Skip to main content

Reclamă nemarcată: Andreea Marin a lăudat un centru medical, dar nu a spus că avea contract cu Primăria care le administra

 
Reclamă nemarcată: Andreea Marin a lăudat un centru medical, dar nu a spus că avea contract cu Primăria care le administra
Sursa foto: Unica

Andreea Marin a devenit, în ultimul an, un promotor fervent al unui proiect derulat de Primăria Sector 1 – un centru medical pentru persoanele defavorizate finanțat cu bani de la bugetul local, scrie Libertatea.

Vedeta a promovat Complexul Multifuncțional Caraiman  pe Facebook, în interviuri, a prezentat evenimente pentru ei, dar nu a precizat că, de fapt, are contracte, prin firma ei, cu instituția care ține de Primăria Sectorului 1.

Publicitate

Andreea Maria a răspuns, pentru Libertatea, la întrebarea legată de lipsa marcajului pentru publicitate că:

„Persoanele cu care colaborează nu cer în mod specific acest lucru”. 

În ultimul an, firma Andreei Marin a avut contracte de 63.000 de euro, prin atribuire directă, pentru diverse servicii de promovare.

Într-unul din contracte, o "ședință foto cu persoană publică" era punctată de Centrul lăudat de Andreea Marin, la care vedeta spunea într-un interviu că a ajuns "întâmplător".

Faptele, exact cum s-au derulat, via Libertatea:

 • Andreea Marin a promovat frecvent, în ultimul an (de la jumătatea lunii iulie), un proiect al Primăriei Sectorului 1, mai exact, un centru medical pentru persoanele defavorizate finanțat cu bani de la bugetul local.
 • Vedeta a susținut, într-un interviu, că a găsit „întâmplător” proiectul care i-a atras atenția și mai apoi l-a promovat în social media
 • Andreea Marin, prin firma A&C Partners deținută de ea în proporție de 95% și de Laura Mihuți – în proporție de 5%, a primit un contract în valoare de 174.500 lei (36.000 de euro) de la Centrul Multifuncțional Caraiman, prin atribuire directă. 
 • Vedeta nu a menționat niciodată în „știrile” pe care le-a postat pe Facebook că promovarea este pe bani.
 • A obținut contractul cu exact o lună înainte să înceapă să promoveze proiectul pe pagina sa de Facebook și în presă (21 iunie 2019), scrie Libertatea. 
 • Contractul, finanțat cu bani de la buget, viza: „Servicii de organizare, prezentare, promovare a centrului de recuperare medicală și a centrului de zi Alzheimer din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman”, conform Libertatea. 
 • Ce a făcut concret? - A prezentat evenimente organizate de centru, a oferit interviuri în care a vorbit despre beneficiile oferite de instituție locuitorilor sectorului 1, a publicat fotografii și postări pe conturile sale de pe rețelele sociale.
 • La 30 ianuarie 2020, centrul mai atribuie un contract similar firmei A&C Partners, în valoare de 134.260 de lei (27.700 de euro).
 • Aici au intrat: „Pachet cu minim 4 filme de o durată mai mică de prezentare a conceptului/companiei, organizare eveniment la sediul companiei, film de eveniment, apariții TV live de la evenimentul organizat sau interviu live/înregistrat pe post de televiziune național, ședință foto cu persoana publică, postări pe conturi de Facebook și Instagram ale persoanei publice.”
 • Ea apare chiar pe prima pagină a site-ului Complexului Caraiman, filmată în timp ce se plimbă prin curtea unității, flancată de ambulanțele sociale și lăudând activitatea celor de acolo
 • În total, în ultimul an, una dintre firmele Andreei Marin a primit aproximativ 300.000 de lei, echivalentul a 63.000 de euro, prin atribuire directă, pentru diverse servicii de promovare și postări pe conturile de Facebook și Instagram ale vedetei.

Materialul complet, pe Libertatea.ro

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • chiar ma intrebam din ce mai traieste de cand s-au dus surprizele. tot din banul public fir-ar sa fie. nu inteleg interesele pentru care este abonata la contracte caci, daca m-as duce eu, as primi drept contract un sut in fund
 • Văd că toată lumea o atacă pe Andreea Marian pentru că primește bani. Ok. Dar, oare, Primarul sectorului 1, care o plătește din bani publici nu ar trebui tras la răspundere? La Andreea Marin poate fi ceva imoral, la Primar însă cred că e penal.
 • Asa castiga la banul greu multe vedete de la noi ... sub umbrela unor firmulițe sunt imaginea unor branduri, institutii si companii private sau de stat, de parca daca duduia Andreea lauda nu stiu ce produs, serviciu ori companie imediat voi reactiona si voi achizitiona.
 • A fraierit multi oameni din media care au ajutat-o la promovare pe tv, siteuri, print etc. Nu stiua ca Zana incaseaza, pe carca lor, peste 5000 euro/ luna. De-acum incolo aceasta pseudo-miloasa nu mai merita bagata in seama.

Trimite un comentariu