Skip to main content

VIDEO. Ciutacu: Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd daca poate cineva să îmi inchidă gura

 
VIDEO. Ciutacu: Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd daca poate cineva să îmi inchidă gura

VIDEO. BANI PENTRU PRESĂ. "E o variantă mult mai bună cu campania de comunicare, decât să faci contracte pe blat cu ministerele, aşa-zis contracte de PR, şi, de fapt, să te comporţi ca şi cum ai practica o taxă de protecţie, nu dăm pe post, cât nu-l atacăm pe ministrul X" - Victor Ciutacu, despre campania Guvernului de 40 de milioane de euro pentru patru luni.

Publicitate

"Aşa, în varianta aceasta ştim marfa: Guvernul îmi dă comanda şi eu anunţ populaţia că s-a decis să se poarte măşti sau să se facă control cu termometrul", continuă el.

Victor Ciutacu:

"Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd dacă poate cineva să îmi inchidă gura. Nu a reuşit nimeni până acum. Eu nu cred că poate dedecta cineva o schimbare în conţinutul emisiunilor noastre. Dacă se vede o schimbare de ton, însemnă că ne-am îndoit noi la promisiunea Guvernului că o să ne umple de bani.

Faptul că Guvernul decide să aloce nişte bani, iar eu nu am nici cea mai mică umbră de simpatie pentru Guvernul acesta, mi se pare un act de curaj, dar şi un act de interes (încearcă să-şi obţină dacă nu favorabilitate, măcar neutralitatea presei, într-un an cu campanie electorală). Acest lucru nu o să-i iasă, dacă mă întrebi pe mine."

Mesajele astea de interes public sunt lucruri care ar trebui să intereseze pe toată lumea şi ar trebui să le vadă cât mai multă lume. De aceea, mi se pare corect să fie şi plătite, în definitiv plătim un serviciu.

Toată lumea se revoltă că o gramadă de insituţii de presă vor aplica pentru banii aceştia, 40 de milioane de euro, dar nimeni nu se revoltă pentru banii pe care-i primeşte TVR în fiecare an cu rezultatele pe care le are.

Despre orientarea tabloidă a România TV:

"Când eram la Antena 3 nu-mi plăcea modelul de televiziune a lui România TV. Mi-a fost greu să mă adaptez la acest model de tabloid-politic, dar când m-am adaptat nu m-a mai oprit nimeni."

Despre derapajele din trecut ale staţiei?

"Noi ne-am făcut purgatoriul. Pentru ce am făcut (ştiurile de la proteste cu „50 de lei de câine”) am plătit. Noi am fost supuşi şi boicotului din partea agenţiilor de publicitate şi am luat şi amenzi. Ne-am asumat consecinţele faptelor.

Înainte de toate ideile din interviu, materialul video.

VIDEO. Victor Ciutacu, cu cartile pe masa despre banii de la Guvern si tabloidul Romania TV

Banii de la Guvern: „Ideea e bună, dar e pusă în aplicare foarte târziu”

  • Ideea e bună, dar e pusă în aplicare foarte târziu. Nu doar de Guvernul acesta, ar fi trebuit pusă în aplicare cu mai mulţi ani în urmă, aşa poate nu ar fi dispărut presa scrisă aproape de tot.
  • Ideea funcţionează, pe diverse modele, în ţări „cu apă caldă la robinet”, cu îmi place mie să spun, deci nu poţi spune că e un model sovietic sau chinezesc.
  • Faptul că Guvernul decide să aloce nişte bani, iar eu nu am nici cea mai mică umbră de simpatie pentru Guvernul acesta, mi se pare un act de curaj, dar şi un act de interes (încearcă să-şi obţină dacă nu favorabilitate, măcar neutralitatea presei, într-un an cu campanie electorală). Acest lucru nu o să-i iasă, dacă mă întrebi pe mine.
  • Mă bucur că Guvernul face, în sfârşit, ceva după ce s-a dat înapoi de la iniţiativa aia Parlamentară cu scutirea impozitiului pe venit, care nu m-ar fi ajutat pe mine, ci pe ziariştii tineri fără multe posibilităţi. Mie şi atunci mi se părea părea perfect justificat să încerci să ajuţi pe cineva pentru care aceşti bani erau diferenţa între frigiderul plin şi frigiderul gol.
  • Rezolvă nişte probleme: Reduce puţin presiunea salarială de pe umerii patronatului.
  • Crezi că mie nu mi-ar conveni să am veniturile de la Pro TV? Mereu cei mari sunt cei mai curtaţi şi cei mai favorizaţi în oricare dintre variante. Aici nu ne vom împăca niciodată.

