Skip to main content

RELANSARE. Revista Psychologies, până anul trecut la Ringier, are un nou publisher. Va fi şi în print. De când?

 
RELANSARE. Revista Psychologies, până anul trecut la Ringier, are un nou publisher. Va fi şi în print. De când?

RELANSARE. Publicaţia Psychologies se întoarce pe piaţă, într-un nou format şi editată de un alt publisher. Revista este deja disponibilă online, iar de la toamna va fi şi pe hârtie, anunţă reprezentanţii acesteia.

Publicitate

Până anul trecut la Ringier, revista a fost preluată la începutul acestui an (în ianuarie) de Clementina Anghelache - publisher care mai deţine şi brandul Learning Network (platformă axată pe zona de educaţie).

„Licenţa a fost preluată pentru cinci ani”, au declarat reprezentanţii Psychologies pentru Paginademedia.ro.

Conducerea publicaţiei anunţă şi o echipă redacţională nouă. Redactor-şef este Irina Markovits (consultant de fashion, jurnalist şi blogger). A mai lucrat în locuri precum Fashionandbeauty.ro (2006-2011), ForbesLife Romania (2013-2014), The One, Tabu sau Cosmopolitan.

Redacţia este formată din opt oameni şi 32 de colaboratori.

La finalul lunii mai va fi disponibil cel de-al doilea număr al revistei, de când a fost preluată, iar din luna septembrie publicaţia ar trebui să apară şi sub formă tipărită. Este anunţată, deja, o revistă cu 144 de pagini.

Ar fi trebuit să fie tipărită mai devreme de luna septembrie, însă pandemia de coronavirus a amânat lucrurile, menţionează sursa citată.

O emisiune în online

Pshychologies aduce mai multe produse pe zona de online. În principal este vorba despre:

  • În căutarea stării de bine, emisiune săptămânală moderată de psihoterapeutul Simona Nicolaescu
  • PSYConect, catalog de terapeuţi şi mentori

„Atacă” şi piaţa de evenimente

O altă direcţie pe care va merge noua conducere, cu privire la publicaţie, este şi zona de evenimente. Vor fi organizate în trei direcţii:

  • Conferinţa anuală „Psychologies meets work”
  • Workshop-uri lunare
  • Evenimente dedicate unor teme specifice

Primul va fi online - „Psychologies meets Work”, în 26 iunie. Va fi dedicat comunităţii managerilor şi specialiştilor de resurse umane, spun reprezentanţii publicaţiei.

Istoria revistei în România. De la Edipresse, la Ringier

- Revista „Psychologies” are o istorie de peste 10 ani în România. A fost lansată în 2007, când era editată de grupul Edipresse.

- În 2011, grupul Edipresse România a fost preluat de Ringier. Atunci, în portofoliul Ringier au intrat, printre altele, titluri ca Avantaje, Elle, Viva şi Psychologies.

- A fost parte din Ringier până în aprilie 2019, când trustul nu a mai prelungit licenţa revistei. Ultimul redactor-şef al Psychologies a fost Iuliana Alexa.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Perpetuum mobile.
    Unii oameni au idei, fondează reviste din pasiune, scriu, umplu paginile, revista merge din inerție luni sau poate ani.
    Apar primele probleme cu vânzarea revistei, primele momente când ai probleme cu fluxul bănesc, nu poți plăti salariile și ai nevoie urgent de bani.
    Revista este preluată de un trust care are câteva publicații care asigură fluxul bănesc necesar tuturor celorlalte publicații și își permit noi experimente, inclusiv preluarea unor reviste cu potențial, dar nu grozav conduse... cam ca cea de care vorbim acum.
    Trec anii. Revista cu potențial nu ajunge să ia locul celor câteva produse de top, ba mai mult, este acum văzută ca un produs care afectează vânzarea altor reviste ale trustului. Se decide închiderea revistei!
    -------
    Apare un alt fondator care preia titlul și crează conținut din pasiune...

Trimite un comentariu

sus