Skip to main content

REVENIRE. Mutare surpriză. Antena 1 resuscitează X-Factor: anunţă castingul pentru sezonul nouă

 
REVENIRE. Mutare surpriză. Antena 1 resuscitează X-Factor: anunţă castingul pentru sezonul nouă

REVENIRE. Mutare surpriză, pe zona de talent show-uri. Antena 1 resuscitează formatul X-Factor, după un sezon de pauză. Show-ul muzical nu s-a mai făcut în 2019.

Publicitate

Postul de televiziune anunţă castingul pentru sezonul cu numărul nouă. Audiţiile vor fi „doar în Bucureşti, nu şi în alte oraşe”, după cum spun reprezentanţii postului.

Cel mai probabil show-ul ar urma să îşi găseasc loc în grila de toamna a postului Intact.

În toamnă, în mod normal, pe TV este şi show-ul Vocea României, concurentul direct al X-Factor (cele două erau uneori pe acelaşi interval orar, iar audienţele Pro TV lăsau mult în urmă show-uldepe Antena 1).

Până în acest moment Pro TV nu şi-a anunţat planurile legate de grila de toamnă şi nici dacă va avea sau nu un nou sezon al emisiunii Vocea României.

X-Factor, un an de pauză: Brenciu s-a întors la Pro TV, Ştefan Bănică e la Next Star

Show-ul Antenei 1 nu s-a mai făcut în toamna lui 2019, când postul a renunţat la emisiune. Reprezentanţii postului au spus la vremea respectivă că deţin în continuare contractul de licenţă pentru show, dar că au decis să ia "o pauză".

Istoria talent show-ului este una tumultoasă: Şapte ani, opt sezoane, nouă juraţi şi un punct final.

Cel mai probabil schimbările nu se vor opri aici. Ultimul juriu a fost format din Horia Brenciu, Delia, Ştefan Bănică şi Carla's Dreams. Brenciu s-a întors însă, în iunie 2019, la Pro TV, la Vocea României (unde fusese înainte de X-Factor). De asemenea, Ştefan Bănică a rămas în trust, dar ca jurat la Next Star (emisiunea lui Dan Negru).

Prezentatorii ultimului sezon au fost Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin, iar din punct de vedere al ratingului show-ul nu a impresionat. Ultimul câştigător a fost dat de Delia, adică Bella Santiago.

De menţionat că ediţia de debut X Factor era surclasată de un film cu John Travolta, de pe Pro TV. A doua ediţie X Factor din sezonul întâi (2011) a luat bătaie de la filmul Curierul, cu Jason Statham. Prima ediţie din ultimul sezon (2018) a luat bătaie de la Curierul, tot cu Jason Statham.

Câteva date din istoria emisiunii: Juriul s-a schimbat de multe ori

Juriul s-a schimbat de patru ori de la lansare până în ultimul sezon.

A avut nouă juraţi: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Carla’s Dreams.

Delia a fost cel mai longeviv jurat, mai exact şapte sezoane din opt.

Show-ul a avut două perechi de prezentatori: Răzvan şi Dani - şapte sezoane; Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin - un sezon.

Din opt sezoane de X Factor, doar patru şi jumătate au fost în competiţie directă cu Vocea României. Prima confruntare directă a fost în toamna lui 2014. A continuat în 2015, 2016 şi 2017. În 2018, emisiunea s-a mutat duminica, apoi marţea şi, în final, s-a întors vinerea, la bătaie cu Vocea României.

S-a mutat în tot felul de zile, însă fără mare rezultat în audienţe. A fost sâmbăta, duminica, vinerea (cele mai multe sezoane) şi chiar marţea.


Zbuciumata poveste a tuturor schimbărilor de la X Factor


Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Din toamna Antena 1 a difuzat niște promouri cu Poftiți la nea Marin sezon nou, in curând. Am înțeles ca difuzarea emisiunii a fost anunțată pentru toamna 2019 și amânată. Nu am mai auzit nimic de emisiunea. Menționez ca sezonul deja a fost filmat.
  • Mario Mario
    @Iuli, ai uitat de Next star la Antena 1, chiar se incepusera filmarile si la aceasta emisiune.
  • mile mile
    iuli, aberezi sau e ceva real vorbeste despre supravietuitorul cel slab
  • Marian Marian
    Iuli mai exista si emisiunea cu masti care au anuntat-o tot din toamna , mai usor cu programele ,pana in toamna mai este , si vezi ca ai zis trei zile chefii dar la tine apar 2 zile dumineca si luni ,
  • Iuli Iuli
    In toamna la Antena1: Chefii (3 zile/duminică-luni), Burlacul (miercuri), noua emisiune cu Vârciu (joi) X Factor (vineri), Te cunosc de undeva (sâmbătă)

    La ProTV: Vlad (luni, curând încep filmările), Las Fierbinți (marți și joi, Visuri la cheie (miercuri - deja sunt ediții înregistrate), Vocea României (vineri) +Filmul Pro in Weekend

    La Kanal D: Seriale Turcești (luni-vineri), Moldovenii (sâmbătă), Roata Norocului (duminică)

    Ps: am aflat ca PrimaTV va trece printr-un REBRAND de siglă și de grilă+HD, asemănătoare a ProTV și Antena1
  • mile mile
    chefi la cutite acum si sambata care a fost peste supravietuitorul in reluare
  • Mihai Mihai
    dar Vocea României se mai produce toamna asta sau sunt adevărate informațiile din presă Știe cineva se mai produce toamna asta?
  • Mile Mile
    A înviat expertul , la voi nicio mișcare
  • Mile Mile
    Stai linistit ***, să se facă conteaza
  • Expertul Expertul
    Pentru ProTV e o veste foarte buna! Kix factor va asigura locul trei pentru antualeta 1, cu audiente modeste. Audientele se vor apropia de ProTV daca kix factor va fi prezentat de vulpita si viorel, iar din juriu vor face parte cel mai prost om din Moldova Noua, alaturi de fernando de la Caransebes si mirela vaida. Publicul antualeta 1, fiind extrem de needucat, ar aprecia foarte tare kix factor in varianta propusa de mine.
  • Mile Mile
    Marean imediat e informat ce e la antena , dar nu se uita cică, așa e , care e problema te uiti la ce vrei
  • Mile Mile
    Mareane , oamenii sunt așa cum e românia, o țară coruptă, vorbeste despre gospodării tai intelectuali
  • Marian Marian
    Mile am vazut ce oameni inteligenti sunt la Burlacul , frati Sterp ,Cilita Jador , va fi in stilul vulpita sau ii aduce si pe ei , degradare umana la antenuta ta , stai linistit ca si pro are programate pentru toamna emisiuni, nu mai sustine degradarea umana .
  • Mile Mile
    Ba e bun ca sunt multe , ai sa alegi, nu ca slugoii obligați la puține indiferent cum sunt , bravo lor de aia ii sustin
  • jk jk
    Mai bine din ele le ar lasa si pe vara/iarna dragă mile, e prea mult,sau macar telenovelele sa ramana atunci, ori asia

Trimite un comentariu

sus