Skip to main content

Imagini istorice. România la Jocurile Olimpice, pe TVR. Momentele „de aur” ale sportivilor români la Barcelona, Sydney, Atena sau Beijing

 
Foto | Fanatik.ro
Foto | Fanatik.ro

Imagini istorice. Sportivii români vor străluci, din nou, la televizor. Televiziunea Română va da cele mai importante momente ale sportivilor români, de la Jocurile Olimpice din ultimii 30 de ani.

Publicitate

De mâine, 25 aprilie, TVR 2 va difuza momentele de aur ale românilor la Olimpiade. Imaginile de arhivă vor fi pe TV în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 11:30.

Vor fi selecţii de la competiţii precum cele de la Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012 sau Rio 2016.

Decizia de a dat pe post imagini ale Olimpiadelor din trecut vine în contextul pandemiei de coronavirus, care a dus la suspendarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. Ediţia din acest an a fost reprogramată pentru 2021.

Producătoarea Monica Bucur, despre programul „Olimpiade de aur”:

„Poveşti ale celor mai râvnite medalii vor putea fi urmărite numai la Televiziunea Româna. În această perioadă veţi putea retrăi prin intermediul „Olimpiadelor de aur" emoţia şi bucuria generate de momente de excepţie ale participării sportivilor români la Jocurile Olimpice.

Drumul spre legendă începe la Barcelona, în 1992, cu ultima notă de 10 din istoria olimpică a gimnasticii şi cu victoriile de exceptie ale canotorilor, trece apoi prin Atlanta la aurul agăţat cu vârful floretei de Laura Badea, ajunge la Sydney, la tripla canotoarelor şi la victoria Gabrielei Szabo, şi se opreşte pentru un episod la Atena când flacăra Olimpică a efectuat un periplu mondial, în premieră pe toate cele cinci continente. Din Grecia se merge mai departe spre Beijing, Londra si Rio”, spune aceasta.

TVR a mai dat şi cele mai importante meciuri ale Naţionale de Fotbal de la Campionatele Mondiale la care a participat.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus