Skip to main content

Nu sunt cine sunt! Formatul cu măşti al lui Dan Negru, vândut în Ungaria. E realizat "în oglindă"

 
Nu sunt cine sunt! Formatul cu măşti al lui Dan Negru, vândut în Ungaria. E realizat "în oglindă"

Format din România vândut în afară. Show-ul "Scena Misterelor", emisiunea cu măsti realizată de Dan Negru la Antena 1, a fost cumpărat de un post din Ungaria.

Publicitate

Canalul M2TV, din Ungaria, difuzează o emisiune realizată pe baza formatului din România.

Emisiunea din Ungaria, care este deja difuzată, respectă "în oglindă", formatul românesc "Scena misterelor": are şi aceeaşi grafică şi scenografie. Doar numele este diferit: "Nu sunt cine sunt".

"Scena misterelor" este o emisiune care a fost difuzată de Antena 1 anul trecut. Practic, emisiunea cu măşti a fost adaptarea pentru un format "de sezon", cu mai multe ediţii, a Revelionului starurilor cu Dan Negru. Formatul de pe Antena 1 îşi are rădăcinile în emisiunea de acum zecei de ani de pe TVR 1 "Cu mască, fără mască".

"Cartonul" de la cele două emisiuni:

Scena misterelor, România:

Nu sunt cine sunt, Ungaria:

Ce spune Dan Negru despre "exportul" emisiunii?

Dan Negru, pentru Paginademedia.ro:

"E un format românesc de divertisment cu platou TV vândut pe piaţa internaţională. E o speranţa ca România poate fi mai mult decat o piaţa de desfacere cum e acum. Când ai know how internaţional e uşor sa faci performanta.

Hai sa si inventam nu doar sa copiem şi faptul ca Scena Misterelor s-a vandut extern poate sa fie un imbold. Se poate!

După ce in anii 2000 am făcut cu ajutorul domnului Lazarov primele mari formate internaţionale, de cătiva ani cred in produsele româneşti .

Scena Misterelor e unul dintre ele. Aşa cum e şi Next Star.

În campania "cumpăraţi produse româneşti" sa luam in seama şi programele TV originale "made in România".

VIDEO. Emisiunea Nu sunt ce sunt, de pe postul maghiar M2TV

Formate româneşti vândute în afară: M-a făcut mama artist, realizat de BBC cinci ani la rând

Şi alte formate româneşti au fost vândute la nivel internaţional. În 2013, Scooter Braun, managerul mai multor vedete americane printre care şi Justin Bieber, alături de casa de producţie Marble Media au achiziţionat formatul M-a făcut mama artist (Mom made me a star).

Emisiunea tip talent show, care a fost difuzată de Prima TV, era produsă de Media Factory. Media Factory a realizat şi Miss fata de la ţară (Miss country girl), un format românesc care s-a vândut în mai multe ţări, prin Viasat.

În 2015, M-a făcut mama artist a fost cumpărat de BBC, unde a fost difuzat cu numele "Got What it takes" din 2015 până în 2020.

Citeşte şi: M-a făcut mama artist trece Oceanul. Formatul a fost cumpărat de managerul lui Justin Bieber


Citeşte şi: PREMIERĂ. Grupul BBC a cumpărat un format din România. Ce emisiune a luat postul britanic de la români

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Dacă nu mă înșel,emisiunea asta a mai fost la unguri.Nu stiu daca la acelasi post,dar a fost
  • dalien dalien
    Nu e "in oglinda" absolut deloc. In afara de sigla, nu e mai nimic asemanator.
    Versiunea ungara aduce mult, mult prea mult cu Masked Singer, de la platou pana la ce se intampla in show. ( si nu ma refer doar la faptul ca versiunea ungara este filmata si montata mult mai profesionist).
    In Romania, mastile sunt personaje populare din filme si media. In Ungaria sunt niste costume random reprezentand animale antropomorfice care seamana foarte tare ca stil cu cele din Masked Singer.
    Din ce am vazut in episodul postat, in Ungaria toti mascatii canta (Masked Singer din nou), pe cand in Romania nu e neaparat, personajele pot face si altceva, de exemplu sketch-uri de comedie sau dansuri.
    In Ungaria, masca nu e dezvaluita imediat dupa moment, ci mai pe la sfarsitul emisiunii, iar "ghicitul" se intampla mult mult mai civilizat decat circul din Romania, fiecare om dintr-o echipa avand dreptul de a da un nume (pozele oamenilor banuiti de cei pusi sa ghiceasca apar pe ecran ca in Masked Singer). Si nu, nu se ingramadesc toti pe scena langa mascat sa il pipaie si sa urle ca apucatii :)
    Probabil televiziunea din Ungaria a vrut Masked Singer dar nu a avut bani si a zis ca ia versiunea dupa o luna in Vaslui sperand ca nu o sa se prinda nimeni :))
  • Bogdan Bogdan
    @Iuli Deci ungurii mai sunt si saraci cand vine vorba de televiziunea ungara LOL
  • Iuli Iuli
    @Bogdan, atunci când cumperi un format esti obligat sa păstrezi sigla actuala, dacă vrei modificări in sigla plătești in plus
  • Nexxus Nexxus
    Este vorba de TV2 Ungaria (tv2.hu) nu de canalul 2 al televiziunii maghiare M2
  • Bogdan Bogdan
    Serios? Rusine ungurilor! Ce mai rip-off,are si sigla originala! Macar va faceati sigla voastra!
  • Alexandru Gurgu Alexandru Gurgu
    *TV2. M2TV e a Televiziunii Maghiare (Magyar Televizio)

Trimite un comentariu

sus