Skip to main content

Momente de tortură în serialul Vlad, amendate de CNA. Cât a luat Pro TV pentru secvenţele în care un personaj primea şocuri electrice?

 
Momente de tortură în serialul Vlad, amendate de CNA. Cât a luat Pro TV pentru secvenţele în care un personaj primea şocuri electrice?

CNA. Pro TV a fost pedepsit pentru câteva scene de tortură, difuzate în serialul Vlad. Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat o amendă de 7.500 de lei postului TV, care a difuzat scene în care un personaj ud primea şocuri electrice.

Publicitate

Forul a considerat că scenele respective sunt prea violente, iar minorii ar putea fi afectaţi de acestea. Episodul în cauză, care a avut respectivele scene, a fost difuzat la începutul lunii martie.

Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi a trecut cu şase voturi, de la Monica Gubernat, Radu Călin Cristea, Nicolae Bălaşa, Orsolya Borsos şi Ramona Sorescu.

Herjeu şi-a argumentat decizia:

Consider că este un derapaj. Înteleg că la 12 ani şi o zi e perfect ca un copil să asiste la astfel de scene. Probabil nu ştiţi ce se întâmplă cu un om ud care primeşte şocuri electrice. Nu, n-ar trebui ca la 12 ani să fii expus la aşa ceva, la 15 ani.

Trebuie luată în calcul şi recidiva (serialul a mai fost amendat în trecut pentru nişte scena de viol). De asemenea, trebuie luată în calcul audienţa. Impactul unor astfel de scene, chiar şi 80 de secunde, este foarte mare”, a spus Herjeu.

Pe de altă parte, postul de televiziune s-a apărat:

Roxana Popescu, de la Pro TV: „Vlad este un serial de ficţiune şi are marcajul 12. Din punctul nostru de vedere nu sunt vizibile momentele de tortură, ci reacţiile personajelor”, a spus aceasta.

Pe lângă amendă a mai fost propusă şi o somaţie, din partea Dorinei Rusu, care nu a trecut la vot.

Legislaţie - Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 24 - (1) Programele 15 se difuzează numai în intervalul orar 23,00-6,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă; fac excepţie de la intervalul orar filmele artistice, serialele şi cele documentare clasificate 15, în cazul cărora intervalul permis de difuzare este 22,00-6,00.

Art. 19 - (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii:

b) utilizarea violenţei şi rolul acesteia în rezolvarea problemelor;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • JFK JFK
    Se pare ca cei din CNA,au uitat de actul artistic,pe care il reprezinta un serial/film si poarta prea des chiloti de tabla!!!
  • sorina pinte sorina pinte
    Eternul pesedist Herjeu. Mare apărător al bunelor moravuri. Cine il crede pe acest individ? Un ridicol în stare pură.
  • Iuli Iuli
    @ionut, total de acord! “Vis a vis” este un serial foarte bun, dar na, in Romania nu ai voie sa pui scene violente/discuții despre sex (care este ceva normal!!! Vezi cate minore gravide are România din lipsa de educație sexuală) ca afecteaza minorii. Domnii de la cna sa arunce un ochi pe internet, COPIII NU SE INFORMEAZA DE LA TV!
  • Șerban Șerban
    Ăvai, a făcut domnu Herjeu *** pe el când a văzut scenele astea, nu?! Astea-s scene de violență? Măcar serialul e fictiv.
  • jk jk
    Postacii comentează de postaci.Fain
  • Verla Verla
    a aparut postacul antenist , nu poti sa traiesti fara pro

    vorbeste postacul...
    asta e o stire cu pro , ce cauti aici sluga antenista?
  • An An
    Chefi la cutite sunt REDIFUZARI, nu am vazut nicaieri acest marcaj...ca nici la Asia expres...au prezentatori ca Mihai Morar sau Cristian Brancu scosi de pe post...Cristian Brancu face interviuri, cu cei pe care ii invita in general pe post, pe Youtube, iar postul nu le retransmite...
  • Ionut Ionut
    Ce sa faci Romania... sau mai bine spus CNA condus de Oameni din PSD, oameni apropiați antenelor!!!
    In Spania se poate difuza serialul Vis a vis care e pe Netflix, dacă ar fii pe ProTv acest serial ar fii închis la ce scene SF are pentru CNA-ul românesc condus de partide politice ca PSD și *** ai antenelor
  • Bogdan Bogdan
    Secventele violente au fost uneori violente,dar ca si putini oameni,eu am o toleranta foarte mare la violenta (am vazut si fatalitati Mortal Kombat fara sa fac nimic). Majoritatea audientei nu are toleranta mare asa ca CNA trebuie sa interzica scenele.
  • mile mile
    a aparut postacul protevist , nu poti sa traiesti fara antena
  • mile mile
    marean, nu te lasa , apara postul , ca te concediaza
  • Marian Marian
    Vad ca au reaparut postaci antenei sa comenteza aberati .
  • Marian Marian
    Acest domn ar trebui sa-si vada de antena lui cata nerusinare are in , iumorul antenei si alte emisiuni ale antenei merita m demult amendata dar ce sa vezi nu se pot , pentru ca este omul lor , serialul este cel mai bun .
  • R R
    Audientele de aseara? Gospodar fara pereche sub reluarea Chefi la cutite?
  • R R
    Audientele de aseara a Gospodarilor?? Reluarea Chefilor peste Gospodari cumva?

Trimite un comentariu

sus