Skip to main content

WeSport. Lucian Lipovan, fost Pro TV, şi-a lansat un site în pandemie. Colegi de la Digi sau GSP scriu în publicaţia online

 
WeSport. Lucian Lipovan, fost Pro TV, şi-a lansat un site în pandemie. Colegi de la Digi sau GSP scriu în publicaţia online

Lucian Lipovan (fost jurnalist Pro TV şi Sport.ro) şi-a lansat un site de sport în plină pandemie: WeSport.ro este publicaţia online a lui Lipovan. Site-ul iese şi "pe piaţă", după ce a semnat pentru administrarea publicităţii cu regia Thinkdigital, condusă de Dragoş Stanca.

Publicitate

Cum a pornit proiectul lui Lipovan şi ce jurnalişti semnează materiale pe platformă, în continuare:

Din echipa site-ului fac parte opt angajaţi. Pe lângă Lipovan, fondator al publicaţiei, sunt Mihai Mateaş (fost GSP şi DigiSport), Greta Goran (ex Pro TV, gret.ro), Alex Popescu şi Ionuţ Tătaru (ex DigiSport).

Totodată, semnează, în calitatea de colaboratori, şi Mihai Mironică (realizator Sport.ro), Dan Filoti, Vali Moraru, Radu Paraschivescu, Oana Duşmănescu, Vali Şchiopu, Alin Fornade, Alin Buzărin, Ionuţ Tătaru, Alex Popescu, Levente Balint, Marius Huţu, Dan Ştefănescu, Adrian Soare sau Gabriel Ilcu.

Platforma wesport.ro a fost lansată chiar înainte de starea de urgenţă, în luna martie, dar pandemia şi oprirea evenimentelor sportive au amânat o lansare "oficială".

Site-ul are un trafic de de peste 100.000 de unici pe lună, arată datele furnizate de Thinkdigital.

WeSport.ro şi două direcţii: content şi comunitate

Pe lângă ştirile şi articolele care apar pe site, proiectul mai are şi alte secţiuni:

  • „Fotbal Vintage” cu Alin Buzărin
  • „Un-Doi” cu Vali Moraru şi Radu Paraschivescu
  • „Campioni la Scris” - rubrică în care foşti şi actuali sportivi îşi scriu, chiar ei, povestea.

În urmă cu doi ani, Lipovan a fondat şi agenţia de content marketing We love Sport.

„După lansarea agenţiei de content marketing We Love Sport acum 2 ani, WeSport.ro s-a lansat în luna martie a anului acesta, chiar înainte de starea de urgenţă, când tot sportul s-a oprit. Avem convingerea că încă se poate scrie şi vorbi despre sport şi altfel, pe o piaţă altfel foarte aglomerată.

Pentru noi sportul este în primul rând pasiune.

Avem 100% independenţă editorială, dar şi independenţă de click-bait şi goană după trafic, dată de faptul că aici lucrează o echipă extraordinară care susţine şi site-ul din activităţi de creare de conţinut digital şi video pentru mai mulţi clienţi

Modelul nostru este axat pe calitate, nu pe cantitate şi aşa va rămâne”, spune Lucian Lipovan, fondator al WeSport.ro.

Echipa realizează şi proiectul VomReveni.ro, gândit ca un proiect special de susţinere a evenimentelor şi afacerilor afectate de pandemie.

Carte de vizită - Lucian Lipovan

Lucian Lipovan a plecat de la conducerea diviziei de digital a Pro TV, unde era Head of Digital Content şi realizator la Pro X, în primăvara lui 2018.

Lipovan a colaborat cu Pro TV din 2010 pe zona de sport, la fostul Sport.ro. Din august 2016 el a devenit content manager la site-ul Stirileprotv.ro, iar din martie 2017 a preluat funcţia de Head of Digital Content Entertainment & News.

CITEŞTE ŞI:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gyorgy Gyorgy
    Sigur, daca cineva ar analiza putin articolul si-ar da seama ca e o ineptie sa spui despre un site care are doua luni de la lansare ca poate avea 100.000 de unici. Practic, anunti ca s-a lansat ceva (noi, publicul, abia acum stim de existenta lui) ce deja are succes. Sa faci 100.000 de unici, in Romania, cu povesti, fara click-bait, e cam straniu. In plus, la o analiza simpla pe site-uri de specialitate putem vedea ca site-ul mai sus mentionat nu are niciun fel de cross cu vreo publicatie mare (care ar putea sa-i genereze trafic), iar pe Facebook au 10k de urmaritori.

    Dar o fi si acesta un stil tipic al domnului Stanca de a-si vinde produsele publicitarilor, ***

    Pagina de Media, din nou ti-ai dat cu firma-n cap.
  • Adi Adi
    Cum adică? Se poate si fără click-bait? Dragos Stanca stie asta?

Trimite un comentariu

sus