Skip to main content

VIDEO. De ce Popescu? Viceprimarul sectorului 2, emisiune cu nume electoral la un post de Cartea Recordurilor

 
VIDEO. De ce Popescu? Viceprimarul sectorului 2, emisiune cu nume electoral la un post de Cartea Recordurilor

VIDEO. Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, apare săptămânal într-o emisiune la un post de televiziune, o apariţie la limita legislaţiei audiovizuale. Cum se numeşte? Postul la care are emisiunea a intrat de curând (şi nu este o glumă) în Cartea Recordurilor!

Publicitate

Detalii, în continuare:

Talk-show-ul cu Dan Cristian Popescu (care şi-a declarat intenţiile de candida la viitoarele alegeri) are un nume cu conotaţii electorale: ALEGEREA lui Popescu se numeşte emisiunea săptămânală a viceprimarului PNL, dată pe Canal 33, în fiecare miercuri, de la începutul lui martie.

De ce „alegerea”? Pentru că Dan Cristian Popescu „alege” subiectul. „Nu am gândit-o ca pe ceva electoral”, susţine viceprimarul, pentru Paginademedia.ro.

Prezenţa lui Dan Cristian Popescu este la limita legislaţiei audiovizuale. El are calitatea de „invitat permanent” în emisiune. Dacă ar fi fost realizator, ar fi încălcat legea.

Codul audiovizual spune că:

“Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale.”

Ce spune Dan Cristian Popescu despre situaţie? Cum a fost gândită emisiunea (care se deschide cu un generic ca un clip electoral, iar numele este scris albastru pe galben – culorile PNL).

Dan Cristian Popescu este cotat drept unul dintre potenţialii candidaţi PNL cu şanse la Primăria Sectorului 2. La începutul acestui an, a avut şi o campanie outdoor, cu mesajul De ce Popescu? În prezent, în Bucureşti sunt câteva panouri care promovează emisiunea Alegerea lui Popescu.

Dan Cristian Popescu a lucrat, în trecut, pe outdoor, atât în companii de profil, cât şi la direcţia de autorizare publicitate (în Primăria Capitalei şi apoi la Sectorul 2).

VIDEO. Înainte de răspunsurile lui Dan Cristian Popescu, genericul emisiunii:

Eu sunt invitat permanent în emisiune. Realizator este Alexandru Răducanu, directorul postului, iar eu sunt invitat”, spune Dan Cristian Popescu.

Paginademedia.ro: Alegerea lui Popescu nu sună electoral?

Dan Cristian Popescu: Subiectele nu au nicio legătură cu instituţiile primăriei. Vorbim despre lucruri pozitive pe care eu le propun publicului. Despre oameni care au făcut lucruri bune. Sunt prea multe aspecte negative, m-am gândit să fie altfel. Nu au legătură cu primăria.

Paginademedia.ro: Dar nu sunt din sectorul 2? Nu au legătură cu sectorul?

Dan Cristian Popescu: Pot fi lucruri din sector, dar nu sunt legate de Primărie. De exemplu, am avut printre invitaţi: doamna director de la Şcoala Ferdinand, directoarea de la Hospice, proprietarul unui restaurant care duce în această perioadă mâncare în spitale, un atelier de croitorie care face măşti de protecţie, un medic de familie de sector.

Dar, cum spuneam, nu sunt plătit, nu am niciun contract.

Paginademedia.ro: Sunteţi un posibil candidat. Nu sună electoral?

Dan Cristian Popescu: Da, intenţionez să candidez la Primăria Sectorului 2, dar listele candidaţilor nu au fost încă stabilite. Dar nu are nicio legătură Alegerea lui Popescu din numele emisiunii cu asta.

Mulţi încearcă să prezintă lucruri negative şi mi s-a părut interesantă o emisiune în care să discutăm despre oameni care fac fapte bune. Eu le propun nu moderez şi nu am această calitate.

Paginademedia.ro: Văzut din afară, numele nu vi se pare electoral?

Dan Cristian Popescu. Nici eu, nici domnul Răducanu nu am avut intenţia de a face o emisiune electorală. numele trebuie să aibă calitatea de atrage audienţă. Conţinutul nu e electoral. Numele poate fi interpretat.

Paginademedia.ro: Dar când aţi pus numele, nu vi s-a părut că sună electoral?

Dan Cristian Popescu. Nu ştiu ce să zic. Nici nu mai ştiu cine a pus numele. Au fost mai multe nume discutate.

Paginademedia.ro: E o formă de campanie?

Dan Cristian Popescu. Orice apariţie a unui politician poate fi considerată o acţiune electorală.

Paginademedia.ro: Sunt panouri în Bucureşti cu Alegerea lui Popescu, câteva panouri publicitare

Dan Cristian Popescu. Nu am nicio legătură cu aceste panouri. Este campania postului.

Până la ora publicării acestui articol, Alexandru Răducanu, realizatorul emisiunii, nu a putut fi contactat.

Canal 33, un post de Cartea Recordurilor

Record Mondial. România are, oficial, Cel mai lung talk show din lume. Trei zile şi trei nopţi de emisiune. Este acordat unei televiziuni din România. Nu, nu e nici România TV, nici Antena 3, nici Digi 24.

Emisiunea a fost pe un post mai greu de găsit pe telecomandă: Canal 33. Nu este nici în măsurătorile de audienţă.

Pentru că a împlini trei ani, postul s-a gândit să facă o emisie de trei zile şi trei nopţi, la mijlocul lunii martie, fix în primele zile ale stării de urgenţă.

"Talk-show-ul" de trei zile şi trei nopţi a fost, de fapt, o suită de discuţii dintre moderatorul Alexandru Răducanu şi 100 de invitaţi din domenii diverse, ca economia, cultura, politica, sportul, educaţia, arta, antreprenoriat, dezvoltare personală sau spiritualitatea.

„Recordul mondial al postului TV românesc a fost validat şi certificat de către Guinness World of Records în urma unui talk-show maraton, desfăşurat în direct, care a început pe 14 martie şi s-a terminat în dimineaţa zilei de 17 martie 2020”, spun reprezentanţii Canal 33.

Mai exact, timpul de emisie a fost de 72 de ore şi 18 minute, cu care Canal 33 a intrat în Cartea Recordurilor.

Până acum, recordul era deţinut de o televiziune din India, care reuşise să facă un talk show timp de de 62 de ore si 12 minute.

Ideea a venit când postul a împlinit trei ani pe piaţă.

Canal 33 este "spre capătul" listei de programe de ştiri din grilele cabliştilor. Este din acest an şi pe lista must carry, a celor care trebuie preluate obligatoriu de către cablişti.

Toate momentele din maratonul de trei zile sunt disponibile şi pe canalul de YouTube al postului.

GALERIE FOTO.

  • Foto | Canal 33
  • Foto | Canal 33
  • Foto | Canal 33
  • Foto | Canal 33
  • Foto | Canal 33
  • Foto | Canal 33
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adriana Adriana
    Popescu zice: "am avut printre invitați:...". Asta nu inseamna ca el se considera organizatorul emisiunii si nu invitat? Altfel, spunea ca Raducanu i-a avut ca invitati pe acei oameni. Gura pacatosului adevar graieste. Nu e platit sa fie acolo, desigur, dar oare plateste? Pentru ca daca plateste, cred ca e cam nasol la TV si poate risca o amenda demna de Cartea Recordurilor.
  • lazar lazar
    Aceste individ dubios mai bine sa dea socoteala pentru jafurile, din sectorul 2, executate mana in mana cu primarul invizibil (psd) Toader.
    Cat tupeu are ! Incredibil !

Trimite un comentariu

sus