Skip to main content

VIDEO. Gest. Carla Tănasie i-a cerut iertare medicului pe care l-a dat mort de coronavirus. Chiar în interviul cu el

 
VIDEO. Gest. Carla Tănasie i-a cerut iertare medicului pe care l-a dat mort de coronavirus. Chiar în interviul cu el

VIDEO. Digi24 a difuzat, aseară, un interviu special, cu medicul despre care a dat, în urmă cu două luni, că ar fi murit de coronavirus. Carla Tănasie, cea care a spus atunci informaţia pe post, a stat faţă în faţă cu Alida Moise, şefa secţiei ATI, de la Spitalul Gerota.

Publicitate

Cazul a ajuns chiar şi pe masa CNA, unde a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei.

În debutul interviului jurnalista postului de ştiri a cerut iertare pentru informaţia dată „pe surse”, despre care a spus că „este singura greşeală pe care am făcut-o în cariera de jurnalist”:

„Sunteţi doctorul despre care la un moment dat s-a ştiut pentru 20 de minute că aţi pierdut lupta cu această boală. Am spus asta la televizor. M-am bucurat foarte mult când am aflat că nu este adevărat.

Vreau să-mi cer iertare şi dumneavoastră, şi familiei dumneavoastră. Sunt foarte conştientă de impactul pe care acea informaţie l-a avut asupra familiei dumneavoastră.

Sper să puteţi trece peste, e singura greşeală pe care am făcut-o în cariera de jurnalist şi sper că şi ultima”, a spus jurnalista care acoperă zona de sănătate la Digi24.

În replică, medicul Alida Moise a spus că nu a văzut ştirea în cauză şi că, în primă fază, a refuzat interviul. Aceasta mai declarat, tot în debutul interviului:

„Am venit pentru că au ales copiii mei să vin, după cum v-am spus în discuţia anterioară. Eu iniţial am refuzat interviul. În clipa în care mi s-a transmis că intenţionaţi să vă cereţi scuze şi am spus asta acasă, copiii mei au fost cei care au considerat că e ok şi e suficient şi nu trebuie să vă refuz.

Eu nu am fost trează atunci, nu am văzut ştirea, ei sunt cei care au trăit impactul emoţional negativ şi dacă ei au considerat că este bine să vin, pentru mine n-a fost o problemă să accept”, a declarat şefa secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Gerota.

Reamintim că postul Digi24 a difuzat, la finalul lunii martie, ştirea conform căreia sefa secţiei ATI de la Spitalul Gerota a murit de Coronavirus. Informaţia dată de Digi24 a fost infirmată, la aproximativ o oră, de secretarul de stat Raed Arafat, după cum menţionează organizaţia.

VIDEO. Interviul dat de Digi24, aseară, cu Alida Moise (şefa secţiei ATI, de la Spitalul Gerota)


Citeşte şi: ActiveWatch: „Act jurnalistic iresponsabil. Digi24 a depăşit linia roşie”, după ce a dat „pe surse” că a decedat primul medic român din cauza pandemiei


CNA. Digi24: Amendă de 5.000 de lei pentru ştirea dată „pe surse” despre primul medic român care ar fi murit de coronavirus


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus