Skip to main content

Azi, în SUA: Lansarea rachetei SpaceX, al lui Elon Musk. Unde, când şi cum putem vedea evenimentul în România

 
Foto | Discovery
Foto | Discovery

Lansarea rachetei SpaceX: Se întâmplă şi se vede astăzi în SUA, iar în România va fi dat - cel puţin pe TV - peste două săptămâni. Postul Discovery aduce pe TV evenimentul istoric, lansarea rachetei SpaceX cu echipaj uman la bord.

Publicitate

Românii pot vedea însă evenimentul mai devreme. Cum, în continuare:

În această seară este lansată nava Crew Dragon a SpaceX, de la centrul spaţial Kennedy. Evenimentul marchează prima misiune spaţială din ultimii nouă ani a unei nave care părăseşte teritoriul Statelor Unite ale Americii cu obiectivul de a ajunge pe orbita Terrei.

Lansarea are loc astăzi, dar, pe TV, o vor putea vedea doar americanii. Totul va fi dat live, în SUA, pe Discovery şi Science Channel.

Evenimentul va fi difuzat în România duminică, 14 iunie, de la ora 21:00, Pe Discovery. Tot atunci, va fi dat şi un interviu cu Elon Musk (fondatorul Tesla şi SpaceX).

Tot atunci, înregistrarea lansării va fi urmată de un documentar de două ore - Nasa şi SpaceX: Călătorie spre viitor - despre eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauţi în spaţiu.

Totuşi, românii pot vedea premiera. Pe online, pe contul de YouTube al companiei SpaceX, la ora 19:00 (România), după cum scrie PressOne.

În cadrul acestei lansări vor fi prezente nume ca Katy Perry, Adam Savage, fostul inginer NASA, în prezent star pe YouTube sau Mark Rober.

În plus, în timpul transmisiunii, pe lângă interviul oferit de Chris Cassidy, astronaut de la Staţia Spaţială Internaţională, spectatorii îi vor putea urmări pe foştii astronauţi Mike Massimino şi Karen Nyberg, astronauţii Jessica Meir şi K. Megan McArthur, precum şi pe administratorul NASA, Jim Bridenstine, care vor da informaţii despre spaţiu, viaţa de astronaut şi misiunea navei Crew Dragon.

Echipele Discovery şi Science Channel au petrecut peste un an documentând eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauţi în spaţiu, spun reprezentanţii postului.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Adam Savage nu e niciun fost inginer NASA :)))
    A lucrat la efecte speciale pentru filme pana l-au angajat Discovery. Dupa ce s-a terminat emisiunea s-a certat cu celalalt prezentator si s-a mutat pe youtube.
  • Iuli Iuli
    Țeapă: lansarea a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice

Trimite un comentariu

sus