Skip to main content

VIDEO. Echipa lui Pătraru lansează o nouă emisiune. Online. Actorul Nicu Banea va fi la cârmă

 
VIDEO. Echipa lui Pătraru lansează o nouă emisiune. Online. Actorul Nicu Banea va fi la cârmă

VIDEO. Echipa lui Pătraru mai face o emisiune. Starea Naţiei lansează un nou proiect video săptămânal, Lumea lui Vali. Va fi o emisiune scurtă de divertisment, cu actorul Nicu Banea (din serialul Mangaliţa, de la Antena 1) la cârmă.

Publicitate

Primul episod este disponibil chiar de azi, pe canalul de YouTube Starea Naţiei Oficial. Un episod nou va fi publicat săptămânal.

Producţia parodiază formatul standard de documentar (mockumentary).

Gazda emisiunii este Vali Vlahopol (interpretat de Nicu Banea), un amator cu pretenţii de istoric erudit. El prezintă o mică enciclopedie, aşa cum a văzut că se face în filmele documentare făcute de profesionişti, abordând subiecte din istorie, ştiinţe şi literatură.

„Poate că Vali Vlahopol nu ştie prea multe şi nici nu înţelege corect lucrurile pe care le ştie, dar e mereu gata să pună întrebările potrivite (De exemplu: Cât de mari erau chiriile pe vremea lui Mircea cel Bătrân dacă nici măcar voievodul nu-şi permitea să stea în Bucureşti, fiind nevoit să locuiască la Târgovişte?)”, spun reprezentanţii proiectului.

Traseul comic al lui Vali va fi presărat cu tot felul de informaţii şi relatări din istorie sau din alte domenii, astfel încât emisiunea o să aibă şi o latură educativă, pe lângă partea de divertisment.

Scenariul emisiunii e scris de Dan Panaet, iar de imagine se ocupă Adrian Pîrcălabu.

Lumea lui Vali nu este singurul proiect al echipei Starea Naţiei. Dragoş Pătraru mai face podcastul Vocea Naţiei, Starea Sănătăţii, Cafeneaua Naţiei, Starea Libertăţii (pe Libertatea), Starea Naţiei Special (duminica, de la 22:30) sau Protestul Etapei (Look TV). De asemenea, în perioada pandemiei a apărut şi proiectul Starea Naţiei Live (online, de la ora 19:00).

VIDEO. Lumea lui Vali: Dacii I Episodul 1

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mario Mario
    Pentru acestia ce sar in sus cu "prostia" prin comentarii, ati auzit de satira? Dati un search pe google si veti vedea definitia, in cazul in care nu stiti. Exact asta face Nicu Banea! Si e foarte bun in ceea ce face. ;)
  • Andreea Andreea
    Nu văd sincer unde e prostia. Mie mi-a plăcut foarte mult acest gen de umor. Dacopații ar trebui să se calmeze un pic și să nu mai ia totul atât de personal.
  • JFK JFK
    Pentru cine nu stie,Nicu Banea,facea de mult acest gen de umor,ce pare pentru prosti.
    ***,sa il descoperiti!
  • Didi Didi
    Un ***, sincer.
  • Felix Felix
    S-ar putea să aveți dreptate cu prostia, mai ales că lăsați toate spațiile goale, numai bune de umplut cu inteligență, înainte de semnele de punctuație.
  • Camelia Camelia
    Nu exista destula prostie in Romania ? Mai apare si asta cu glumite pentru " inteligenti ". Mi se pare penibil scenariul la fel ca emisiunile lui Patraru .

Trimite un comentariu

sus