Skip to main content

Jurnaliştii: Proprietarul Ziare.com a vrut să schimbe politica editorială. Cum se numeşte şi când se lansează site-ul echipei care pleacă în masă

 
Sursa: Pexels.com
Sursa: Pexels.com

Informaţii noi legate de situaţia de la Ziare.com. Echipa care a plecat în masă vorbeşte, într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro, despre motivele pentru care a decis să plece şi despre planurile din viitorul apropiat.

Publicitate

Cauza principală ţine de "intenţia patronatului de a schimba politica editorială", dar şi de a "controla conţinul".

"După 13 ani în care a construit un brand puternic, un site ajuns într-un vârf de trafic (peste 6 milioane de cititori) şi profitabil financiar, 32 de persoane reprezentând redacţia, echipa tehnică şi comercială au decis să încheie colaborarea, având în vedere intenţia declarată în scris a proprietarului Ziare.com de schimbare a politicii editoriale şi de control asupra conţinutului", spune redacţia în poziţia trimisă Paginademedia.ro.

Redacţia nu detaliază în ce ar fi constat schimbările de politică editorială cerute de patronatul ziare.com.

Echipa care a plecat în masă de la Ziare.com se pregăteşte de lansarea unui nou proiect editorial. Este vorba tot de un site, care urmează să fie online în perioada următoare.

Detalii, în continuare:

Înainte, contextul: Întreaga echipă a proiectului Ziare.com a decis să părăsească publicaţia, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, aici.

Este vorba de peste 30 de oameni, de la redacţia condusă de Serinela Spătărelu, la departamentele de tehnic şi vânzări.

Plecare a venit ca urmare a unor neînţelegeri cu reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacţia, tehnicul şi vânzările

Ultima zi în care echipa semnează pentru Ziare.com - 7 iunie. Numele noului site

Actuala echipă a site-ului va continua să mai scrie până pe 7 iunie, urmând ca după 8 iunie conţinutul şi funcţionarea să fie asigurate de noua echipă editorială. Ramona Ursu (fost Newsweek şi Adevărul) va prelua poziţia de redactor şef al Ziare.com

Noul proiect editorial al echipei se va numi SpotMedia.ro.

Site-ul SpotMedia.ro, realizat de echipa care până acum a lucrat 13 ani la Ziare.com va fi online începând din 15 iunie.

Fac parte din proiect nume precum Serinela Spătărelu, Magda Grădinaru, Ioana Ene Dogioiu şi - revenit în echipă - Emilian Isăilă.

Cine asigură finanţarea?

Ziare.com era deţinut de NCH, însă publicaţia era administrată de compania Alert News, deţinută de Serinela Spătărelu. Pe aceeaşi companie erau angajaţi şi membrii echipei din redacţia publicaţiei online.

Noul site SpotMedia.ro va fi operat de aceeaşi firmă. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro finanţarea noului site este asigurată, în prezent, din fondurile acestei firme.

Echipa redacţională condusă de Serinela Spătărelu, în poziţia trimisă Paginademedia.ro:

"Echipa care a asigurat, în ultimii 13 ani, dezvoltarea Ziare.com a decis încheierea colaborării cu site-ul şi lansarea unui nou proiect editorial, SpotMedia.ro.

După 13 ani în care a construit un brand puternic, un site ajuns într-un vârf de trafic (peste 6 milioane de cititori) şi profitabil financiar, 32 de persoane reprezentând redacţia, echipa tehnică şi comercială au decis să încheie colaborarea, având în vedere intenţia declarată în scris a proprietarului Ziare.com de schimbare a politicii editoriale şi de control asupra conţinutului.

Ultima zi în care actuala echipă a site-ului mai redactează articole pentru Ziare.com este 7 iunie, urmând ca, din 8 iunie, conţinutul şi funcţionarea să fie asigurate de noua echipă editorială şi noul administrator.

În concordanţă cu valorile şi atitudinea pe care şi le-a asumat în mod constant în ultimii ani, echipa care a dezvoltat Ziare.com îşi va limita comunicarea pe acest subiect la informaţiile din acest comunicat.

În perioada următoare, echipa se va concentra pe construcţia noului site, SpotMedia.ro, care va fi lansat pe 15 iunie."

Despre noul proiect, SpotMedia.ro:

„În 13 ani am creat un brand puternic, de care suntem mândri, am crescut împreună cu cititorii noştri, cu respect faţă de ei, dar şi faţă de misiunea noastră.

În noul proiect ne menţinem valorile şi principiile în numele cărora am înţeles până acum să servim interesul public, fără să ne subordonam oricăror interese private, economice sau politice.

Vom face în continuare ce ştim să facem şi ce ne place să facem: informăm corect, milităm pentru adevăr şi valori sănătoase în societatea românească, avem opinii argumentate şi conştiinţa că suntem în slujba publicului.

Alegem să facem un pas înainte şi, pe lângă ce făceam până acum, ne vom asuma şi vom promova un concept nou, jurnalismul constructiv care, credem, ar putea să ajute la schimbarea în bine pe care ne-o dorim în România.

Mulţumim cititorilor noştri pentru toată susţinerea pe care am primit-o din partea lor în aceşti ani, ne-a ajutat de fiecare dată să mergem mai departe, să găsim soluţii, să inovăm editorial şi tehnologic, să rămânem fideli misiunii noastre."

Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacţia, tehnicul şi vânzările

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nico Polka Nico Polka
    Ziare.com.....vocea ( una dintre multe altele) propagandei putiniste în România.
  • Iorgulescu Iorgulescu
    ***, exact cum vrei tu audientele doar cand e Antenuta lider
    La ultimul sezon de Asia cereai audientele in fiecare zi
    Acum la reluari din asiatici si cutitari nu mai vrei?
  • Alexandru Boariu Alexandru Boariu
    Hmmmm!! Are si Mossad-ul problemele lui (ei?)
  • Mile Mile
    ***, vrei audiente doar la talentosi
  • Mircika Mircika
    Postacule R la ce mai vrei audiente? Lumea e in vacanta lasa audientele.
    Vrei audientele divertisment luna mai? Pai am avut doar reluari. La ce vrei audiente?
    E clar ca in mai a fost Romanii au talent lider detasat. Pe urma reluarile la diferenta uriasa.
  • R R
    @jk ,am observat ca de cateva saptamani bune nu mai apar ,atunci cand site-ul a fost blocat,am mai insistat înca o data cu aceasta întrebare în scopul de a-mi raspunde cineva de la site,si poate sa remedieze
  • jk jk
    R am mai zis probleme sunt si alte categorii ale pagini,tot asa,si de cateva saptamani bune
  • R R
    De ce nu mai sunt audientele vechi în istoricul paginademedia ,e doar pana la pg 15 dupa te da la prima pg ,audientele de aseara?? Nici pe cele ale lunii mai pe zona de divertisment ,stiri ,filme..
  • Nickro Nickro
    Deci si-au dat demisia toti rapid si ca prin miracol ii asteapta un nou site facut de la zero intr-o saptamana. Au ajuns jurnalistii sa dea declaratii ca politicienii...

Trimite un comentariu

sus