Skip to main content

TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces

 
Foto | Paginademedia.ro
Foto | Paginademedia.ro

TVR versus MediaSind. Postul public a angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu sindicatul.

Publicitate

Prima mişcare: SRTv a dat în judecată MediaSind, după cum sindicatul a anunţat ieri.

Televiziunea a venit cu o replică, astăzi, în care confirmă acţiunea în instanţă:

„Societatea Română de Televiziune a încheiat un contract de asistenţă juridică cu societatea civilă de avocaţi „Zamfirescu Racoţi Vasile şi Partners”, şi nu cu 4 avocaţi, pentru reprezentarea SRTv într-o acţiune împotriva sindicatului MediaSind”, menţionează poziţia TVR.

Procesul, despre care sindicatul susţine că ar fi o formă de „hărţuire”, este explicat tot de TVR:

- MediaSind îşi arogă drepturi în mod ilegal

- Acţionează abuziv, subminând activitatea SRTv

- Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică;

Ce vrea TVR prin procesul cu sindicatul?

Motivaţia postului public este următoarea:

„Televiziunea publică are dreptul, dar şi obligaţia să ceară în instanţa - dacă altfel nu este posibil - încetarea acestui abuz şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor de imagine aduse SRTv”, arată punctul de vedere remis de TVR.

MediaSind acuză: Avocaţii sunt angajaţi ilegal. O lege interzice instituţilor publice să cumpere consultanţă, dacă au un departament juridic intern

Sindicatul acuză TVR că ar fi angajat avocaţii fără să respecte legea.

MediaSind susţine că o ordonanţă de urgenţă a Guvernului interzice instituţiilor publice, care deja au departament juridic propriu să cumpere servicii juridice de consultanţă sau de reprezentare din exterior.

În replică, reprezentanţii postului spun că instituţia are dreptul să lucreze şi cu avocaţi externi, întrucât Ordonanţa la care face referire MediaSind nu se aplică Televiziunii Publice.

Nu este prima data când se ridică această problemă. MediaSind a publicat, în urmă cu câteva luni, un set de date care arată că TVR a cheltuit aproape 1,3 milioane de euro pe servicii externe de consultanţă jurdică, în opt ani.

Totul s-a întâmplat în condiţiile în care instuţia deja avea un departament jurdic intern pentru care a mai cheltuit 1,5 milioane de euro, tot în opt ani.

Citeşte şi: TVR, cheltuieli de 1,3 milioane de euro pentru servicii juridice externe. "O lege interzice". TVR: Legea nu se aplică TVR

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tvr 1tvr2 tvr 3 tvr 1tvr2 tvr 3
    eu sunt cel mai bun claudiu claudiu Lucaci vreau orice ...oriunde
  • membru CA membru CA
    La ultimul CA s-a pus problema trimiterii unor corespondenți permanenți in SUA, UK, Roma etc. Să te tii serparaie la treaba asta, sa vezi pile, cunostinte, relatii. Evident, vor pleca netalentatii, tot aia care au ars gazul transmitand comunicate oficiale de pe la Guvern, Presedintie, Parlament. Sclavii raman la munci, la jug.
  • Mile Mile
    Protevistule , tu ce cauti cu nume false
  • Hulc Hulc
    Ce face postacul toata ziua aberand pe site?
    E platit cu 5 lei postarea?
  • livia pilă livia pilă
    Biata Gradea. E penibilă. Tot mai penibilă. Ca să nu mai vorbim despre consilierul ei, Mircea Radu. Care și-a pierdut coloana vertebrala. Din dragoste de bani.
  • Mile Mile
    Ce fac atatia angajați, să scadă

Trimite un comentariu

sus