Skip to main content

Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news, e din nou disponibil. Cu tot cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid

 
Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news, e din nou disponibil. Cu tot cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid

Ortodoxinfo.ro loveşte din nou. Platforma, închisă în urmă cu câteva zile de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) pentru fake news, este iarăşi funcţională, dar pe altă adresă, unde sunt mutate toate materialele: Ortodox.info.ro

Publicitate

Tot conţinutul, înclusiv textele pentru care a fost sancţionat - despre bătrânii care vor fi exterminaţi în lagăre au cele despre cipuri - pot fi citite, din nou, pe adresa Ortodox.info.ro. De asemenea, au mai fost publicate alte texte, în aceeaşi notă panicardă şi conspiraţionistă.

Are inclusiv un material despre „gruparea soroşistă care a reclamat Ortodox.info la ANCOM”, dar continuă şi seria despre „lagărele de concentrare”:

„Cum ar fi arătat „lagărele” pentru persoanele de peste 65 de ani, dacă guwernerul lui Wuhannis nu ar fi fost oprit”, arată un titlu publicat pe 26 aprilie la o zi după ce ANCOM a blocat prima variantă a site-ului.

De asemenea, Ortodox.info.ro are secţiuni precum „WW III”, „Cipuri” sau „Big Brother”, toate cu trimiteri la materiale extremiste. Multe îl au în centru şi pe Bill Gates, după cum arată câteva publicate chiar în ultimele zile:

- Vaccinul promovat de Bill Gates în Africa a omorât mai mulţi copii decât boala pe care încearcă s-o vindece

- Nanoroboţii ce vor fi în vaccinuri, cum ar fi cel împotriva Coronavirus, şi legătura cu 5G

- S-a hotărât introducerea paşapoartele COVID-19. Fără ele nu poţi călători liber în Europa

- Programare Predictivă, Londra 2012: Formarea Coronavirus, Dansul Asistentelor Medicale şi Paturi de Spital

Reamintim că Ortodoxinfo.ro a fost blocat pentru răspândirea de informaţii false. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece ”site-ul (...) prezintă informaţii vădit false şi care au potenţialul de a crea comportament social nejustificat şi panică în rândul cetăţenilor”, iar sâmbătă dimineaţa site-ul era deja închis.

Citeşte şi: Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru Fake-news. "Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre"

Nu este singurul site sancţionat de autorităţi pentru răspândirea de informaţii false în această perioadă. Alte platforme au fost închise, site-uri precum romania-veche.ro, justiţiarul.ro sau ştiridemoment.ro.

GALERIE FOTO

Reapariţia site-ului OrtodoxInfo a fost sesizată şi de jurnalistul Pavel Lucescu, pe Facebook:


Citeşte şi: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citeşte şi: Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”


