Skip to main content

Dragoş Pătraru, reacţie după somaţia CNA: „Ne asumăm fiecare cuvânt. Sunt chestiuni mult mai importante decât hărţuirea emisiunii Starea Naţiei”

 
Dragoş Pătraru, reacţie după somaţia CNA: „Ne asumăm fiecare cuvânt. Sunt chestiuni mult mai importante decât hărţuirea emisiunii Starea Naţiei”

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei la Prima TV, a reacţionat în legătură cu o somaţie pe care a primit-o astăzi de la CNA.

Publicitate

Sunt chestiuni mult mai importante de făcut acolo (n. r. - în CNA) decât hărţuirea emisiunii Starea naţiei. Ne asumăm fiecare cuvânt din emisiunea Starea Naţiei”, a declarat Pătraru pentru Paginademedia.ro.

Reamintim că forul audiovizual a dat, astăzi, un avertisment emisiunii Starea Naţiei şi realizatorului Dragoş Pătraru. Decizia a venit în contextul unor afirmaţii pe care CNA le-a considerat injurioase, la adresa postului Realitatea Plus.

Mizerabilii ăia de la Realitatea Plus şi Vai de mine, ce vome de oameni - au fost replicile pentru care a fost somată emisiunea lui Pătraru.

Comentariile realizatorului TV, la adresa celor de la Realitatea Plus, au fost spuse în contextul în care, la Realitatea, o parte din angajaţi fuseseră trimişi în şomaj tehnic, însă prestau munca la redacţie sunt paravanul voluntariatului.

Citeşte şi: Dragoş Pătraru, avertizat de CNA pentru limbaj. Ce a spus Pătraru despre cei de la Realitatea şi de ce?

Pătraru a mai spus, printre altele, despre somaţia de la CNA:

„Înţeleg de la voi că această nouă somaţie a fost dată pentru că i-am numit pe patronii Realitatea Plus mizerabili şi vome de oameni, dat fiind că i-au obligat pe angajaţi să lucreze în baza unor contracte de voluntari, în timp ce aceştia se aflau în şomaj tehnic.

Deci, CNA nu are o problemă cu treaba asta, e de acord cu ce fac acei oameni, cu partizanatul evident cu şi măcelărirea jurnalismului la acest post şi la altele, dar are o problemă cu cel care sancţionează acest tip de sfidare publică. Frumos!”

De asemenea, a mai adăugat:

Mi-e foarte greu să înţeleg cum interpretează CNA aceste expresii, de ce ar fi ele injurioase?

Există un dicţionar al expresiilor injurioase? Cum stabilim ce expresii se pot folosi la tv? Cum vor cei de la CNA? Mizerabilii de la Realitatea PLUS, am spus eu. Şi cum sunt nişte oameni care se comportă astfel cu angajaţii lor? Nu mizerabili? Nu vome de oameni?

Este la fel ca la sancţiunile din starea de urgenţă, ne trezim la cheremul unor poliţişti ai cuvintelor, care consideră că folosirea termenului ”vomă” în acest context constituie limbaj injurios. Noi, la Starea naţiei, considerăm că nu e vorba de aşa ceva.

Cum să-i fi caracterizat pe acei oameni care încalcă legea şi drepturile angajaţilor şi multe legi nescrise ale decenţei şi bunului simţ? Obraznici? Ar fi fost prea puţin. Criminali? Sigur ar fi fost prea mult. Aşa că ne-am oprit la vome. Dar dacă vrea CNA să ne sugereze alte variante, îi rugăm pe cei de acolo, pe domnul Herjeu, să o facă. Ca să ştim şi noi până unde ne putem întinde cu metaforele, ce comparaţii să facem, ce alte figuri de stil sunt permise.

Se pare că în ţara asta e o poliţie pentru orice.

Cred că ni se trage de la faptul că am spus de multe ori pe post, şi vom spune în continuare, că CNA nu-şi face treaba ca lumea. Şi-atunci, probabil unii vor să ne arate că se lucrează. Sunt chestiuni mult mai importante de făcut acolo decât hărţuirea emisiunii Starea naţiei. Dar e treaba acelor oameni cum îşi fac datoria, aşa cum e exclusiv problema noastră cum ne facem meseria. Şi ne asumăm fiecare cuvânt din emisiunea Starea naţiei.

În poziţia sa a făcut referire şi la o altă somaţie luată de Starea Naţiei, la finalul lunii aprilie. Atunci, Pătraru a fost somat pentru ce a zis despre BOR şi Episcopul Tomisului - Teodosie.

Nu ştiu dacă să mă mire acest avertisment, din moment ce am mai primit unul total aiurea, pentru că am recomandat luarea de barbă a lui Teodosie Şpagoveanu, care încălca dispoziţiile din starea de urgenţă şi îi expunea pe oameni, copii şi adulţi, riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus”, mai menţionează Dragoş Pătraru.

Citeşte şi: Pătraru somat pentru ce a zis despre BOR: „Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vali Vali
    Va rog sa puneți audiențele serialelor pe luna mai

Trimite un comentariu

sus