Skip to main content

Fără precedent. Google, amendă pentru discriminare. Trebuie să plătească 10.000 de lei pentru „Catedrala Prostirii Neamului”

 
Fără precedent. Google, amendă pentru discriminare. Trebuie să plătească 10.000 de lei pentru „Catedrala Prostirii Neamului”

UPDATE. „Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi”, arată o poziţie Google remisă Paginademedia.ro.

Publicitate

Aceştia mai spun:

Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit”

Decizie fără precedent. Google România a încasat o amendă de 10.000 de lei de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, scrie Adevărul.

Sancţiunea vizează momentul când, pe Google Maps, a fost schimbat numele Catedralei Mântuirii Neamului, în Catedrala Prostirii Neamului.

CNCD a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, să amendeze Google Bucureşti pentru discriminare şi pentru că a încălcat dreptul la demnitate.

Google va fi obligat să publice un rezumat al hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

Denumirea Catedralei a fost modificată de utilizatori Google Maps în mai multe rânduri, cel mai recent, pe 3 mai.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Sper că va ajunge la Catedrală suma asta!
  • Radu Radu
    Prostia si rautatea nu au margini, se vede si din ce am citit anterior. Ma intreb care ar fi fost reactia daca ar fi scris careva ceva despre aia despre care n-ai voie sa zici nimic ca te duci la puscarie sau te amendeaza de te indoaie. Stiti voi care...10000 de lei....o nimica toata pentru o asa bataie de joc. Iar mizeria a stat acolo 2 luni dar nu s-a scandalizat nimeni.
  • DODO DODO
    prostii simt nevoia sa se manifeste - se cred spirituali Saracii ( cu duhul ) !
  • Dragos Dragos
    Si uite-asa GOD-poratia a mai facut rost de niste bani.
  • jk jk
    Sa cred ca BOR a decis amenda?

Trimite un comentariu

sus