Skip to main content

Reclamă nemarcată: Andreea Marin a lăudat un centru medical, dar nu a spus că avea contract cu Primăria care le administra

 
Sursa foto: Unica
Sursa foto: Unica

Andreea Marin a devenit, în ultimul an, un promotor fervent al unui proiect derulat de Primăria Sector 1 – un centru medical pentru persoanele defavorizate finanţat cu bani de la bugetul local, scrie Libertatea.

Publicitate

Vedeta a promovat Complexul Multifuncţional Caraiman pe Facebook, în interviuri, a prezentat evenimente pentru ei, dar nu a precizat că, de fapt, are contracte, prin firma ei, cu instituţia care ţine de Primăria Sectorului 1.

Andreea Maria a răspuns, pentru Libertatea, la întrebarea legată de lipsa marcajului pentru publicitate că:

„Persoanele cu care colaborează nu cer în mod specific acest lucru”.

În ultimul an, firma Andreei Marin a avut contracte de 63.000 de euro, prin atribuire directă, pentru diverse servicii de promovare.

Într-unul din contracte, o "şedinţă foto cu persoană publică" era punctată de Centrul lăudat de Andreea Marin, la care vedeta spunea într-un interviu că a ajuns "întâmplător".

Faptele, exact cum s-au derulat, via Libertatea:

  • Andreea Marin a promovat frecvent, în ultimul an (de la jumătatea lunii iulie), un proiect al Primăriei Sectorului 1, mai exact, un centru medical pentru persoanele defavorizate finanţat cu bani de la bugetul local.
  • Vedeta a susţinut, într-un interviu, că a găsit „întâmplător” proiectul care i-a atras atenţia şi mai apoi l-a promovat în social media.
  • Andreea Marin, prin firma A&C Partners deţinută de ea în proporţie de 95% şi de Laura Mihuţi – în proporţie de 5%, a primit un contract în valoare de 174.500 lei (36.000 de euro) de la Centrul Multifuncţional Caraiman, prin atribuire directă.
  • Vedeta nu a menţionat niciodată în „ştirile” pe care le-a postat pe Facebook că promovarea este pe bani.
  • A obţinut contractul cu exact o lună înainte să înceapă să promoveze proiectul pe pagina sa de Facebook şi în presă (21 iunie 2019), scrie Libertatea.
  • Contractul, finanţat cu bani de la buget, viza: „Servicii de organizare, prezentare, promovare a centrului de recuperare medicală şi a centrului de zi Alzheimer din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman”, conform Libertatea.
  • Ce a făcut concret? - A prezentat evenimente organizate de centru, a oferit interviuri în care a vorbit despre beneficiile oferite de instituţie locuitorilor sectorului 1, a publicat fotografii şi postări pe conturile sale de pe reţelele sociale.
  • La 30 ianuarie 2020, centrul mai atribuie un contract similar firmei A&C Partners, în valoare de 134.260 de lei (27.700 de euro).
  • Aici au intrat: „Pachet cu minim 4 filme de o durată mai mică de prezentare a conceptului/companiei, organizare eveniment la sediul companiei, film de eveniment, apariţii TV live de la evenimentul organizat sau interviu live/înregistrat pe post de televiziune naţional, şedinţă foto cu persoana publică, postări pe conturi de Facebook şi Instagram ale persoanei publice.”
  • Ea apare chiar pe prima pagină a site-ului Complexului Caraiman, filmată în timp ce se plimbă prin curtea unităţii, flancată de ambulanţele sociale şi lăudând activitatea celor de acolo
  • În total, în ultimul an, una dintre firmele Andreei Marin a primit aproximativ 300.000 de lei, echivalentul a 63.000 de euro, prin atribuire directă, pentru diverse servicii de promovare şi postări pe conturile de Facebook şi Instagram ale vedetei.

Materialul complet, pe Libertatea.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ando22 Ando22
    Surprize, surprize!
  • ionel ionel
    chiar ma intrebam din ce mai traieste de cand s-au dus surprizele. tot din banul public fir-ar sa fie. nu inteleg interesele pentru care este abonata la contracte caci, daca m-as duce eu, as primi drept contract un sut in fund
  • Adi Adi
    Văd că toată lumea o atacă pe Andreea Marian pentru că primește bani. Ok. Dar, oare, Primarul sectorului 1, care o plătește din bani publici nu ar trebui tras la răspundere? La Andreea Marin poate fi ceva imoral, la Primar însă cred că e penal.
  • geo geo
    Asa castiga la banul greu multe vedete de la noi ... sub umbrela unor firmulițe sunt imaginea unor branduri, institutii si companii private sau de stat, de parca daca duduia Andreea lauda nu stiu ce produs, serviciu ori companie imediat voi reactiona si voi achizitiona.
  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    A fraierit multi oameni din media care au ajutat-o la promovare pe tv, siteuri, print etc. Nu stiua ca Zana incaseaza, pe carca lor, peste 5000 euro/ luna. De-acum incolo aceasta pseudo-miloasa nu mai merita bagata in seama.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    o pupaza batrana isi face cuib pentru senectute. compasiune.

Trimite un comentariu

sus