Skip to main content

Jurnalistul Mihnea Măruţă, fost PressOne, într-un nou proiect: O emisiune de interviuri pe platforma festivalului TIFF. Cine e primul invitat?

 
Mihnea Măruţă - Foto: Dan Bodea
Mihnea Măruţă - Foto: Dan Bodea

Mihnea Măruţă, fost redactor-şef PressOne, va face o serie de interviuri pe platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Sub titlul „InspiraTIFF”, producţia va aduce la o discuţie un invitat din diverse domenii (antreprenori, lideri, vizionari, inovatori şi artişti), în fiecare săptămână.

Publicitate

Primul inivitat va fi regizorul Cristi Puiu, iar interviul va fi difuzat luni, 25 mai, de la ora 20:00 - gratuit, pe TIFF Unlimited. O mică menţiune, dialogul poate fi urmărit înainte de 25 mai, contra-cost.

„InspiraTIFF este un proiect mai amplu, care-şi propune să reunească antreprenori, lideri, vizionari, inovatori şi artişti, într-un eveniment care să includă prezentări interactive, masterclass-uri, workshop-uri, dar şi expoziţii, performance-uri şi evenimente de socializare”, spun reprezentanţii proiectului.

Interviul cu Cristi Puiu vine chiar în săptămâna în care ar fi trebuit înceapă ediţia cu numărul 19 a festivalului, dar care s-a anulat din cauza pandemiei.

Cineastul vorbeşte despre trăirile şi reflecţiile sale în această perioadă plină de incertitudini, cultivarea fricii în timpul pandemiei, temerea că se deschide calea unor regimuri autoritare sau fuga de politică a generaţiei decreţeilor.

De asemenea, va da detalii şi despre noul său film - Malmkrog - premiat la Berlin.

Puiu a regizat, printre altele, Marfa şi banii (2001), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Aurora (2010) sau Sieranevada (2016).

Mihnea Măruţă a fost, până în mai 2019, coordonatorul proiectului jurnalistic PressOne. A fost între 2007 şi 2008 redactor-şef la Cotidianul. În iulie 2012, a fost numit redactor-şef la Adevărul, funcţie pe care a ocupat-o până în luna decembrie a aceluiaşi an.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, lansată în vara lui 2019. Conţine filme „de festival”.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus