Skip to main content

MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

 
MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

UPDATE. Genoveva Grigoroscuţ, administrator special Realitatea Media spune, într-un punct de vedere pentru Paginademedia.ro, că "NIMENI nu a fost obligat să vină la muncă în această perioadă". În ceea ce priveşte adeverinţa de voluntar, administratorul special explică faptul că "mai multe persoane au solicitat adeverinţe pentru a se putea deplasa şi doar acelea, ca urmare a cererii lor, au primit acea hârtie".

Publicitate

Punctul de vedere complet, în articol.

Angajaţi ai postului de televiziune Realitatea Plus sunt, în acelaşi timp, în şomaj tehnic şi voluntari, spune sindicatul MediaSind.

"Am fost sesizaţi de angajaţi ai postului de televiziune că, în timp ce au fost trimişi în şomaj tehnic, au fost chemaţi în continuare să lucreze", a declarat pentru Paginademedia.ro Cristi Godinac, preşedintele MediaSind.

Este vorba, spune Godinac, de angajaţi din zona tehnică, nu din zona redacţională - operatori, sunetişti, şoferi.

Trimişi în şomaj, dar chemaţi la lucru

Angajaţi ai postului TV ne-au povesti ce s-a întâmplat, spune Godinac:

"Au primit o decizie de intrare în şomaj tehnic, prin care au fost anunţaţi că li se suspendă contractul de muncă şi că intră în şomaj tehnic, ceea de înseamnă că vor primi 75% din salariu. În decizie se spune că ei sunt, conform legii, la dispoziţia angajatorului. Dar asta înseamnă că angajatorul te poate chema când se reia activitatea.

Folosindu-se de această portiţă, angajaţii au fost chemaţi la muncă. Ne-au chemat şefii noştri, verbal, nu există ceva scris, ca să lucrăm ca şi până acum, ne-au povestit ei. Asta deşi se află în şomaj tehnic.

Celor care au fost chemaţi li s-a dat o adeverinţă - ca să o poată arăta Poliţiei, dacă sunt opriţi - cum că ei vin la muncă în voluntariat", mai spune preşedintele sindicatului MediaSind.

Contactat de Paginademedia.ro, Maricel Păcuraru, acţionar al postului a declarat doar că "Îmi pare rău, eu nu am decât calitatea de antreprenor acolo. Vorbiţi cu cei care se ocupă de administrare. Sărbători Fericite". După care a încheiat brusc discuţia.

Adeverinţa primită de un angajat

Apelul MediaSind:

În urma sesizările primite din partea unor angajaţi ai SC Realitatea Media SA, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a luat act, cu indignare, de practicile ilegale ale conducerii acestei instituţii de presă, care obligă angajaţii să lucreze în regim de voluntariat, deşi aceştia se află în şomaj tehnic.

Conform documentelor primite la MediaSind, angajaţii instituţiei au fost trimişi în şomaj tehnic începând cu data de 7 aprilie 2020, contractele de muncă au fost suspendate, urmând să beneficieze de o indemnizaţie de 75 % din salariul de bază conform dispoziţiilor art 53 alin 1 din Codul Muncii.

Profitând de actualul context sanitar şi folosind o schemă ieftină de înşelăciune, în dauna angajaţilor şi a statului român, conducerea instituţiei a considerat că acum este oportun ca să-şi crească veniturile.

Deşi au intrat în şomaj tehnic, veniturile diminuându-se drastic, angajaţii Realitatea Plus sunt obligaţi să presteze aceleaşi activităţi redacţionale, în condiţiile în care contractele de muncă sunt suspendate. Potrivit adeverinţei (vezi foto) eliberate de administratorul special al societăţii, Genoveva Grigoroscut, aceştia ar presta, chipurile, un fel de voluntariat, deşi nu au semnat niciun contract în acest sens.

Practic ne aflăm într-o stare de ilegalitate gravă pentru că, desi salariaţii figurează în şomaj tehnic, deci ar trebui să stea acasă- şi angajatorul primeşte de la stat sume importante pentru susţinerea lor- aceştia sunt obligaţi să lucreze, prestând aceeaşi muncă dar cu salariile diminuate.

Având în vedere aceste fapte grave, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită conducerii Realitatea Media să înceteze de îndată aceste practici ilegale şi să achite angajaţilor salariile în cuantumul prevăzut în contracte individuale de muncă, conform muncii prestate.

De altfel, pentru aceste derapaje grave vom sesiza instituţiile abilitate!

Administratorul special Realitatea Media: "NIMENI nu a fost obligat să vină la muncă în această perioadă"

Genoveva Grigoroscuţ, administrator special Realitatea Media spune, într-un punct de vedere pentru Paginademedia.ro, că "NIMENI nu a fost obligat să vină la muncă în această perioadă".

În ceea ce priveşte adeverinţa de voluntar, administratorul special explică faptul că "mai multe persoane au solicitat adeverinţe pentru a se putea deplasa şi doar acelea, ca urmare a cererii lor, au primit acea hârtie".

Genoveva Grigoroscuţ, pentru Paginademedia.ro:

"Din cauza situaţiei de criză economică în care ne situăm, ca urmare a pandemiei de coronavirus, Realitatea Media a fost nevoită să trimită angajaţi în şomaj tehnic. Nimeni nu a fost însă obligat să vină la muncă.

Repetăm: NIMENI nu a fost obligat să vină la muncă în această perioadă. Mai multe persoane au solicitat adeverinţe pentru a se putea deplasa şi doar acelea, ca urmare a cererii lor, au primit acea hârtie.

Ca urmare a acuzaţiilor false MediaSind, Realitatea Media îi somează pe cei care au publicat aceste lucruri nefondate să prezinte de urgenţă probe care să susţină că vreun angajat a fost obligat să vină la muncă.

De asemenea, vă informăm că Realitatea Media îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în judecată pe cei care au lansat sau care au propagat aceste acuzaţii nefondate, menite să aducă grave prejudicii de imagine."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un fost angajat Un fost angajat
    genoveva cu Pastia au distrus televiziunea aia. Ce sa-i ceri unei domnisoare trecute de 45 de ani care n-a muncit cu adevarat o zi in ultimii 10 ani? Suntem inca in Postul Pastelui. O sa se faca dreptate! Genoveva, intr-o zi chiar ai sa platesti pt cati oameni ai umilit! Pt cati oameni nu i-ai platit, desi ti-au muncit! Ai tipat la ei si le-ai aruncat cativa lei in fata! Vine ziua platii, fătuco!
  • La famiglia La famiglia
    De la înfiinţare, în 2001, Realitatea n-a fost decât oglinda, atât la propriu, cât şi la figurat a societăţii. Societate acaparata de 30 de ani de o clică politică, de servicii, de binoame, trinoame şi dreaqu le mai ştie. La fel ca şi societatea, Realitatea a trecut prin mâinile unor jmekeraşi, puşcăriabili, condamnaţi cu executare etc. Paralel cu societatea, umăr la umăr aş zice, înspre căpătuiala proprie sau a grupului.
    Să-i lum la rând:
    - Silviu Prigoană, urmărit penal
    - Adrian Năstase, cu executare
    - SOV, cu executare
    - Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia
    - Elan Schwartzenberg, fugit în Israel
    - Cozmin Guşă, abil, pe marginea legii
    - Maricel Păcuraru, cu executare
    - Miron Mitrea, cu executare
    Se poate afirma, fără tăgadă, că această televiziune a servit exclusiv interesele infractorilor. Şi asta, desigur, în mod deontologic, aşea, ca o mare famiglie, famiglia Realităţii, să-l citez pe Guşă. De fapt, a făcut parte din vasta famiglie a răufăcătorilor. Bravos, la mai mare!
  • D.P. Budișteanu D.P. Budișteanu
    Genoveva, biata fată săracă de la țară, e verișoara Danei Ionescu, nevasta lui Păcuraru. E fostă secretară pe la Marketing, așa cum Dana însăși a fost secretara unuia dintre directorii Realității de pe vremea lui Vîntu.

    Dana a fost recuperată de fostul partener al lui Vîntu și s-a măritat cu el (nu de mult, într-o vacanță cu familia lărgită în India, cuplul Dana - Maricel a stârnit disprețul celorlalți excursioniști cu pretențiile de vedete snoabe pe care le afișau. Priceless, Dana cu perle la gât și Maricel îmbrăcat în maieu la micul dejun, imaginați-vă această fotografie), iar Genoveva a fost recuperată de nobila soție a noului patron. Vorba vine patron, căci Maricel e doar un escroc fără scrupule și fără Dumnezeu.

    "Tati" e îngrijorat că postul de televiziune s-a dus cu audiența în cap și a început să facă el însuși grile de programe și politică de personal. A lui a fost ideea să bage oamenii în șomaj tehnic, iar de la conducerea stației nu poți avea pretenții - Genoveva e doar o biată executantă și Vlad Nichita e un fost editor mediocru ajuns întâmplător director editorial, speriat de bombe și fără nicio idee de management, care știe doar să ridice din umeri, cum ar fi putut să i se opună lui Maricel?!?

    Lor li se alătură o curte de tembeli fără cauză și fără știință de carte, executanți în orb ai unor ordine absurde, care cred că, dacă lingușesc patronii turnându-și colegii, își consolidează pozițiile efemere. Cine sunt astăzi vectorii Realității?

    Ce legătură au Anca Alexandrescu, Oreste, Mihai Avram, Nicoleta Cone, Mădălina Pușcalău, Raul Giuglea, Bogdan Muzgoci, Vlad Nichita, Genoveva Grigoroscuț, Miron Mitrea cu jurnalismul sau cu spiritul Realității? Cum au reușit să facă praf site-ul care a fost, la un moment dat, numărul 1 în România? Simplu, concediind oamenii care îl crescuseră în ani de muncă. Ultimul dintre șefii lui, Dan Vasile, a dispărut peste noapte.

    Au fost, de-a lungul timpului, vremuri grele și tulburi pentru Realitatea, dar oamenii s-au adunat în jurul unor lideri care constuiau idei. Au plecat pe rând de la Realitatea, unii au ieșit din presă, alții lucrează pe la alte posturi de televiziune, mulți sunt contestabili în opțiunile lor politice, dar toți au fost, la un moment dat, "oamenii Realității" - Emil Hurezeanu, Robert Turcescu, Mihai Tatulici, Mircea Dinescu, Adrian Ursu, Răzvan Dumitrescu, Stelian Tănase, Cristian Tudor Popescu, Gabriel Liiceanu, Liviu Mihaiu, Andrei Pleșu, Andrei Gheorghe, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Doru Bușcu, Adrian Cioroianu, Melania Medeleanu, Rareș Bogdan, Andreea Crețulescu, Silviu Mănăstire, Octavian Hoandră și, cu voia dumneavoastră, Denise Rifai, dar și mulți, mulți alții, mai puțin cunoscuți de marele public.

