Skip to main content

Schimbări la Google. Îţi spune ce parole ţi-au fost compromise şi a schimbat perioada de ştergere a datelor de căutare şi locaţie

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Google anunţă schimbări la capitolul confidenţialitate şi protecţia datelor. Printre cele mai importante update-uri făcute recent se numără şi cel legat de accesul simplificat la modul incognito, dar şi acela prin care te anunţă dacă o parolă pe care o foloseşti ţi-a fost compromisă.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, pe scurt, noile update-uri pe care Google le-a făcut în legătură cu protecţia datelor şi confidenţialitatea:

  • Datele personale - modul de autoştergere. Anul trecut, Google a lansat funcţia de auto-ştergere a datelor din „Istoricului locaţiei” şi „Activităţii pe Internet şi aplicaţii”, prin care utilizatorii pot alege ca Google să şteargă constant datele privind locaţia, căutări şi voce, la interval de 3 sau 18 luni.

Începând de acum, funcţia de auto-ştergere va fi automat setată la 18 luni. Pentru cei care aveau deja activate cele două funcţii, setările nu se vor schimba.

  • Verificarea parolelor. Serviciul analizează parolele salvate şi spune utilizatorului care au fost compromise şi îi oferă recomandări pentru a avea parole mai puternice şi sigure.

Utilizatorii vor fi automat înştiinţaţi dacă există riscul ca datele de autentificare au fost compromise şi vor fi ajutaţi să-şi schimbe parolele.

  • Acces simplificat la modul incognito. Va fi mult mai uşor de accesat. Pentru a-l activa, utilizatorul trebuie doar să ţină apăsat pe „fotografia lui de profil” in Search, Maps sau YouTube.
  • Protecţie sporită a confidenţialităţii. Google va oferi constant recomandări personalizate pentru a o protecţie mai bună a confidenţialităţii, precum şi sfaturi utile în această zonă. Totul este disponibil în serviciul Verificare a setărilor de confidenţialitate.

De notat că Google a fost dat în judecată, în California, pentru că ar încălca cererile utilizatorilor de a nu fi urmăriţi atunci când folosesc modul incognito, prin colectarea automată de date, după cum informa site-ul ZonaIT în urmă cu trei săptămâni.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionel Ionel
    Ma puteti ajuta
  • Ionel Ionel
    Nu mai imi aduc aminte parola gmail
  • Ionel Ionel
    Nu pot afla parola de gmail
    Nu mai o stiu cum pot să o recuperez

Trimite un comentariu

sus