Skip to main content

Din nou online. Justiţiarul.ro, site închis pentru fake news, va fi repornit. Trebuie să şteargă articolele false, printre altele

 
Foto | Paginademedia.ro
Foto | Paginademedia.ro

Din nou online. Autorităţile au decis redeschiderea site-ului justiţiarul.ro, înschis pentru fake news în urmă cu o săptămână, scrie Libertatea.ro.

Publicitate

Repornirea site-ului a fost solicitată de jurnalistul Marius Albin Marinescu, care a precizat că va elimina articolele ce conţineau informaţii false, după cum arată comunicatul autorităţilor.

Astfel, Marcel Vela (Ministrul Afacerilor Interne) a transmis către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii solicitarea de repornire platformei, în bază unor condiţii clare impuse „administratorului”.

Site-ul justiţiarul.ro a fost închis în urmă cu aproximativ o săptămână, la pachet cu un altul, romania-veche.ro, pentru că au răspândit informaţii false cu privire la pandemia de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă şi a aprobat redeschiderea site-ului, dar „cu condiţia ca administratorul să respecte următoarele condiţii de transparenţă şi etică jurnalistică”:

- eliminarea articolelor ce conţineau informaţii false referitoare la Covid-19;

- filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect şi publicarea doar a acelor materiale care conţin informaţii din surse oficiale şi credibile;

- asumarea publică a identităţii site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact şi a persoanelor/persoanei care administrează conţinutul site-ului;


Citeşte şi: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citeşte şi: Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”


Citeşte şi: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SJ SJ
    Pe iohanis cine il inchide cand propaga stiri false, gen Ardealul vandut la unguri de Psd? Nu vedeti ce societate penibila am devenit ? Sunt doctori Andrew Kaufman de exemplu, care declara ca nu s-a dovedit stiintific existenta coronavirus. E o infirmatie falsa? Ia documentati - va si vedeti. PS. Sper sa nu cenzurati aiurea comentariul
  • Gigel marian Gigel marian
    Cine stabileste ce e ala fake news? Iohannis si orban? Site-ul ad prezidendiale nubtrebuie inchis? Nu e fake news cu scoala din franta? Acolo nu se aplica? Demiterea lui cercel ce e? Masuri deja aplicate.
  • Bogdan Bogdan
    Chiar prea mult fake-news in perioada asta... Spuneti ba adevarul ca nu se intampla nimic,oricum daca ar fi soc si groaza total sau stiri calme!

Trimite un comentariu

sus