Skip to main content

O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

O parte din Consiliul de Administraţie al SRTv cere demisia Doinei Gradea, şefa TVR, anunţă Sindicatul MediaSind. Pe de altă parte, PDG-ul postului public susţine că cererea nu reflectă poziţiile tuturor membrilor conducerii şi spune că, sub mandatul său, TVR a făcut cele mai mari investiţii din ultimii ani.

Publicitate

Totodată, şefa TVR pune cererea de demisie în contextul unor evaluări care se fac în TVR.

"Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor – umane, financiare şi tehnice.", spune Doina Gradea.

Detalii, şi punctele de vedere ale părţilor implicate, în continuare:

1. Sindicaliştii: "Vă solicit să vă retrageţi din poziţia de PDG!"

„S-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă (...) Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită”, susţin sindicaliştii.

Ce spun sindicaliştii:

În urma abuzurilor repetate ale administraţiei Gradea şi a managementului defectuos, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTV (18 iunie 2020), s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă.

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeşi, membru al CA - reprezentant al salariaţilor şi a fost susţinută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu şi Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaţilor Monica Ghiurco şi reprezentanta Preşedinţiei României în CA, Christel Topescu au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei şedinţe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului.

Patru oameni din CA i-au cerut retragerea din funcţie Doinei Gradea, potrivit MediaSind. Este vorba despre:

  • Karen Sebeşi, reprezentant al salariaţilor
  • Sorin Ilieşiu, reprezentantul PSD
  • Cristian Petcu, reprezentantul PNL
  • Dan Lazea, reprezentantul USR

De partea şefei postului public, din informaţiile furnizate de MediaSind, au fost:

  • Cătălin Blebea, reprezentantul Guvernului
  • Nagy - Debreczeni Hajnalka, reprezentanta UDMR

"Având susţinerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită", spun sindicaliştii.

2. Doina Gradea: acest sindicat a comunicat în media informaţii neadevărate

Doina Gradea spune că solicitarea nu reflectă poziţia întregii conduceri şi că vine într-un moment în care se fac evaluări în instituţie.

"Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente", punctează şefa TVR într-o poiţie trimisă Paginademedia.ro.

Doina Gradea:

"Episodul la care se face referire în informarea de presă a fost o intervenţie surprinzătoare şi bizară în condiţiile în care, sub mandatul actualului CA, am făcut cele mai mari investiţii în TVR – atât la studioul central, cât şi la toate cele 5 staţii teritoriale, am reluat producţia unor evenimente de anvergură şi, mai ales, am asigurat o bună gestionare a bugetelor pentru a nu repeta episoade de tristă amintire din istoria SRTv care ajunsese, în 2016, la datorii de aproape 150 de milioane de euro.

Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor – umane, financiare şi tehnice."

Şefa TVR mai spune că sindicatul "nu e constituit la nivelul TVR" şi că "în repetate rânduri sindicatul a comunicat în media informaţii neadevărate",

Doina Gradea:

"Menţionez că respectiva informare de presă, transmisă de un sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv, nu reflectă întrutotul poziţiile exprimate de toţi membrii Consiliului de Administraţie al TVR în şedinţa de astăzi.

Mai mult, reprezentanţii acestui sindicat participă la şedinţele CA în calitate de observatori, semnând o declaraţie de confidenţialitate şi asumându-şi că discuţiile interne se rezolvă intern şi nu pot fi făcute publice decât cu acordul tuturor membrilor CA.

În repetate rânduri, însă, acest sindicat a comunicat în media informaţii neadevărate, aducând permanent daune de imagine televiziunii publice."

Comunicatul sindicatului MediaSind, pe larg:

Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din functia de presedinte- director general al Televiziunii Naţionale!

În urma abuzurilor repetate ale administraţiei Gradea şi a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTV, s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă. Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeşi, membru al CA - reprezentant al salariaţilor şi a fost susţinută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu şi Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaţilor Monica Ghiurco şi reprezentanta Preşedinţiei României în CA, Christel Topescu au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei şedinţe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului. Surprinzător, Doina Gradea a fost susţinută de ceilalţi membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea (trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupţie săvârsite într-o instituţie naţională de televiziune) şi de reprezentanta UDMR, Nagy - Debreczeni Hajnalka (declarată incompatibilă de Curtea de Apel Cluj în procesul cu ANI).

