Skip to main content

Cât de sigur e sectorul 4! În plin scandal cu legături între interlopi şi primărie, Site-uri şi televiziuni au preluat comunicatul lui Băluţă fără un cuvânt despre context

 
Foto: Libertatea. Daniel Băluţă, în prim-plan. În spate, un cadru publicat de Libertatea cu oameni din Clanul Sportivilor
Foto: Libertatea. Daniel Băluţă, în prim-plan. În spate, un cadru publicat de Libertatea cu oameni din Clanul Sportivilor

Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti! Coeficienţii de criminalitate au scăzut”. “Sectorul 4, cea mai mare scădere a criminalităţii din Capitală”.

Publicitate

Site-uri şi posturi de televiziune au preluat comunicatul Primăriei lui Daniel Băluţă: Adevărul, DCnews, cancan, RomâniaTV, B1 sunt doar câteva. Niciun cuvânt pe nicăieri dintre titlurile monitorizate de Paginademedia.ro despre contextul în care vine comunicatul:

Publicaţii precum Libertatea sau Rise Project au publicat în ultima lună mai multe materiale, cu multe fotografii, despre legături dintre interlopi - Clanul sportivilor şi poliţişti locali şi alţi angajaţi ai instituţiei.

Detalii, în continuare:

ADEVĂRUL. “Sectorul 4, cea mai mare scădere a criminalităţii din Capitală”, titrează Adevărul. Publicaţia citează o postare pusă pe Facebook de Primarul Băluţă, cu o o statistică a Poliţiei Române din care reiese că sectorul pe care acesta îl conduce este singurul din Capitală care a avut o scădere a criminalităţii.

Ziarul se limitează la a publica postarea în care primarul se laudă.

ROMÂNIA TV. Postul TV difuzează ştirea pe online şi pe TV, cu titlul “Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti. Coeficienţii de criminalitate au scăzut, în ultimii cinci ani, cu 17 procente”.

Aflăm că Sectorul 4 al Capitalei se menţine în topul celor mai sigure comunităţi din Bucureşti, conform statisticilor publicate de către Poliţia Municipiului Bucureşti, în privinţa evoluţiei coeficienţilor de criminalitate din ultimii ani.

Şi că Daniel Băluţă, primarul sectorului, "susţine că şi-a asumat din prima zi dorinţa de a le asigura cetăţenilor un nivel din ce în ce mai bun de servicii publice. Acesta a adăugat că sectorul se află pe drumul cel bun, autorităţile lucrând în continuare pentru beneficiul public.

„Scăderea criminalităţii în sectorul 4 este o realitate confirmată de Poliţia Naţională şi mă bucură faptul că una dintre priorităţile mandatului meu ca primar se află pe un trend bun", zice primarul, aşa scrie şi România TV.

Nici aici, nimic despre scandalul cu interlopi şi oameni din primărie.

DCnews. “Daniel Băluţă: Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti”, scrie şi DCnews.

Primul paragraf: “Sectorul 4 continuă să se menţină în topul celor mai sigure comunităţi din Capitală. Acest lucru este confirmat de statisticile publicate ieri, 21 iunie 2020, de către Poliţia Munipiului Bucureşti, în privinţa evoluţiei din ultimii ani a coeficienţilor de criminalitate. Coeficienţii de criminalitate au scăzut, în ultimii 5 ani, cu peste 17 procente.”

Fără a fi atribuit cuiva cu ghilimele, în text apare paragraful “Rezultatele îmbucurătoare pentru comunitatea noastră sunt urmarea firească a măsurilor ferme adoptate de administraţia locală în ultimii ani, măsuri ce au vizat asigurarea permanentă a siguranţei cetăţenilor - acasă, pe stradă, în parc, la şcoală sau în alte locuri cu destinaţie publică.

Urmează o declaraţie a lui Băluţă şi .. atât.

În primăvara acestui an, publicaţia DC News, condusă de Bogdan Chirieac, a câştigat un contract de 2,4 milioane de lei pentru organizarea a 24 de conferinţe pentru Primăria Sectorului 4. Detalii, aici.

