Skip to main content

Reapare sau nu Dilema Veche? Viitorul publicaţiei se decide în aceste zile

 
Reapare sau nu Dilema Veche? Viitorul publicaţiei se decide în aceste zile

"O dilemă mai puţin în presa noastră". Titlul editorialului semnat de Andrei Pleşu, dar şi textul, vorbesc despre o "iminentă" dispariţie.

Publicitate

Care este situaţia, exact? Ce se întâmplă acum? Cert este că, momentan, apariţia Dilemei este suspendată în perioada stării de urgenţă, la fel ca toate revistele editate de Adevărul Holding.

Detalii, în continuare:

Scriitorul Andrei Pleşu a expus problema. Din articolul semnat de Andrei Pleşu:

"Da, Dilema (veche) se confruntă cu o iminentă dispariţie. Condiţiile de existenţă pe care ni le propune Holdingul Adevărul sînt, în fapt, un mod de a sugera retragerea…

În contextul de acum, nu e cuviincios să ne plîngem. Mor oameni, moare piaţa muncii, mor ramuri întregi ale vieţii economice şi financiare. (...) Aşa stînd lucrurile, nu putem pretinde ca un săptămînal de cultură să supravieţuiască nestingherit.

Nu e cazul să evoc acum, în cîteva rînduri, biografia publicaţiei noastre. Dar am nostalgia momentului inaugural, cînd Augustin Buzura a avut ideea să susţină un asemenea experiment jurnalistic. Radu Cosaşu a găsit un nume potrivit (Dilema, într-un moment în care piaţa locală gemea de radicalităţi, astfel încît reflecţia articulată şi comunicarea echilibrată să fie cvasi-imposibile).

Dilema a devenit un săptămînal mai mult decît onorabil, înconjurat de colaboratori prestigioşi din toate domeniile şi – ceea ce e esenţial – susţinut de un număr tot mai mare de cititori. Chiar şi acum, în vremuri precare, vindem, săptămînal, cca 5.000 de exemplare."

Cristi Stancu, director Adevărul Holding: "Vom lua o decizie în aceste zile"

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, între şefii publicaţiilor Adevărul şi management au existat discuţii legate de situaţia financiară a titlurilor. Condiţia discutată: titlurile ar trebui măcar să nu piardă bani, să nu fie pe minus.

Contactat de Paginademedia.ro, directorul general al Adevărul Holding, Cristi Stancu a declarat că zilele acestea se va lua o decizie, având în vedere că starea de urgenţă se încheie pe 15 mai, iar distribuitorii de presă şi-ar putea relua activitate.

Cristi Stancu, pentru Paginademedia.ro:

"Vom lua o decizie legată în următoarele zile, dar nu numai în legătură cu Dilema Veche, ci cu toate publicaţiile Adevărul Holding care au fost suspendate pe perioada stării de urgenţă."

Citeşte şi: Presa scrisă, puternic afectată: Nu mai apar duminica Libertatea, Click şi GSP. Dilema, suspendată. La fel toate revistele Adevărul

Redactorul-şef Sever Voinescu a confirmat pentru Libertatea că există discuţii cu managementul Adevărul Holding, dar situaţia e dificilă.

„Noi am suspendat toate contractele de drepturi de autor, chiar de la începutul pandemiei, iar articolele sunt pro bono, dar pentru online. Nu ştim ce va fi, dar decizia va fi de la 15 mai încolo, pentru că nu ştim nici cum va reacţiona piaţa.

Printul e într-un moment extrem”, a spus Sever Voinescu.

Ce spune Cristi Burci, proprietarul Adevărul Holding?

Acţionarul Adevărul Holding a declarat, pentru Libertatea, că "va face tot posibilul" să ţină publicaţia şi că "nu o va închide".

Renunţă la Dilema Veche din 15 mai?

"Să răspund la întrebare: nu. Voi face tot posibilul ca Dilema Veche să reziste pe piaţă. Nu ştiu să vă spun acum ce soluţii voi găsi, dar nu o voi închide", a declarat pentru Libertatea Cristian Burci.

Citeşte şi: Presa scrisă, puternic afectată: Nu mai apar duminica Libertatea, Click şi GSP. Dilema, suspendată. La fel toate revistele Adevărul

Articolul lui Andrei Pleşu, în Dilema Veche

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Nici celelalte trusturi de presă nu se simt grozav, Ringier a tot închis reviste, iar Burda nu își dorește ziare.

    Din păcate revista Dilema nu poate exista fără un sponsor.
    Nu sunt convins că numele acestuia poate fi Ringier.
  • cazaban paul cazaban paul
    ce inteligenta replica
  • Plesuv Plesuv
    Dilema va trece in trustul elvetian Ringier, unicul care pompeaza bani in Romania. Ringier va avea un cuvant serios de spus in media romaneasca.
  • R R
    Audientele de aseara? Nici pe cele ale lunii aprilie cu stiri,divertisment sau filme ???

Trimite un comentariu

sus