Skip to main content

MediaSind cere Realitatea Plus să publice „numărul angajaţilor care se află în şomaj tehnic şi lucrează în regim de voluntariat”

 
MediaSind cere Realitatea Plus să publice „numărul angajaţilor care se află în şomaj tehnic şi lucrează în regim de voluntariat”

Sindicatul MediaSind cere postului Realitatea Plus să publice numărul angajaţilor care sunt în şomaj tehnic, dar merg şi la muncă, în regim de voluntariat.

Publicitate

Apelul organizaţiei vine pe fondul ultimelor mişcări din interiorul postului TV, unde o parte din angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, însă ar presta în continuare muncă în redacţie, ca voluntari.

De asemenea, sindicatul mai cere conducerii postului:

- să explice opiniei publice de ce a eliberat Adeverinţă de angajator pentru deplasare la sediul Realitatea Plus – în regim de voluntariat angajaţilor care se aflau în şomaj şi nu aveau încheiate contracte de voluntariat.

- în cazul în care, în continuare, conducerea Realitatea susţine că nu lucrează cu angajaţi aflaţi în şomaj, atunci să explice cu ce personal îşi desfăşoară activitatea din moment ce producătorii, cameramanii, şefii de tură, sunetiştii se află în şomaj tehnic încă din data de 7 aprilie 2020, conform Deciziei administratorului special semnată în data de 6 aprilie 2020.

- cerem administratorului special să răspundă dacă a solicitat în scris sau verbal şefilor de compartimente să cheme la serviciu, în regim de voluntariat, pe angajaţii care se află în şomaj tehnic.

Administratorul special Realitatea Media, Genoveva Grigoroscuţ, a spus, într-un punct de vedere pentru Paginademedia.ro, că:

Realitatea Media a fost nevoită să trimită angajaţi în şomaj tehnic. Nimeni nu a fost însă obligat să vină la muncă”

Deciziile luate de conducerea staţiei, în contextul pandemiei de coronavirus, au determinat şi demisia realizatorului Costi Rogozanu. Acesta a spus, într-un mesaj intern trimis redacţiei, că:

„De o săptămână, se întâmplă chestiuni administrative care ne privesc pe noi toţi. Inclusiv pe aceia care nu au primit o foaie cu şomaj tehnic la semnat şi care apoi au primit şi îndemnul să vină la muncă în calitate de voluntari.

Comunicatul integral al MediaSind, pe larg

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Insider Insider
    Dragă Maricel Păcuraru,
    Dragă Miron Mitrea,

    În primul rând, felicitări că ați scăpat de Cozmin Gușă, personaj toxic și falimentator peste toate afacerile media pe care le-a păstorit (are timp să nenorocească definitiv și FR Judo acum). Dacă visați să aveți influență, să deveniți moguli, să contați cât de cât în peisajul socio-politic in România, ei bine pt asta e musai să aveți AUDIENȚĂ. Cu 0.2 în prime-time, că la asta v-a adus Gușă după ce a preluat postul de la 2.3 - 2.9, sunteți NIMENI în drum. Audiența nu se face peste noapte, o jumătate de punct "costă" multe investitii. O sa va dau gratis cateva idei simple.
    1. Ecranul arata jalnic, 4:3, SD, cand standardul HD e deja normalitate de vreun cincinal peste tot. Prin studiouri bate vantul, se vede ca sculele au murit una cate una si ca inclusiv giant screen-urile sunt mascate de carpe cu sigla postului.
    2. Grafica e invechita, vai mama ei.
    3. Oamenii, asta conteaza enorm. Baza jurnalismului o formeaza reporterii. Luati-va reporteri buni, macar 2-3 sa aveti pentru niste lefuri de minim 100 de milioane. Oameni beton pe domenii, sau inspirati, creativi, cautatori, care sa treaca sticla, sa poata sa stea oricat cu povesti in live-uri. De la ei pleaca ideile, relatiile, ei "duc" greul, ei aduc exclusivitatile pe care le comenteaza alde Puscalau, Oreste si altii care raspund la comenzile voastre. Apoi, producatorii - unii buni stiu sa duca emisiunea, Maricele, sa dea o linie. Linia nu o dai tu sunand in regie sa intre Gabriel Oprea ca sa dea lectii despre organizarea pandemiei. Apoi, editorii. Unul bun e vital pentru reactii rapide, burtiere inspirate. Un EOD ok e unul care stie sa "tina" un traseu al zilei, sa nu rateze punctele importante (pe care le au toti), dar pe care sa le imbine cu exclusivitati (vitale, de la reporteri) si cu clou-uri din arhiva, floricele, d-astea.
    4. Nu va mai credeti voi redactori-sefi sau directori, ca nu veti fi niciodata. Aveti bani, dar n-aveti cultura, nici tragere de inima. Nici nu va mai puneti rudele prin functii de conducere, ca sunt mai praf decat voi. Nu va fortati progeniturile sa devina ce nu vor fi niciodata - analisti sau moderatori, pentru ca nu au cultura, experienta, determinarea si flerul necesare pt asa ceva.
    5. NU MAI PROSTITI publicul. Postul e patronat de voi, dar apartine telespectatorilor, nu uitati asta vreodata. Fiti onesti, aratati realitatea, invitati la comentarii cat mai multe parti posibile.
    6. Nu mai dati comenzi: intra ala, iese alalalt. Lasati oamenii buni sa se simta liberi. Aduceti in discutie temele zilei: lumea vrea sa stie despre joburi, emigrare, sanatate, educatie, e satula de aceleasi mutre de politicieni invartiti peste tot. Sunt mii de romani interesanti care nu apar pe nicaieri. Cu angajati buni, ii gasiti usor.
    7. Fiti corecti cu salariatii, tratati-i mereu ca pe egali. Vi s-a dus buhul ca v-ati batut joc de sute de oameni. Ce fel de parteneri de afaceri sau angajatori sunteti cand toate aceste istorii, pe langa puscaria din palmares, atarna de voi in permanenta?

    Succes!
  • Mihai Mihai
    Nu e voie,presedintele si-a trimis omul acolo
  • Umbra Umbra
    Daca i ar calca macar o singura data cei de la ITM, ar trebui ca in secunda doi sa puna lacatul pe usile societatii care, apropo, isi desfasoara activitatea intrun sediu ( cladirea Willbrok) unde nu si au mai platit chiria de..nici ei nu mai tin minte..unde angajatii sunt obligati sa si parcheze masinile pe trotuar DN1, luand amenzi pt parcare interzisa(pe buna dreptate) doar dintr un simplu motiv..si acela ca, conducera refuza de atata timp sa si plateasca chiria.
  • Insider Insider
    Se pare ca 200 de angajati sunt in "voluntariat", cca doua treimi din angajati. Deci, e vb de o frauda majora. ITM nu s-a sesizat inca sau ce asteapta...Avand lipsa de credibilitate a celor care conduc Realitatea, ar fi trebuit sa fie calare pe ei.
  • Ion Barba Ion Barba
    Latra cainii in Giurgiu. Geaba vorbeste Godinac, Gusa are ochii prea albastrii sa il clinteasca cineva atat de mic. Un lucru "bun" pentru tratamentul la care au fost supusi oamenii de-a lungul anilor ar fi o demisie in grup in asa peste noapte fel incat acea televiziune de propaganda sa inceteze sa mai transmita publicului toate aberatiile si sa escrocheze statul si angajatii.
  • geo geo
    ITMul nu a ”descins” încă la sediul Realitatea Plus ?

Trimite un comentariu

sus