    Astăzi, din nefericire pentru cei câțiva oameni vechi și de ispravă din redacție și de la Tehnic care au mai rămas prin sediul de la Willbrook, angajații sunt captivi într-o mascaradă urâtă și tristă. Long story short: păcat, dar istoria s-a dovedit necruțătoare!
  • Un cunoscator Un cunoscator
    Ce se intampla la Realitatea, e strigator la cer..poate ar trebui sa ne spuna domnisoara Genoveva, cum si de ce sunt obligati angajatii televiziunii sa munceasca pe la casele familiei Pacuraru(Sevastopol, Corbeanca..etc), aici ma refer la soferi, electricieni, care sunt pusi sa faca anumite servicii care nu au nici o legatura cu calitatea de angajat al televiziunii si cu contractul semnat cu aceasta?!?!
  • Popescu Popescu
    ***
  • Andrei Gușă Andrei Gușă
    Atitudinea lui Maricel Păcuraru, de o lașitate incredibilă - "eu nu am decât calitatea de antreprenor, vorbiți cu cei care se ocupă" -, arată că își dă seama că a comis-o. Evident, că tot suntem în Vinerea Mare, s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont și a lăsat-o pe biata dră de 45 de ani Genoveva în bătaia vântului. O frustrată mereu in pozitia ghiocelului fata de neamul patronului, dar zbir cu orice om muuuult mai inteligent decat ea. Dar domnul pușcăriabil are o aroganță extremă, crezând că dacă deține în urma a tot felul de combinații un post TV este proprietar și peste constiintele angajatilor. Cum poti crede că avand atatia jurnalisti acolo nu se vor afla asemenea combinatii, nu se va sti despre comportamentul de neam prost, despre mojiciile lui, despre telefonul direct cu regia de emisie prin care urla la producatori?!
  • Titus Titus
    Faptul ca Rogozanu, o voce publică, şi-a dat demisia, nu face decât să confirme că adevărul iese la iveală până la urmă. O conducere discreţionară, formată din yesmani fără coloană verticala, gata oricănd să lingă condurul stâpânului. Ştiţi cum se conduce la Realitatea? Prin urlete şi umiliri, venite atât de la jupânul Maricel, cât şi de la ciracii din linia a doua. Da, apărarea numitei Genoveva G., o fiinţă suficientă, cu „harfe pe ea”, e subţire, dar nu doar atât, e şi mincinoasă. Poate Ministerul Muncii, cel care plăteşte din bani publici şomajul tehnic, verifică informaţiile din articolul de mai sus şi deschide un dosar acestor profitori de criză. N-ar fi primul, mai au ei destule dosare pe la DNA. În fond, proprietarii postului nu fac altceva decât ce au făcut întreaga lor existenţă, să înşele, să escrocheze şi să profite de oameni. Nişte aprozarişti cu pretenţii! Le doresc să vină Sorin Ovidiu Vîntu, că tot a ieşit din puşcărie, să le ia postul pe care i l-au furat acum opt ani şi să le dea şi nişte şuturi în fund. Fi-mi-ar scârbă, aşa pe înţelesul lui Maricel!
  • Gigel marian Gigel marian
    Si ce crezi ca se va intampla? Presedintele deja si-a trimis pupaza acolo,deci va beneficia de protectie totala guvern+presedinte
  • Catalin Chelu Catalin Chelu
    Dana, te salut si iti doresc un Paste Fericit. Sper ca ti-au prins bine aia 400.000 euro cu care ai plecat de la mine. Ma bucur ca te-ai scos cu Maricel, sa stii ca tine la tine chiar daca te-a bagat in toate anchetele alea de la DNA. Baiat fin, va meritati unul pe altul. Face si el ce poate, a chemat toate partidele sa-si produca emisiuni pe post. Apropo, am aflat ca si alt fost sot al tau, cel care a fost politai prin Kosovo, e ok. Si inteleg ca si Said e bine. Te pup, Paste Fericit
  • Ion ion Ion ion
    Dar cum de printre șomerii tehnici sau voluntari nu se afla reporteri,prezentatori....?! Aaaa,astia se vad la televizor,sunt cunoscuți, d'aia nu merge prosteala.
    Maricele ***,e Paștele,Săptămâna Mare! Ai grija ca Dumnezeu te supraveghează!
  • Jiji Jiji
    Daca citim atent adeverinta, e o capodopera cum numai o minte de domnisoara batrana cu bac-ul luat pe fituici putea scorni. Deci, e vorba de "voluntariat esential pentru activitatea organizatiei", iar deplasarea este spre "locul de munca". Ordonantele alea din starea de urgenta, de care si apostolii ar trebui sa tina cont, daramite fostii infractori, cam limiteaza totul la nevoile de baza si la tratamente medicale. Nu prea e mentionata vreo exceptie de genul ca poti merge sa prestezi moca, tu fiind in somaj tehnic pe banul public, la vreo televiziune a unui fost puscarias inhaitat cu o Gusa.
  • Livia Dila Livia Dila
    Deci o televiziune privata isi plateste angajatii din banii statului pe timp de pandemie si continua sa aiba aceleasi venituri din publicitate, dar zero costuri cu angajatii. Asta inseamna sa fii nationalist sau ceva cu care rimeaza...
  • Reporters Sans Frontieres Reporters Sans Frontieres
    Genoveva, pai nu se lauda seful tau Cozmin Gușă în urmă cu exact un an că vine cu 50 de milioane $ și salveaza presa din România?! Ai uitat? Fostul ospătar Maricel Pacuraru a uitat? Că doar și-a angajat toate rubedeniile la Realitatea sa frece menta pe cârca "voluntarilor". Unde-s banii, show me the money, că la prostit statul pe care-l balacariti toata ziua se vede ca va duce capul.
  • Genovevul Genovevul
    Deci, doamna draga Genoveva, patronul tau Maricel a facut parnaie ca a inselat Posta Romana cu niste milioane de euro (apropo, s-o fi recuperat prejudiciul?), basca a lasat statul cu buza umflata dupa vreo 7-8 ani de insolventa. *** Modelul de adeverinta este o mostra de cum poti da teapa statului incolonand "voluntarii" sa presteze pe banul public. Mai ales ca astia nu au nevoie, ca sa mearga la piata sau la pascut oile, decat de declaratia pe propria raspundere!
  • Titus Titus
    După cum zicea cineva mai sus, asta-i o meteahnă veche a celor care deţin Realitatea, fam. Păcuraru/Ionescu (Guşă s-a retras prin decembrie şi i-a cedat acţiunile lui Miron Mitrea) să nu plătească taxe, impozite şi salariile celor care pleacă sau sunt concediaţi abuziv. Întrebaţi zeci de oameni care au plecat de la Realitatea in ultimii 8 ani daca şi-au primit drepturile băneşti pe ultima lună. Răspunsul este: NU şi nici nu le vor primi vreodată.

    În fine, revenind la programele Realităţii, aceasta a ajuns să fie depăşită în audienţe de canalele de desene animate şi de cele care difuzează filme indiene. În fond, tot ceea ce se petrece acum la Realitatea seamănă cu o dramoletă ieftină de Bollywood, ieftină, dar cu pretenţii. Managementul vizionar al actualei echipe a transformat un incitant program de teleshopping într-un „post de ştiri” nefrecventabil. Nefrecventabil e mult spus, hai să zicem, insignifiant.

    Şi cu asta închei. Fulminantul cuplu Păcuraru/Ionescu, cel care deţine Realitatea, se revendică religios, da’ rău. Probabil cumpară indulgenţe, ar trebui întrebat duhovnicul familiei, nu-l numesc aici, cât costă să-ţi acoperi ticăloşiile. Şi pentru că este Vinerea Mare, *** Mântuitorului. Paşte fericit!

Trimite un comentariu

sus