CANCAN. Publicaţia tabloidă titrează cu majuscule “SECTORUL 4 CONTINUĂ SĂ FIE CEL MAI SIGUR DIN BUCUREŞTI. COEFICIENŢII DE CRIMINALITATE AU SCĂZUT, ÎN ULTIMII 5 ANI, CU PESTE 17 PROCENTE”

Practic, este acelaşi comunicat, publicat ca atare (ca şi la DCnews). Cu tot cu paragraful despre “Rezultatele îmbucurătoare pentru comunitatea noastră”

B1TV. Ştirea cu siguranţa din sectorul 4 a fost şi la postul B1 TV. Titlul: Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti. Primarul Daniel Băluţă: Siguranţa şi dezvoltarea merg mână în mână. Suntem singurii care avem patrulă şcolară.

“În urma unor statistici publicate de Poliţia Capitalei, aflăm că printre cele mai sigure comunităţi din Bucureşti se află şi sectorul 4. Primarul Daniel Băluţă a declarat că modernizarea unei comunităţi atrage cu sine şi o siguranţă în plus pentru aceasta.”

B1 a avut subiectul interlopilor pe post chiar ieri, separat, la emisiunea Bună România, cu Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir.

Interlopi şi poliţişti - dezvăluiri Libertatea şi Rise

În ultima lună, Libertatea a publicat o serie de materiale despre legăturile unor poliţişti locali şi oameni din Primăria Sectorului 4 cu interlopi din Clanul sportivilor. Şi Rise a scris pe această temă.

Câteva dintre materiale:

8 iunie: Gruparea Goleac – primarul PSD Băluţă se afişează cu mafia. Şef din Poliţia Locală Sector 4, la piscina din curtea casei liderului Clanului Sportivilor, scria Libertatea.

Condusă de Daniel Băluţă, Primăria Sectorului 4 şi-a transformat poliţia locală într-o armată privată, unde sunt angajaţi foşti ofiţeri, precum cel care a îmbolnăvit de COVID-19, prin minciună, zeci de oameni la Spitalul MAI Gerota, dar şi personaje apropiate de clanurile mafiote.

Antonio Goleac, şeful Ordinii Publice din cadrul Poliţiei Locale Sector 4, este prieten cu Robert Nica, unul dintre interlopii temuţi în Berceni, lider al Clanului Sportivilor.

Antonio Goleac, fiul lui Marian Goleac, şef ADP Sector 4, şi al Matildei Goleac, subprefectul Capitalei, a candidat singur şi a ieşit şef la Ordine Publică în cadrul Poliţiei Locale Sector 4.

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Sectorului 4 descriu în termeni resemnaţi coabitarea dintre autorităţile locale, poliţie şi interlopii din sectorul bucureştean cu peste 300.000 de locuitori.


15 iunie: Investigaţia RISE: Cum a ajuns Clanul Sportivilor în administraţia Sectorului 4, cu ajutorul lui Nelu Lupu, comisarul care a îmbolnăvit Spitalul Gerota de COVID-19

RISE Project arată cum dosarele aflate pe mesele secţiilor de Poliţie conduse de Nelu Lupu, cel angajat după pensionare la Poliţia Locală Sector 4, înainte comandant la Poliţia Sector 4, au fost, pe rând, închise. Acum, Nelu Lupu şi mulţi membri ai Clanului Sportivilor se află în administraţia sectorului.

29 de dosare penale, deschise pe numele recuperatorilor care au fondat sindicatul criminal, au fost finalizate la începutul anilor 2000 prin neînceperea urmăririi penale (NUP). Cazurile s-au adunat teanc la secţiile nr. 14, 15 şi 16, toate conduse în acea perioadă de Nelu Lupu, în calitate de comandant al Poliţiei Sectorului 4. Interlopii aveau legături strânse cu poliţiştii, au constatat procurorii antimafia, relaţii în virtutea cărora erau absolviţi de anchetele pornite de la plângerile cetăţenilor.

După incendiul de la #Colectiv, Nelu Lupu a fost numit consilierul personal al lui Daniel Băluţă, fost viceprimar pe vremea lui “Piedone” şi primar interimar după demisia acestuia pe fondul tragediei.

Lupu fusese pensionat forţat din poliţia naţională în mai 2015, cu 15.000 de lei asiguraţi lunar în cont, după ce fusese acuzat că l-a favorizat pe magnatul Adrian Sârbu, aflat atunci în arest.

20 iunie: Surprins pe domeniul de lux al unui lider de clan, şeful de poliţie locală Antonio Goleac cere eliminarea fotografiilor! Antonio Goleac este nemulţumit că Libertatea nu a precizat că înainte să ocupe postul de şef la Ordine Publică, el a mai ocupat o funcţie similară, de director al Structurii de Direcţie şi Control din cadrul Poliţiei Locale Sector 4.

Goleac solicită eliminiarea fotografiilor cu el, în care apare la piscină, dar şi în alte ipostaze, alături de interlopii din sectorul 4, deşi este şef în Poliţia Locală.

21 iunie: Rudele interlope ale poliţiştilor locali din clanuri au trecut la mesaje pentru ziariştii de investigaţie: “să te f**ă băieţii ăia”! După publicarea imaginilor cu interlopii şi poliţiştii stând ca fraţii, unul dintre jurnalişti a început să primească mesaje pe Facebook în care i s-a spus că ”sa-mi bag pula in mortişori lu aia care ii zici mama”. Articolul, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • c c
    *** , un atentat la banul public ca in Sect. 4 nici ca exista ??? Pe cind un Control Financiar ?????
  • Vladimir Vladimir
    Pai si d-nii procurori ce au de zis, nu se autosesizeaza? Mi-a fost suficient sa vada filmuletul cu agresarea, de catre PL sect 4, a cantaretei Cristina Balan si copiilor ei...Doamne, cand am vazut cum arata acel politist local plin de tatuaje nu mi-a venit sa cred, chiar ca era un interlop in uniforma de politist. La PS4 trebuie facute investigatii serioase...
  • Radu Radu
    Se incearca spalarea cadavrului politic al primarului Baluta. Dupa dezvaluirile legate de interlopii care defileaza prin primarie ca Voda prin loboda, deodata PS4 face numai fapte bune si se gasesc imediat ziare, site-uri, radiouri, televiziuni care sa distribuie nonsalant un comunicat de slava la adresa acestui edil catastrofal. Exact pe aceeasi ljnie se incadreaza Romania Libera si Radio Bucuresti FM care, astazi, spala cu grija si atentie cadavrul primarului. Carevasazica asistam la o campanie de cosmetizare a imaginii acestui personaj si totodata vedem cum numeroase institutii de presa ii mananca din palma. Nu vi se pare ridicol ca presa, ***, are tupeul sa vorbeasca despre coruptie ? Nu exista domeniu in presa unde sa nu fie jurnalisti corupti. Politica, social, sport, cultura, peste tot sunt ziaristi manjiti.
  • DODO DODO
    Baluta -prieten si fost colaborator a lui Mazare si Constantinescu Asa ca la ce va asteptati de la el ?
  • Primaru' lu' peste Primaru' lu' peste
    @Mihaiiiiii,
    Lasand la o parte faptul ca Piedone nu a avut nici macar 2 mandate de primar, dar'mite 3,
    unde este bre strada asta cu canalizare de trebuia inlocuita( avea deci fo'20-30 de ani), dar cu pamant? Si ce fire ti-a tras baluta pe sub pamant?
    Baluta a distrus spatii verzi, a dat autorizatii de construire aiuristice, a angajat toti interlopii la locala pentru a da amenzi si a ridica masini, a refacut bulevarde care de abia erau facute, nu a construit decat un loc de parcare si ala pe locul unde trebuia sa fie un parc si multe alte proiecte a caror singura utilitate este sa genereze " cash flow" pentru gasca care conduce sectorul.
    Astazi in sectorul 4 se circula cel mai rau din tot Bucurestiul, este plin de borduri si garduri inutile, au schimbat panselutele lui piedone cu plante exotice samd.Chiar azi eram in zona Sincai si am remarcat cum un loc de joaca, inconjurat in trecut de arbusti, acum avea un gard metalic de 2 m, fixat pe o bordura de beton!
    Cei din zona Sincai nu au unde lasa masina, nu a facut nimic in 4 ani, dar trimite zilnic 2-3 echipaje sa dea amenzi locatarilor care nu au unde sa-si lase masina.
  • Mihai Mihaii Mihai Mihaii
    Baluța pe strada la mine, a refacut canalizarea, a refacut conductele de apa, tras fire pe sub pamant si apoi a asfaltat. Inainte era PAMANT, mai rau ca la tara unde cel putin era pietruit. Piedone nu a facut in 3 mandate pentru strazile de pamant din sector, cate a facut Baluța intr-unul singur.
  • jk jk
    In cazul România TV si B1-este vreo încălcare a legii audiovizualului-posibil sancționabila de CNA?

Trimite un comentariu

sus