Skip to main content

Noul redactor-şef Capital.ro: "Nu ţinem neapărat să facem trafic cu orice preţ" Cum arată însă titlurile?

 
Noul redactor-şef Capital.ro: "Nu ţinem neapărat să facem trafic cu orice preţ" Cum arată însă titlurile?

"O spun din capul locului că traficul este important şi pentru noi ca pentru orice altă publicaţie online din lume, nu numai din România", spune într-un material Valentin Vioreanu, noul redactor-şef Capital.ro.

Publicitate

Şi continuă:

"Ar fi ipocrit din partea noastră să spunem că nu ne interesează să facem trafic. (...) Dar nu ţinem neapărat să facem trafic cu orice preţ."

Editorialul şefului redacţiei vine într-o perioadă în care titrarea multor materiale de pe Capital.ro a mers pe exagerări şi chiar pe titluri cu legături foarte puţine cu textul. Articole cu titluri cu "probleme la graniţă" şi cu "unguri" au mers pe abordări care să genereze click-uri.

Cum arată realitatea? Fotografia care ilustrează acest articol, cu doi pumni de culorile steagurilor Ungariei şi României, nu are nicio legătură cu conflictele dintre români şi unguri. Nu este vorba de un conflict, dar a fost publicat în zilele tensionate în care se vorbea de autonomia Ţinutului Secuiesc.

Articolul cu pumnii româneşti şi ungureşti încleştaţi - "Ungurii au decis! Ce se întâmplă la graniţa României" - este despre faptul că în Ungaria erau 2.800 de infectări, iar autorităţile de acolo au luat măsuri. Dar la graniţă nu se întâmpla nimic.

"Putem avea un vector de trafic şi în materiale de analiză, pe un conţinut premium"

Vioreanu spune că "un mic experiment editorial pe care l-am pus în aplicare în ultimele 10 zile ne-a demonstrat faptul că putem avea un vector de trafic şi în materiale de analiză, pe un conţinut premium".

"Sigur, nu lipsesc subiectele clasice de trafic, însă faptul că am scos în faţă şi am pus mai mult accent pe materialele mai consistente ne-a adus o creştere importantă de trafic în ultimele 10 zile, ceea ce ne demonstrează, cumva, că suntem pe un drum bun şi că, în final, toată lumea are de câştigat", scrie şeful redacţiei Capital.ro.

Un mic exemplu din ultimele zece zile

Serial: Klaus Iohannis, "umilit" în serial

Preşedintele Klaus Iohannis apare, în mai puţin de două săptămâni, în câteva titluri aproape identice. Ce legătură au cu cu textele articolelor?

Reţeta este aceeaşi: păreri şi opinii ale unor politicieni sau ziarişti sunt transformate în enunţuri în titlu:

29 aprilie: Klaus Iohannis e făcut praf! A tăcut complice. Ce greşeală a făcut preşedintele (un articol despre poziţia preşedintelui interimar al PSD Marcel Ciolacu)

29 aprilie: Klaus Iohannis minte! Război total din cauza ungurilor. Ce se va întâmpla cu Ţinutul Secuiesc (un text despre poziţia unui deputat PSD)

9 mai: Umilinţa supremă pentru Iohannis! Greşeală imensă a preşedintelui. A vorbit ca un puşcăriaş (de fapt, este vorba despre o interpretare a ceea ce a zis Cristian Tudor Popescu)

10 mai: Umilinţă maximă pentru Iohannis! Asta a fost greşeala fatală a preşedintelui: I se va întoarce exact în cap (un text despre ce a zis Călin Popescu Tăriceanu)

GALERIE FOTO.

Vezi mai multe exemple de titluri de pe Capital.ro din ultimele două săptămâni, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Jalnic "capital"-ul , jalnic Vioreanu... Ce inseamna sa fii un semidoct de succes. Din pacate exista unii, la fel de educati, care sunt convinsi ca omul are dreptate
  • Catalin Catalin
    Jalnic "capital"-ul , jalnic Vioreanu... Ce inseamna sa fii un semidoct de succes. Din pacate exista unii, la fel de educati, care sunt convinsi ca omul are dreptate
  • Cristi Cristi
    Acest Valentin Vioreanu este inca un *** functional pe lunga lista a *** functionali din presa romaneasca. Un individ care nu stie nici macar sa verifice o ”servita” si se face de ras publicand-o asa cum i-a fost trimisa - intamplator, de un infractor urmarit international. Ce a ajuns Capital...
  • Emi Emi
    "un vector de trafic și în materiale de analiză, pe un conținut premium"

    Aahahhahahahaha
  • david david
    Ce om serios poate citi asa ceva?!?! Nu stiu cum isi poate face o firma serioara publicitate si asocia imaginea cu ziarul asta de "calitate".
  • Nickro Nickro
    Succes!
  • Ana Ana
    Nu mai citesc de ani de zile Capital și nici RVZ.
    Titlurile materialelor aduc a România TV și nu reflectă nici pe departe adevărul dintr-o știre, iar conținutul este de cele mai multe ori vag.
    Această metodă este practicată de multe publicații, dar se vede limpede că nu le mai merge.
    Am fost noi mai cu ciungă-n păr anii trecuți, dar ne-am mai deșteptat...
    Mă refer la cititori, nu la ”redactorii” acestor publicații...:)
  • Manuela Manuela
    Poza aia de cand e?...ca omul are aranjament cu con de brad pe masa. Deci e din decembrie??? Sau la astia vine mai tarziu Craciunul?
    @Adi :
    Din ce inteleg de la Petrisor, omul din poza e redactor sef doar la site (daca o exista asa ceva, ca site-urile parca au alta structura). Asa cred, poate ne explica cineva).
  • Adi Adi
    Cel din poză este redactorul șef de la Capital??? Vă dați seama ce prezentare poate să facă în față clienților?

Trimite un comentariu

sus