Skip to main content

VIDEO. Panourile cu sfinţi vor fi date jos: “Am luat decizia să eliminăm treptat vizualurile care se apropie de universul religios”

 
Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

Panourile cu medici sfinţi din Bucureşti şi din ţară vor fi scoase, a declarat pentru Paginademedia.ro şeful creativilor din McCann, agenţia care a realizat campania.

Publicitate

"Se va întâmpla treptat”, spune Cătălin Dobre, Chief Creative Officer McCann, pentru Paginademedia.ro

Campania Medicii Eroi, o campanie de respect şi de suport pentru sprijin are zeci de executii. Doar cele cu trimiteri religioase vor fi scoase. Celelalte rămân expuse.

Cătălin Dobre, McCann, pentru Paginademedia.ro:

"Am luat decizia sa eliminam panourile cu vizualuri care se apropie de universul relgios, treptat.

Nu pentru ca ne impune cineva. Suntem mandri de ele.

Au o intentie care trebuie respectata si apreciata.

Dar vrem sa focusam conversatia pe mesajul pozitiv al campaniei si consideram ca aceasta decizie o sa ajute.

Misiunea initiativei sta in picioare. Celelalte zeci de vizualuri or sa decoreze orasele in continuare. Si o sa vedem aceasta initiativa implementata in toata Europa.”

Panourile vor fi scoase după ce au creat o serie de controverse. Biserica Ortodoxă a considerat demersul unul “blasfemiator”, iar Primăria Capitalei a cerut, de asemenea, scoaterea panourilor şi, scrie Libertatea, înlocuirea lor cu „imagini care să aducă un omagiu medicilor-eroi fără să lezeze credinţa trecătorilor”.

Cătălin Dobre a fost invitatul Interviurilor Paginademedia.ro azi, la prânz, când nu exista încă o cerere şi din partea Primăriei. La ora interviului Cătălin Dobre spunea, întrebat de retragerea panourilor, că “analizăm această situaţie, întrucât vrem să ne concentrăm pe mesajul pozitiv al campaniei, de respect pentru medici.”

Iniţiativa unei campanii Medicii Eroi a pornit de la McCann Bucureşti. Ideea, spune Dobre, a fost apreciată în toată reţeaua, iar oraşe din toată Europa vor avea vizualuri cu Medici Eroi, create de artişti cu care agenţia de publicitate colaborează.

Citeşte şi: VIDEO. Medici sfinţi. O campanie care a generat controverse. Interviu în direct cu cei care au făcut-o

VIDEO. Cătălin Dobre, McCann, despre campania Medicii Eroi

O campanie cu zeci de panouri

Panourile cu sfinţi sunt doar o parte a campaniei, în care sunt şi vizualuri cu super-eroi sau afişe din filme. Campania are multe alte execuţii, centrate pe aceeaşi idee: medicii eroi.

GALERIE FOTO. Panourile cu sfinţi

GALERIE FOTO. Celelalte panouri ale campaniei Medicii Eroi

Citeşte şi: VIDEO. Medici sfinţi. O campanie care a generat controverse. Interviu în direct cu cei care au făcut-o

