Skip to main content

Momente de tortură în serialul Vlad, amendate de CNA. Cât a luat Pro TV pentru secvenţele în care un personaj primea şocuri electrice?

 
Momente de tortură în serialul Vlad, amendate de CNA. Cât a luat Pro TV pentru secvenţele în care un personaj primea şocuri electrice?

CNA. Pro TV a fost pedepsit pentru câteva scene de tortură, difuzate în serialul Vlad. Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat o amendă de 7.500 de lei postului TV, care a difuzat scene în care un personaj ud primea şocuri electrice.

Publicitate

Forul a considerat că scenele respective sunt prea violente, iar minorii ar putea fi afectaţi de acestea. Episodul în cauză, care a avut respectivele scene, a fost difuzat la începutul lunii martie.

Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi a trecut cu şase voturi, de la Monica Gubernat, Radu Călin Cristea, Nicolae Bălaşa, Orsolya Borsos şi Ramona Sorescu.

Herjeu şi-a argumentat decizia:

Consider că este un derapaj. Înteleg că la 12 ani şi o zi e perfect ca un copil să asiste la astfel de scene. Probabil nu ştiţi ce se întâmplă cu un om ud care primeşte şocuri electrice. Nu, n-ar trebui ca la 12 ani să fii expus la aşa ceva, la 15 ani.

Trebuie luată în calcul şi recidiva (serialul a mai fost amendat în trecut pentru nişte scena de viol). De asemenea, trebuie luată în calcul audienţa. Impactul unor astfel de scene, chiar şi 80 de secunde, este foarte mare”, a spus Herjeu.

Pe de altă parte, postul de televiziune s-a apărat:

Roxana Popescu, de la Pro TV: „Vlad este un serial de ficţiune şi are marcajul 12. Din punctul nostru de vedere nu sunt vizibile momentele de tortură, ci reacţiile personajelor”, a spus aceasta.

Pe lângă amendă a mai fost propusă şi o somaţie, din partea Dorinei Rusu, care nu a trecut la vot.

Legislaţie - Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 24 - (1) Programele 15 se difuzează numai în intervalul orar 23,00-6,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă; fac excepţie de la intervalul orar filmele artistice, serialele şi cele documentare clasificate 15, în cazul cărora intervalul permis de difuzare este 22,00-6,00.

Art. 19 - (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii:

b) utilizarea violenţei şi rolul acesteia în rezolvarea problemelor;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Inteleg ca s a dat meritat pe chestia asta
    Dar asa amenzi la A3 si RTV cand?
    P.S.Parca au mai avut înainte o sancțiune pe vlad
  • Mile Mile
    Bravo cna , iată cine vorbeste de vulpita
  • Mile Mile
    Lăsați ca la *** le plac toate

Trimite un comentariu

sus