Skip to main content

CNN, emisiune la Antena 3. O echipă CNN va veni la Bucureşti să facă zilnic emisiune alături de oamenii staţiei. Antena 3, de la afiliat la partener CNN. Adrian Ursu, totul despre parteneriat

 
Parteneriatul a fost semnat din partea Antena 3 de către Mihai Gâdea, directorul staţiei
Parteneriatul a fost semnat din partea Antena 3 de către Mihai Gâdea, directorul staţiei

De la AFILIAT la PARTENER CNN. Postul de televiziune Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat al CNN International la cel de partener al reţelei americane de ştiri. Ce înseamnă?

Publicitate

Printre altele, postul de televiziune american va produce o emisiune zilnică la Antena 3, la care va contribui inclusiv cu oameni pe care îi va trimite la Bucureşti.

Ce emisiune va face CNN? Care va fi tema? Când începe?

Adrian Ursu, director editorial al Antena 3, a explicat pentru Paginademedia.ro ce înseamnă şi ce presupune noul statul de partener al CNN:

Diferenţa între Afiliat şi Partener:

Adrian Ursu: Până acum Antena 3 era afiliată CNN, aşa cum şi Pro TV este afiliat. Antena 3 este singura staţie de ştiri afiliată CNN. Aceasta însemna accesul reciproc la materiale video (noi de la CNN, ei de la noi).

Parteneriatul presupune mult mai mult. De altfel, în lume, sunt mult mai puţine staţii partenere ale CNN.

Paginademedia.ro: Ce înseamnă partener CNN, în cazul Antena 3?

Adrian Ursu: Accesul la CNN Newsroom dar şi la o paletă mult mai largă de materiale, documentare, exclusive ale CNN, pe care le poţi prelua (nu numai imagini legate de ştiri)

- Coproducţia unei emisiuni zilnice, CNN Hour.

- O secţiune specială pe site, branduită CNN International, cu conţinut furnizat de CNN

- O secţiune specială, anul acesta, când sunt alegeri, USA Elections (inclusiv schimburi de echipe)

- Programe de training. Prezentatorii, reporterii, operatorii, redactorii, editorii şi producătorii Antena 3 vor avea acces la programe speciale de training realizate atât la Bucureşti, cât la CNN, în Statele Unite şi Marea Britanie

Paginademedia.ro: Ce este emisiunea CNN Hour?

Adrian Ursu: Va fi o emisiune zilnică, de fapt, de luni până vineri. Cel mai probabil va fi o emisiune de Prime-Time, de o oră.

Structura de program o vom discuta în comun, dar va fi preponderent cu informaţii internaţionale. Evident că vor fi şi informaţii interne, însă care au repercusiuni la nivel extern sau care sunt parte a unui context internaţional.

Va exista o echipă de producţie comună CNN-Antena 3. CNN va trimite la Bucureşti doi oameni (printre care un producător executiv), care vor lucra cu o echipă de la Antena 3"

Emisiunea va fi pe post spre sfârşitul anului.

Paginademedia.ro: Cum s-a trecut de la afiliat la partener?

Adrian Ursu: A fost o discuţie care a durat peste un an, cu mai mulţi paşi procedurali şi definirea condiţiiilor. S-au luat în calcul diverse criterii, care ţin de deontologie, dar şi de probitate ca business, nu numai profesională.

Paginademedia.ro: Implică şi costuri acest statut de partener?

Adrian Ursu: Există nişte costuri, evident, în orice fel de astfel de operaţiune.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adamclisi adamclisi
    eu as propune ca cnn sa ne arate in continuare ce rau o duc copiii fara familii in romania si ce bine ar duce-o ei peste ocean. cat rau au putut face romaniei cu aceste documentare "obiective"...
  • AntenaCieNeN AntenaCieNeN
    Uite aici motivul de ce Antenele au redus salariile angajatilor. Ca sa plateasca CNN-ul.
  • Cristi Cristi
    vai de CNN !
  • nelu din poplaca nelu din poplaca
    Trebuia sa faca ceva ca erau in cadere libera. Nu tu justitie nu tu Codruta, Ghita, Baselu, niciun subiect de anvergura Bica dosare una alta...Pedalau fara lant. Rugamintile insistente de ani de zile cu haidi bre la noi au avut succes. Nu stiu daca CNN stie care e imaginea A3 in tara :) dar probabil ca banii sunt bani oricum ar fi de oriunde ar veni. M-astept ca Badea sa faca niste supercursuri niste traininguri si sa-l vedem director de ceva senior editor d-astea englezesti ca are si el o varsta maine poimaine incepe lumea sa-i zica maestre...sau maistre...p-acolo
  • DODO DODO
    o fi vre-un fel de cal troian care sa submineze trompeta psd-ului ?
  • Mile Mile
    Voi puteti *** doar in vacanta să fiți lideri , ce esti agitat , vom susține pe cei buni , chiar pe locul 3 sa fie te oftici
  • Mile Mile
    A trecut mult timp *** , ***
  • Digit Digit
    Dar mare la audiente , in aprilie digi peste antena 3 in primetime comercial
  • StiriPro StiriPro
    Neinteresant. Ati uitat de stirea cu Pro TV, prima televiziune din Est care castiga un premiu Emmy pentru Stiri ?
  • adrian adrian
    Spre sfarsitul anului, adica atunci cand sunt alegeri, nu? Sa ridicam credibilitatea postului, sa vada lumea cat suntem de seriosi, nu? Iarasi o chestie pe bani, asa cum sunt si diplomele alea castigate pe la concursuri de televiziune la New York. Mari mesteri ai minciunii mai sunt si domnii astia. Intr-o tara bananiera, merge. CNN este postul democratilor. Si sustine lucruri pe care Antena 3 le blameaza. Ideologic cele doua canale nu au nimic in comun. Praf in ochi, asta e. Nimic mai mult.
  • mile mile
    pai cnn este anti trump , ce va agitati si ei sustin pe democrati partinitori
  • ion ion
    "Există niște costuri, evident"
    Asta e singurul motiv; pentru CNN nu exista A3, exista doar un cec de plata. La fel ca festivalurile unde cumpara ei bilete de intrare si spun pensionarilor ca sunt "nominalizati". A3, Sputnik de America.
  • Omar Omar
    Ce chestie! Nu știam că CNN face cursuri de fecalofagie. Oare aia au habar cu cine sa au asociat? Exista televiziuni și canalizări. Ghici in ce categorie e Antenuta? Cat o fi platit din Profesor că sa cumpere asocierea?
  • Com Com
    A3 pur si simplu plateste f multi bani pt titlul de afiliat/partener CNN, la fel cum a platit si ca sa "castige" premiile de la NY acum 2-3 ani.

    Nu e un proces de selecție de tip "cine face știri mai bune". Dai bani, ești partener, ai voie sa folosești footage CNN și ai o emisiune de la ei. Ești abonat, cum ar veni.

    Atata tot. Restul e vrajeala de pr de la dnul Ursu.
  • Leonardo Leonardo
    Preotul Gâdea va mai avea emisiune?

Trimite un comentariu

sus