducerea Știrilor TVR a dat primele stiri după vreo 11 ore asteptand comunicatele oficiale ale politicienilor. Printre primele mizerii transmise in buclă a fost si faimoasa declaratie a lui Nicolae Banicioiu, ministru al Sanatatii, "avem de toate, ca in Franța și-n Germania". Intre cei care conduceau ostilitatile era, la fel ca acum dar pe functie mai micuta, duamna Madalina Radulescu-Vochin. La vremuri grele, valorile raman de paza pentru "a nu crea panica".
  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    "Orice știre va avea doar surse oficiale" și "conduita nu trebuie sa creeze panică" înseamnă un pretext pentru mascarea adevărului pe banul public. Adică, dacă vreun reporter descoperă că oficialii mint, că nu recunosc realitatea sau că o cosmetizează, ar trebui să nu transmită așa ceva pt că vrea madame Vochin-Rădulescu asta să doarmă liniștită?!

Trimite un comentariu

sus