Citeşte şi: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    nu a tinut mult minunea...si ortodoxinfo.ro e reactivat din nou :)). Probabil s-a suparat cineva de la ciuma rosie pe Grindeanu...
  • Baba Novac Baba Novac
    Mulțumim pentru informații, chiar nu știam unde pot să-l urmaresc din nou.Tanks !
  • eva eva
    ha,ha ha.,dodo ?
    sa vezi ce te.mai chinuie niste brontozauri ,acusica .
  • Alin Alin
    Foarte bine, il urmaresc din 2015 de cand s-a infiintat! Unde e libertatea de exprimare? Cine vrea urmareste site-ul, cine nu,nu! Dar ele trebuie sa existe intr-o tara care se pretinde europeana. Sustin toate site-urile de genul asta! Nu exista fum fara foc, trebuie sa fie si adevaruri la mijloc!
  • mircea mircea
    @Iuli in apararea site-ului, mai scrisesem ceva in comentariu - e cenzurat acolo cu stelute - probabil la propozitia inlaturata se refera 'acuzatiile nefondate'. E in regula, oricum a ramas esentialul.
  • Ilie Ilie
    Comentariul tau va fi moderat in cel mai scurt timp! Acuzati pe altii ca baneaza mesaje dar voi ce faceti?
  • Ilie Ilie
    PAI SI ASTA NU E ADEVARAT? PE TOATE CANALELE ARATA ACUM , CE AU SPUS EI PE 9 APRILIE. S-a hotărât introducerea pașapoartele COVID-19. Fără ele nu poți călători liber în Europa
  • SJ SJ
    "Digital freedom platform" - viitorul omenirii depinde de cat de usor vom fi manipulati
  • DODO DODO
    chiar nimeni nu poate raspunde de ceea ce se publica acolo ? rasism pe fata ! aluzie la originea germana a presedintelui ( un roman mai roman decit multi romani ) Preotii sint indoctrinati cu asemenea viziuni In naivitatea lor pun botul la nu stiu ce guru apocaliptic si imprastie mai departe prostia Vedeti-va de slujbe si lasati specialistii sa se pronunte pe tema asta Nu va bagati in teme care va depasesc Cel mai bine aflati cine este in spatele acestui sait si pina nu este exclus nu dati liber la post Avem deja un comentariu de la ,,NUME,, ceea ce dovedeste ca sint destui patriotarzi paranoici cu creier atrofiat care oricum nu inteleg cum functioneaza lumea
  • Livero Livero
    Daca ne uitam pe pagina vedem ca site ul cere donatii catre Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori - Bucovina
    Daca mergem catre pagina de PayPal, donatiile merg tot catre Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori - Bucovina
    Deci nu este un site cu proprietar anonim. Mi se pare interesant ca masura este doar sa blochezi site ul, cand in anul 2020 iti poti muta tot site ul pe alta adresa web in maxim 15 minute
  • Șerban Șerban
    Băi zmeii libertății de exprimare, aveți toată libertatea să vă publicați inepțiile pe internet. Dar înainte să le faceți publice, puneți la sfârșitul articolului sau postării un disclaimer în care precizați că este opinia voastră, și trebuie tratată ca atare. În acest fel, aveți toată libertatea de exprimare pe care o tot plângeți. Articolele ce nu specifică acest lucru, sunt considerate știri, care dacă sunt false, sunt fake news și sunt pedepsite ca atare. Greu nu?!
  • Bogdan Bogdan
    @jk Ah,scuze.
  • iulik iulik
    Iuli, pai siteul asta lasa comentariile doar care le convin lor.
    Si cica asta e site impartial.
  • Iuli Iuli
    Pai cum vine asta Paginademedia.ro la comentariu lui @Mircea: "Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite" ? Daca este sa o luam asa, majoritatea comentariilor din acest articol nu sunt PROBATE SAU DOVEDITE!
    Din acest moment ati scazut rau in ochii mei si nu voi mai accesa acest site pentru ca: stergeti comentariile ce nu va convin fara nicio replica (v-am cerut in diferite articole sa raspundeti la intrebarea "De ce stergeti comentariile?") si moderati fix ce nu va convine.

    Sunt de acord cu tot ce a zis @Mircea mai jos. Si stiti care sunt dovezile cand zice "acel site se vrea site de stiri" ?
    1. Numele
    2. Continutul (exista 2-3 postari despre religie, asa sa nu bata la ochi)
    http://prntscr.com/s7e4do
  • Mircea Mircea
    Astia cu comentariile spam cu 'libertatea de exprimare', *** sa va bagati in seama? Nu de alta, dar nu v-am mai vazut pe aici pana acum. Site-ul ala se vrea de stiri si unii oameni chiar vor crede prostiile scrise acolo. Cine e in spatele site-ului e acolo cu interese proprii si sigur stie ca articolele alea sunt niste ineptii fara margini. Una e libertatea de exprimare in momentul in care scrii ceva care e contra majoritatii si alta e sa te ascunzi in spatele titulaturii de site de stiri si sa debitezi prostii nefondate - daca era blogul personal al cuiva care se identifica - sau chiar si anonim - nu era nicio problema. Dar sa te prezinti in halul asta ca site de stiri? Nu e OK deloc.

Trimite un comentariu

sus