Skip to main content

Ce mai faci pentru trafic şi clickuri? Azi, Ciao şi Gândul: „Trump, bătut în birou” şi „Dramă în televiziune”, la o poză cu Busu, Neti şi Lavinia Petrea

 
Ce mai faci pentru trafic şi clickuri? Azi, Ciao şi Gândul: „Trump, bătut în birou” şi „Dramă în televiziune”, la o poză cu Busu, Neti şi Lavinia Petrea

Din nou, despre click-bait. Astăzi, Ciao şi Gândul. „ULTIMĂ ORĂ. Preşedintele, bătut în birou! În altercaţie au participat mai mulţi oficiali de top”, scrie site-ul Ciao într-o postare pe Facebook, alături de două poze cu Donald Trump întins pe jos.

Publicitate

Şi nu este singurul exemplu de „titrare pentru click-uri”. Mai jos, un exemplu de titlu înşelător, dat pe Facebook-ul Gândul. O postare cu titlul: Dramă în televiziune. Medicii nu i-au mai dat nicio şansă. Asta alături de o poză în care apar Florin Busuioc, Lavinia Petrea şi Neti Sandu. Ce voia să spună?

Detalii, în continuare. Să luăm cele două exemple pe rând.

Ciao, pe contul de Facebook. PreşedinteleTrump apare întins pe spate, într-o poză şi cu titlul "Preşedintele, bătut în birou! În altercaţie au participat mai mulţi oficiali de top". Ca o notă, poza este una veche, de dinainte ca Trump să fie preşedinte (dar asta nu se spune).

Pe Facebook. Preşedintele a fost bătut. Situaţia se schimbă, pe site, când „bătaia” încasată de Trump nu mai e dată „la sigur” : „Ultima oră! Preşedintele Donald Trump ar fi fost bătut chiar în Biroul Oval! În altercaţie au participat mai mulţi oficiali de top”, este titlul.

Ce regăsim apoi, în text? - Nici vorba de bătaie, ci doar „discuţii aprinse” şi „chiar o altercaţie”, după cum arată articolul chiar în prima propoziţie.

Nici nu se mai dau alte detalii legate de „bătaie”, în tot restul textului. În continuare, materialul vorbeşte despre Donald Trump care „ar fi cerut mai multe trupe militare pentru împrăştierea manifestanţilor anti-rasism, după decesul lui George Floyd”.

Mai mult, Ciao.ro prezintă şi poziţia Casei Albe pe subiect, preluată din New Yorker, care infirmă „altercaţia”, fără a da însă vreun link către materialul respecitv.

Gândul, clickbait sinistru care trimite pe site-ul Ciao.ro: „Drama în televiziune. Medicii nu i-au mai dat nicio şansă”

Postarea despre presupusa bătaie încasată de Donald Trump, preşedintele SUA, nu este un caz izolat pe ciao. Pe pagina Facebook a publicaţiei Gândul (din acelaşi trust cu Ciao) a fost postat un alt clickbait, mult mai sinistru, care ducea tot către Ciao.ro.

O poză cu Florin Busuioc, Neti Sandu şi Lavinia Petrea, cu titlul: DRAMA în televiziune. Medicii nu i-au mai dat nicio şansă

Ce ştire este, de fapt, la sursa respectivei postări? Are vreo legătură cu Busu sau cu Neti?

Dăm click şi aflăm: Pe site, titlul este: Drama neştiută a prezentatoarei de ştiri Lavinia Petrea: „Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluţie”,

Ştirea conţine o preluare, de pe blogul Liviniei Petrea, în care aceasta povesteşte despre problemele pe care le-a avut cu cea de-a doua sarcină, dar pe care în final le-a depăşit cu bine.

FOTO

CITEŞTE ŞI: Un clickbait cu un fake news de zile mari: Cum l-a îmbolnăvit grav Ciao pe Benone Sinulescu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Darius Darius
    Gandul si Ciao aceeasi mizerie! Incearca sa copieze si ei modelul Capital si fac orice pentru audienta. Inainte era Antena 3 care facea toate mizeriile de pe internet si televiziune, acum e amalgamul asta de site-uri care sunt toate la fel.
  • didi didi
    ce *** sunt astia de la ciao... noroc ca nu citesc decat aici despre ce mai scriu... as fi dezamagit de mine daca as da click pe asa mizerii...

Trimite un comentariu

sus