Skip to main content

Avea voie Anca Alexandrescu să-i ia interviu lui Liviu Dragnea? Administraţia Penitenciarelor verifică la puşcăria Rahova

 
Foto | Paginademedia.ro
Foto | Paginademedia.ro

Avea voie Anca Alexandrescu, de la Realitatea Plus, să-i ia interviu lui Liviu Dragnea în închisoare? Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a cerut Penitenciarului Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată discuţia prin Skype a fostului lider PSD cu fosta sa consilieră, scrie Adevărul.

Publicitate

Totul vine în contextul în care, ieri, ANP a anunţat că nu a aprobat interviuri cu persoane încarcerate, odată cu decretarea stării de urgenţă. Decizia a venit pe fondul pandemiei de Covid-19.

Reamintim că postul Realitatea Plus a difuzat un interviu cu Liviu Dragnea, primul cu acesta în spatele gratiilor.

După ce a fost difuzat, ANP a transmis că, potrivit legii, deţinuţii pot accesa comunicarile online pentru a discuta cu membrii familiei sau cu alte persoane, în baza unei aprobări prealabile, acestea având caracter confidenţial şi fiind supravegheate doar vizual, menţionează sursa citată.

Ulterior, Administraţia Penitenciarelor a început să verifice legalitatea interviului prin Skype:

„În continuare, în contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. D

emersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, anunţă instituţia într-un comunicat.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus