Skip to main content

Şi Realitatea somată pentru fake-ul cu „românii la cules de ceapă”. Pentru imaginile vechi a fost penalizată şi România TV

 
Şi Realitatea somată pentru fake-ul cu „românii la cules de ceapă”. Pentru imaginile vechi a fost penalizată şi România TV

CNA. Somaţie pentru postul Realitatea Plus, care a dat pe post imagini vechi de patru ani ca fiind actuale. Este vorba despre acelaşi caz pentru care a fost sancţionat şi postul România TV, tot cu somaţie.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a tranşat rapid problema, în şedinţa de astăzi, şi a aplicat aceeaşi „pedeapsă” ca la România TV (un avertisment) şi postului Realitatea Plus.

Pe scurt, este vorba despre aceleaşi imagini, filmate în anul 2016, dar preluate de România TV, Realitatea Plus şi site-ul Antena3.ro, date ca fiind actuale şi prezentate în contextul pandemiei de coronavirus.

Somaţia pentru Realitatea Plus a venit de la Gabriel Tufeanu şi a fost votată de toţi ceilalţi oameni din for prezenţi în şedinţă.

Tufeanu a spus: „Această speţă a mai fost discutată, dar pentru alt canal. Dacă este aceeaţi speţă prezentată în acelaşi mod, se impune aceeaşi măsură (n. r. - somaţie)”, a spus membrul CNA.

Imaginile vechi de patru ani, date şi de Antena3.ro. Acolo au fost rectificate şi asumate

Imaginile discutate astăzi la CNA, vechi de patru ani, au fost date şi de site-ul Antena3.ro. Diferenţa a fost că Antena 3 a dat imaginile doar pe site, şi-a asumat greşeala şi a rectificat informaţia.

„Totul s-a întâmplat în anul 2016, însă, în urma unei greşeli, pe care echipa Antena3.ro şi-o asumă în totalitate, imaginile au fost prezentate ca fiind filmate în această dimineaţă” - Aşa arăta rectificarea făcută de site-ul Antena3.ro.

Ştirea, dată la jumătatea lunii aprilie pe Antena3.ro, prezenta un filmuleţ în care „mii de români” fuseseră angajaţi în Germania „în plină pandemie” şi fără să respecte „distanţarea socială”.

Cel care a postat imaginile pe Facebook a dezminţit, atunci, de când datau acestea.

Este vorba despre Vasile Ţiplea, profesor de geografie şi şef de magazin la Ieud, judeţul Maramureş. Acesta din urmă a scris, într-o postare pe Facebook, când a filmat imaginile:

„Doresc să vin cu o explicaţie a unei postări care conţine o filmare făcută de mine în anul 2016, atunci când eram împreună cu mulţi consăteni la muncă sezonieră în agricultură, în Germania”, scrie acesta.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Didi Didi
    Eu nu inteleg ce nevoie au unii comentatori de audiente... Ce faceti cu ele? Voi va uitati la tv in functie de audiente? Daca aveti nevoie la serviciu, in mod sigur le primiti si voi. Daca nu, ma indoiesc ca primiti salariu in functie de audientele posturilor tv.
    Pe mine ma lasa rece daca meciul la care nu ma uit deloc are 90 la suta audienta sau daca documentarul la care ma uit 5 minute nu are deloc audienta...
  • R R
    De ce nu mai postati si audiente ?? Traficul vostru e la pamant si sper sa ramana asa,ati ajuns un site de tot rasu.

Trimite un comentariu

sus