Skip to main content

Fotbalul „întrece” Formula 1. RTL Germania renunţă la Formula 1 pentru meciuri de fotbal

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Fotbalul „întrece” Formula 1. Televiziunea germană RTL renunţă la Formula 1 pentru fotbal.

Publicitate

RTL nu va mai difuza cursele de Formula 1, pe care le-a dat din 1991. Postul va renunţa la competiţia cu maşini la finalul acestui sezon, după 30 de ani, scrie site-ul HD Satelit.

Motivul? - Banii

Principalul motiv pentru care RTL renunţă la Formula 1 sunt legate de partea financiară, după cum reiese dintr-o declaraţie pe care şeful departamentului de sport, Manfred Loppe, a dat-o publicaţiei GPfans.

„Când există concurenţi puternici care sunt pregătiţi să ofere o sumă dublă comparativ cu ceea ce putem noi plăti, atunci suntem forţaţi să ne retragem.

RTL va încerca să prezinte telespectatorilor şi alte evenimente sportive atractive, dar este clar că limitele economice vor juca un rol important, precum şi schimbarea mediului concurenţial.

Am difuzat Formula 1 de trei decenii, cu multă dragoste şi pasiune.

Televiziunea RTL va fi pentru totdeauna asociată cu cele mai vizionate, cele mai emoţionante momente de neuitat din această competiţie auto de top”, a spus Loppe.

Postul din Germania a transmis curse legendare de Formula 1, cu Schumacher, Vettel şi apoi Mercedes.

„Acum ne vom concentra toată energia, pasiunea şi emoţia asupra fotbalului, care este sportul rege, şi asupra pachetului nostru de drepturi de televizare, dobândite recent”, a precizat Jörg Graf - directorul RTL.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Păcat ! Era o "tradiție" Formula 1 la RTL. De curiozitate, ce meciuri de fotbal vor transimite, cele din Bundesliga și implicit cele ale Mannschaft ?
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    RTL este un grup imens prezent în mai multe piețe vest-europene (Luxembutg, Belgia, Olanda, Franța, Spania și Germania) și est-europene (Ungaria și Croația).

    Renunțarea la transmisia marilor premii de Formula 1 nu este motivată doar financiar, ci este dată și de profilul televiziunilor operate de grupul RTL, care sunt în principal televiziuni generaliste și câteva de nișă, dar nu televiziuni axate pe sport.

    Piața TV s-a schimbat, televiziunile generaliste - în general recepționate gratuit de majoritatea telespectatorilor - nu mai au datoria de a transmite genul acesta de programe, care oricum sunt accesibile pe canalele dedicate.
    Au renunțat la aceste programe în favoarea televiziunilor de sport, ca Eurosport, Sport 1, DAZN, Sky Sport sau SportDigital.

    Și la noi s-a întâmplat același lucru, însă cu mulți ani înainte.
    Tradiția de a transmite Formula1 o avea primul canal al postului național de televiziune (TVR1).
    De asemenea cele mai mari trusturi de presă care operează și televiziuni generaliste PRO TV și Antena, au avut și ele aventuri în zona canalelor de sport, GSP TV și Sport.ro au fost o vreme canale însărcinate cu transmisii sportive, însă și aventura lor s-a terminat.

    Acum doar canalele premium Digi Sport și Telekom Sport, dar și pan-europeanul EuroSport, își mai permit transmisia unor competiții scumpe.

    Încă mai există un canal de sport care nu este poziționat ca post premium: LookSport. Vom vedea dacă va reuși să se mențină!
  • Un om Un om
    Geo, daca la partea cu F1 ingropat de echipe de succes din istoria sportului am inchis ochii, la partea cu nemtii care “au ales” fotbalul in defavoarea F1 mi s-a incins procesorul. Tu ai citit vreun cuvant din declarati RTL? Pentru ca, daca ai fi citit, ai fi vazut ca nu isi permit sa tina pasul cu ofertele concurentei...adica, mai exact, sunt altii care liciteaza si mai mult decat ei pentru drepturile de difuzare in Germania. Cum ai ajuns de la asta ma interes scazut...beats me.
  • ionel ionel
    Formula 1 de acum nu se mai compara cu ce a fost o decizie oarecum logica chiar daca la baza decizia e luata oarecum pe considerente financiare
  • geo geo
    Mihai, daca nu stiai, afla ca F 1 nu mai este ceea ce era odata, cu zeci de depasiri intr-o cursa, depasiri roata la roata, suspans, emotie si competitie. Dominatia Schumacher, apoi a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, cu L Hamilton, au ”ingropat” F 1. Care a fost preluata de o mare firma americana. Si aici un aspect interesant. Daca un neamt a zis ca este mai rentabil economic fotbalul, probabil cu un raport audienta / pret mult mai bun decat F 1, este un lucru îngrijorător. Ai noștri, se pare, că le-au luat-o înaintea nemților și au renunțat la acest sezon de F 1.
  • mihai mihai
    Nu mai cumparam formula nu ca nu vrem nu ne permitem,deci ce footbal intrece?

Trimite un comentariu

sus