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stef Stef
    Arta ascunde mesaje. A fost prima functie a ei in decursul istoriei, iar lucrurile nu s-au schimbat nici in contemporaneitate. Doar ca mesajele au evoluat, s-au diversificat, in functie de gradul diferit al intelegerii receptorului. Reactia privitorului este dependenta de convingerile sale intime. Astfel, bucuria pe care ti-o produce regasirea propriilor conceptii, rafinate prin intermediul unei opere artistice, nu poate fi comparabila decat cu dezamagirea produsa de o alta ce calca in picioare sensibilitatile tale. Nu comentez prea mult calitatea lucrarilor artistei. Pur si simplu nu-mi plac. Asta nu inseamna sa cer arderea pe rug a afiselor cu pricina. Dar cred ca locul lor ar fi mai potrivit intr-un spatiu expozitional, acolo unde vor veni sa admire sau sa combata doar cei cu adevarat interesati de subiect. Spatiul public este si asa sufocat de mii de reclame tipatoare, agresive si socante ce ar trebui eliminate din peisaj. Frumosul si armonia au regulile lor, iar municipalitatilor nu ar trebui sa le fie permis sa sluteasca mediul urban. Cum tot asa, prezenta cladirilor moderne in centrele vechi ale oraselor a constituit un viol arhitectural, istoric si cultural.
  • Ioan Ioan
    Da,Ano,crestinii sunt motorul acestui popor,asta inseamna BOR.Dar probabil ca pentru tine BOR inseamna Patriarhul si mai doi 3 preoti de care ai citit tu ca ar fi facut ceva,candva.Nu e totusi ciudat ca eu care n-am calcat vreodata prin casa ta sa pot spune cat esti de cinstita si ce sume castigi,furi,imparti,nu imparti,etc? Cam cat e schizo paranoida purtarea noastra si cat apartine realului?Pana la urma putem spune orice despre orice,nu?Acest bullying facut de unii inca din clasele primare il folosesc aceiasi oameni sa atace biserica.De ce,pentru ca e puternica.Nu e cool,e doar bullying si in adancul vostru stiti.No proofs,neither today,nor tomorrow;)Si nu v-ati intrebat de ce Biserica Ortodoxa Romana(asta inseamna BOR) e tinta atacurilor,nu va suna nici un clopotel?Hristos a inviat!Si pentru cel care crede si pentru cel care nu crede:)
  • Adi Tudor Adi Tudor
    Seamana cam tare ***
  • Alin Alin
    Sa le dea jos urgent! Asa ceva nu trebuie sa existe. Blasfemie impachetata frumos. Pana la Sfinti e cale lunga! Ii poti numi oricum,dar nu Sfinti.
  • Gheorghe Gheorghe
    Blasfemie împachetată in intenții bune, chipurile! ***, gata, la atac împotriva BOR! V-ați făcut cunoscute lipsa de talent și mediocritatea, ,, creativilor” !!
  • dark dark
    Sa nu uitati sa va cumparati si niste genunchiere, sa nu va doara genunchii cand le dati jos, stiti ce zic ;) Cica Romania, stat laic, aiurea.
  • Iuli Iuli
    In peste 20 de tari sunt aceste afise, toti oamenii le-au primit cu bratele deschise, doar romanasii sunt contra la orice, tipic.

    Daca astia din Bor sunt atat de pro-romani de ce nu platesc taxe și impozite???
  • Ladi Ladi
    Ideea e faina, executia lasa de dorit. Nu doar ideea primeaza. Ar fi trebuit sa le realizeze cineva care stie sa deseneze. Totusi, vorbim despre o agentie importanta. Noroc cu scandalul starnit, altfel nici nu m-as obosi sa arunc o privire la asemenea "capodopere" de o stangacie vizibila chiar si pentru un ochi neavizat. Sunt realizate de copii sau de niste "publicitari" cu studii in domeniul artistic?
  • Ioan Ioan
    Sa va fie rusine ca nu va cereti scuze!Suntem un popor crestin ortdodox si ICOANA este una din comorile noastre. Asa cum mama,fiul,fiica,sotia sunt pentru dvs.Inteleg ca sunteti mandri si mandri de imaginea creata,dar nu despre asta era vorba despre asta.Este o gafa si ar fi trebuit sa v-o asumati.
  • FSM FSM
    Va rugam sa pastrati panourile mai putin cel cu iconografia crestina si sa-l inlocuiti cu iconografia Monstrul Zburător de Spaghete. O zi buna.
  • Bormachine Bormachine
    In tari precum Serbia sau Polonia nu o sa existe campanii ca astea niciodata. Sarbii si Polonezii nu nu s-au vandut inca. Nici ungurii. Romanasii ar face orice sa fie bagati in seama, si cum valul anti bor e mare, toti calare. Pwp
  • 121 121
    Vai si amar daca ne lasam manipulati de BOR,pacat de cei deschisi care cred totusi,dar au apreciat acest demers
  • M83 M83
    "Blasfemiator"???? LMAO! Dar cantitatea de aur etalata de patriarh, numarul de copii abuzati de oameni in sutana sau cifra de afaceri a B.O.R. nu este "blasfemiatoare"?
  • ana ana
    si uite asa bor arata cine e stapanul intr-un stat laic. halal creativi, halal institutii de doi lei care se lasa santajati de niste preoti care nu inteleg nimic din arta si, in general, din secolul in care traiesc.

Trimite un comentariu

sus