Skip to main content

LIBER. Site-urile blocate pentru fake news şi conspiraţii vor putea fi accesate din nou

 
Foto | Hepta
Foto | Hepta

Din nou online. Toate site-urile care au fost blocat pentru fake news, răspândire de panică şi consipiraţii vor putea fi accesate din nou, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Concret, acest lucru ar urma să se producă chiar de astăzi, după încetarea stării de urgenţă emisă pe fondul epidemiei de coronavirus.

Ştiridemoment.ro (primul site blocat în starea de urgenţă), Justiţiarul.ro, România-veche.ro sau Ortodoxinfo.ro (care oricum a funcţionat pe diverse domenii în ciuda blocajului) vor avea liber pe net, conform unui comunicat de presă remis de ANCOM şi citat de HotNews.

Justiţiarul.ro este deja online, iar articolul de deschidere este chiar despre acest subiect. (după ce a fost oprit, a funcţionat pe domeniul .press) Şi Ortodoxinfo este sus, dar pe domeniul ".net" (şi-a schimbat odată domeniul, după ce a fost oprit, a trecut pe .info.ro, şi a fost iar blocat).

Autoritatea a transmis furnizorilor de internet că prin încetarea stării de urgenţă nu mai există un temei legal pentru blocarea accesului utilizatorilor la site-urile indicate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Având în vedere că, începând cu data de 15 mai 2020, starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriul României încetează, ceea ce determină încetarea inclusiv a măsurilor dispuse în baza Decretului Preşedintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, respectiv a Decretului Preşedintelui României nr. 240.2020 privind prelungirea stării de urgenţă,

Având în vedere că deciziile emise de către preşedintele ANCOM în temeiul art. 54 din Anexa 1 'Măsuri de primă urgenţă cu aplicabilitate directă' (..) sunt acte administrative emise de o autoritate publică centrală în vederea executării legii, iar măsurile dispuse prin intermediul acestora produc efecte atâta timp cât subzistă temeiul legal, motiv pentru care constată încetarea efectelor acestora începând cu data de 15 mai 2020”, notează comunicatul ANCOM.

În total este vorba despre 15 site-uri blocate în ultimele două luni, cât a ţinut starea de urgenţă.


Citeşte şi: Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news, e din nou disponibil. Cu tot cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid


Citeşte şi: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citeşte şi: Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”


Citeşte şi: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Văd că o ard mulți pe liberatea de exprimare și că se încalcă prin închiderea acestor site-uri.În primul rând e adevărat că democrația nu e un sistem perfect e car cel mai bun.Marea problemă cu acest sistem este interpretabilitatea și că mulți înțeleg fix ce vor.Ca la Biblie.Acum,legat de site-uri...democrația nu înseamnă sa lași libere site-uri care pun articole prin care sugerează că Gates vrea să o microcipeze pe tanti Florica si Crengile cu ***,județul Dolj.Asta e înflorită de mine dar hai să vă dau una înflorita de ORTODOX INFO care ne zice cum soția catolica a lui Gates poartă o cruce invers(crucea Satanei) când vorbeșe de vaccin.E una să-ți exprimi părerea cu nume și prenume și sa marchezi articolul ca fiind opinie*caz în care e dreptul tău să zici ce vrei pe răspunderea ta* și e alta să dai astfel de mocirle informative ca fiind știri documentate și oficiale.
  • jk jk
    Sa fie fericiți ultra(s)creștinii!
  • Iuli Iuli
    Să înceapă fake-news-ul din nou, zic!
    Penibili

Trimite un comentariu

sus