Skip to main content

CNA. Marica marchează! Amenzi pentru posturile care au dat filmul cu el prins la hotel cu soţia altui bărbat. Pro TV, printre ele

 
Foto | GSP.ro
Foto | GSP.ro

CNA. Ciprian Marica „marchează” şi împotriva televiziunilor. Amenzi şi somaţii pentru posturile care au dat filmuleţul cu Marica, prins cu soţia altui bărbat într-o cameră de hotel. Patru posturi de televiziune – Pro TV, Realitatea Plus, B1 TV şi România TV – au primit sacţiuni pentru că au dat pe filmuleţul pe post.

Publicitate

Pro TV şi Realitatea Plus au încasat amenzi, câte 5.000 de lei fiecare, în timp ce B1 TV şi România TV au luat câte o somaţie.

Reclamaţia a venit chiar din partea lui Ciprian Marica, care acuză staţiile că i-au încălcat dreptul viaţă privată.

În cazul Pro TV, s-a luat în calcul audienţa mare, momentul fiind inclus în jurnalul de la ora 19:00. La Realitatea Plus s-a ţinut cont de numărul mare al difuzărilor (de şase ori s-a văzut momentul).

Alexandru Kocsis, membru CNA:

La Pro TV mi s-a părut cea mai deplasată prezentare, cu acea intervenţie a lui Rică Răducanu care spune, la ora 19:00, că şi el dacă ar fi fost mai tânăr ar fi făcut la fel. Mi se par nişte comentarii de prost gust, puse la ora 19:00, cu nişte oameni care sunt foşti sportivi, deci nu mai au legătură cu sportul”, a punctat acesta.

De notat că s-au monitorizat zece posturi de televiziune, însă doar patru au dat filmuleţul cu Marica. Este vorba despre B1 TV (singurul post cu o singură difuzare), România TV, Pro TV şi Realitatea Plus (care a avut cele mai multe difuzări pe subiect).

În cazul Realitatea Plus a mai existat şi o propunere de somaţie, dar în final a trecut amenda.

Reamintim că Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naţionale, s-a aflat în centrul unui scandal după ce, la finalul lunii aprilie, a fost făcută publică o filmare compromiţătoare cu el şi cu soţia unui om de afaceri din Cluj.

Discuţiile de la CNA: „Trebuie să dăm un semnal televiziunilor cu privire la protejarea vieţii private”

Discuţiile din şedinţa forului s-au învârtit în jurul unui singur aspect: Filmuleţul dat de televiziuni ţinea de viaţa privată a lui Ciprian Marica.

Monica Gubernat, şefa CNA:

„Nu este persoană publică. Nu mi se pare relevant. Nu e ales, nu ne decide soarta. Trebuie să dăm un semnal televiziunilor cu privire la protejarea vieţii private”, a spus Gubernat

Dorina Rusu, membru CNA:

„Nu mi se pare că e în regulă, nu e ministru. Puteau da pe Facebook”, a completat şi Dorina Rusu.

Legislaţie - Codul audiovizual

Art. 30 - Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

Art. 33 - (3) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Cum era aia cu prima abatere somatie?Sau se aplica doar uneori?Nu ca contest amenda Pro si Realitatea.Sau poate au avut in trecut...

Trimite un comentariu

sus