Având susţinerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită. În finalul şedinţei CA, presedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susţinut poziţia reprezentantului salariaţilor, Karen Sebesi şi a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituţia inclusiv pe plan internaţional, din cauza repetatelor abuzuri şi încălcări ale legii.

Reprezentantul salariaţilor, KAREN SEBESI, a prezentat membrilor prezenti următoarea declaraţie, solicitând retragerea Doinei Gradea din funcţia de Presedinte-director general:

“Doamna Preşedinte-director general, Doina Gradea!

Distinse colege, distinşi colegi din CA al SRTv!

Doamna PDG, mă folosesc de acest moment şi vă solicit să vă retrageţi din poziţia actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noştri din TVR. Iar, aceştia nu vă mai vor în această poziţie! Puteţi să ne puneţi cap în cap, la fel cum aţi procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar şi cu cei de la studiourile teritoriale.

Puteţi să ne vorbiţi urât pe la spate, să ne acuzaţi, dar tăvălugul a pornit, şi nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aştept să mă atacaţi şi pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am şi eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar si alţi colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor.

Doamna PDG, vedeţi, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curţii de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alţii să o facă. Eu vă spun doar aşa: epuizarea fizică şi mentală poate să nască uneori gesturi şi cuvinte nesăbuite şi fără niciun gând rău: acum înţeleg de ce ne-aţi spus de nenumărate ori că sunteţi obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios şi neatent. Fatal de neatent.

Aşa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageţi din poziţia de PDG! Şi noi, mulţi din TVR, suntem siguri că trebuie să luaţi o pauză.. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziţia de PDG. Prin acest gest daţi dovadă de grija faţă de Dvs , de Instituţie şi de colegi. V-am votat şi v-am susţinut , dar acum vă solicit să vă retrageţi!

Karen A. SEBESI, membru CA al SRTv (din partea salariatilor) Cluj, la 18 iunie 2020”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rapunzel Rapunzel
    Si voi sunteti obositori si obsedați dupa Pro Tv, tb sa fi cu capul sa stai toata ziua pe un site sa aperi un post, de parca iti da de mâncare

    Tu vorbesti obsedatule care in fiecare zi ceri audientele serialelor?
  • un OM un OM
    Doina Gradea a facut multe lucruri ok in TVR si are dreptate in ce sustine. Pe de alta parte, este dependenta de interesele politice si a numit nenumarati oameni slabi in functii de directori. Astia duc de rapa TVR. Pe timpul pandemiei, pe la munca au venit mereu aceiasi "fraieri" care tin institutia in viata. Greii au ars gazul. S-au dat chiar prime uriase pentru sefi, in timp ce reporterii si operatorii care au tras zi de zi nu au vazut nimic.
  • Stelu Stelu
    Mihăiță ma raspandac pesedeu,mah troll micuț pesedeu ia l și p ăla de și zice allex, un alt pesedeu și împușcați va. Scroafa asta trebuie sa plece, capisci pesedei?
  • Varanu' Varanu'
    Ati vazut in 30 de ani vreun pesedist care sa-si recunoasca greselile si sa-si dea demisia?
  • Mihai Mihai
    Si voi sunteti obositori si obsedați dupa Pro Tv, tb sa fi cu capul sa stai toata ziua pe un site sa aperi un post, de parca iti da de mâncare
  • Allex Allex
    Hai că sunteți culmea dragi TVR-iști. Dar ce s-a întâmplat, de când a venit Doina nu se mai bagă bani doar în buzunare, ci și în tehnic și programe așa-i?
  • TacPac TacPac
    Antenistule, audientele serialelor? Pai e clar ca Las Fierbinti e lider detasat! Dublu, chiar si triplu peste locul 2.
    Dar de ce te intereseaza top seriale? Stai toata ziua in casa si te uiti la seriale?
  • Dragos Dragos
    Mihai (iță)...sau să-ți spun Mile, Răzvan? Ești obositor cu audiențele tale. Cu ce te încălzește să vezi audiențele? Crezi că dacă se primeau până acum, nu le vedeai deja pe site? Nu ai și tu o viață? Iți place să tot dai refresh la pagina asta de net? Ieși afară și mai oxigenează-ți creierul puțin!
  • Mihai Mihai
    Foarte bn face că nu renunță. Vă rugăm să puneți audiențele serialelor pe luna mai

Trimite un comentariu

sus