E o variantă mult mai bună cu campania de comunicare, decât să faci contracte pe blat cu ministerele, aşa-zis contracte de PR, şi, de fapt, să te comporţi ca şi cum ai practica o taxă de protecţie, nu dăm pe post, cât nu-l atacăm pe ministrul X.

Aşa, în varianta aceasta ştim marfa: Guvernul îmi dă comanda şi eu anunţ populaţia că s-a decis să se poarte măşti sau să se facă control cu termometrul.

Eu le aduc la cunoştinţa publicului netrunchiat, nedeformat şi populaţia se uită şi le vede la toată lumea.

  • Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd daca poate cineva să îmi inchidă gura. Nu a reuşit nimeni până acum. Eu nu cred că poate dedecta cineva o schimbare în conţinutul emisiunilor noastre. Dacă se vede o schimbare de ton, însemnă că ne-am îndoit noi la promisiunea Guvernului că o să ne umple de bani.
  • Mesajele astea de interes public sunt lucruri care ar trebui să intereseze pe toată lumea şi ar trebui să le vadă cât mai multă lume. De aceea, mi se pare corect să fie şi plătite, în definitiv plătim un serviciu.
  • Toată lumea se revoltă că o gramadă de insituţii de presă vor aplica pentru banii aceştia, 40 de milioane de euro, dar nimeni nu se revoltă pentru banii pe care-i primeşte TVR-ul în fiecare an cu rezultatele pe care le are.
  • Publicul e liber să creadă ce consideră de cuviinţă, iar dacă nu o să-i placă asta o să schimbe postul.

Derapajele de la România TV şi amenzi de la CNA: „Când eram la Antena 3 nu-mi plăcea modelul de televiziune a lui România TV”

  • Nu cred că publicitatea care apare pe toate posturile, nu doar la România TV, cu lucrurile pe care le face Primăria Capitalei are vreo legătură cu prezenţa Gabrielei Firea pe post. A avut momente când a fost la mine în emisiune şi când nu, indiferent de publicitatea aia sau nu.
  • La fel Victor Ponta. El avea o relaţie strânsă cu Ghiţă şi şi-a luat de la mine de s-a urcat pe garduri. S-a supărat şi, după, i-a trecut. Acum el e pe toate posturile şi nu poţi să bănuieţti că are bani să dea ca să apară, dar în această perioadă de criză a fost politicianul care s-a mişcat cel mai bine şi a fost cel mai disponibil. Ponta prestează şi rupe audienţa.
  • Momentul cu presupusul bolnav de coronavirus fugărit prin Bucureşti a durat o jumătate de oră, nu cred că în seara aceea România TV a făcut audienţă cu el. Atunci a fost şi seara în care a făcut Iohannis nişte anunţuri. România TV a avut o medie de bună de audienţă patru ore, dintre care doar o jumătate de oră a fost momentul de care spui tu.
  • L-ai auzit tu pe ministrul Vela să fie nemulţumit de ştirea aia cu accidentul său (din 2008)? Parcă a şi intrat prin telefon. Nu era o informaţie falsă, era o viclenie.
  • Eu nu mă desolidarizez de politica editorială a postului, dar nu ţi se pare interesant că niciunul dintre momentele de mai sus nu este de la mine din emisiune?

Nu învinuiesc pe niciunul dintre colegii mei şi nu pretind ca sunt eu deontologul neamului, că nu sunt. Este o realitate şi fiecare are modul lui prin care consideră că o să atragă lumea. Unora poate să le placă, altora nu.

  • Noi ne-am făcut purgatoriul. Pentru ce am făcut (ştiurile de la proteste cu „50 de lei de câine”) am plătit. Noi am fost supuşi şi boicotului din partea agenţiilor de publicitate şi am luat şi amenzi. Ne-am asumat consecinţele faptelor.
  • Când eram la Antena 3 nu-mi plăcea modelul de televiziune a lui România TV. Mi-a fost greu să mă adaptez la acest model de tabloid-politic, dar când m-am adaptat nu m-a mai oprit nimeni.
  • Eu n-am luat niciodată, în toate locurile în care am lucrat, bani la plic. Toate veniturile mele se regăsesc în declaraţiile fiscale.

Alice Iacobescu, şefa ştirilor Europa FM: „Banii sunt alocaţi unor canale de comunicare în masă, nu jurnaliştilor, nu jurnalismului, nu presei”


BANI PENTRU PRESĂ. Dragoş Pătraru despre banii pentru presă: "Banii aceştia ajung la nişte Societăţi Comerciale, în loc să ajungă la nişte jurnalişti"


BANI PENTRU PRESĂ. Tolontan: „Intenţia e bună, forma discutabilă”. Va fi influenţată presa de banii primiţi? - „Judecaţi-ne după ce citiţi”


BANI PENTRU PRESĂ. S-a lansat platforma unde televiziunile, presa şi site-urile pot lua bani de la Guvern


BANI PENTRU PRESĂ. Pro TV şi Antena vor lua cea mai mare "felie" de la Guvern. Câţi bani pot încasa televiziunile?


BANI PENTRU PRESĂ. Dobrovolschi: "E o măsură discutabilă, dar nu e neapărat rea"


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alumata Alumata
    Manca-mi-ati **** de jurnaliști ***i. Și tu, obae. Sunteți toți de teapa ***ului asta de Ciutacu, toți din același aluat că Dan Diaconescu, toți la fel de infecți că Badea și Gadea. Meritați sa dați faliment *** Nimic nu e mai *** că breaslă voastră. Obae, ești cel mai *** prin felul cum încerci prin acest interviu să justifici mită pe care o primiți de la guvern că să minți, sa manipulati și să faceți propaganda in continuare.
  • Bogdan Bogdan
    Vreau doar sa zic ca acel thumbnail este dumnezeiesc,Petrisor.
  • didi didi
    "Eu nu cred că poate dedecta cineva o schimbare în conținutul emisiunilor noastre." are dreptate tonomatul, eu nu pot detecta nicio schimbare, ca habar n-am cum arata emisiunea, nu m-am uitat, nu ma uit, nu ma voi uita. ce mai citesc pe aici la obae pe pagina despre ciutacu, in rest, jolie25, admiratorul mioarei mantale, e inexistent pentru mine. :)
  • huo huo
    daca Viorel al Vulpitei avea noroc si ajungea la tv de stiri ...era Ciutacu. Acelasi aluat si nu ma refer la fizic acum. Corespondentul Vulpitei este evident Dana Budeanu. Din pacate acestia ne sint formatorii de opinie din grupul de parveniti de la Monaco. Huo!
  • Emi Emi
    Dumnezeule
  • Iuli Iuli
    Oricum ăștia de la romtv zic ce vor și dau ce vor pe post, bineînțeles, nimic contra PSD
  • andipanda andipanda
    Daca o sa intereseze vreodata parerile lui Ciutacu, inseamna ca am ajuns la cel mai de jos nivel.

Trimite un comentariu

sus