Skip to main content

EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacţia, tehnicul şi vânzările

 
EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacţia, tehnicul şi vânzările

EXCLUSIV. Publicaţia online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site.

Publicitate

Practic, din informaţiile Paginademedia.ro, pleacă toată redacţia condusă de Serinela Spătărelu, dar şi departamentele de suport, de tehnic şi de vânzări. În total, câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

Conform aceloraşi surse, la mijlocul acestor plecări este o neînţelegere între echipa redacţională şi patronat, mai exact reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Ziariştii ar fi acuzat, spun sursele Paginademedia.ro, tentative de ingerinţe editoriale din partea lui Andrei Siminel.

De cealaltă parte, potrivit unor surse Paginademedia.ro patronatul şi-ar fi arătat nemulţumirea de faptul că Ziare.com este deţinut de NCH (New Century Holdings), însă operaţiunile erau derulate prin compania deţinută de Serinela Spătărelu.

Site-ul Ziare.com este administrat , de mai mulţi ani, de firma Alert News, deţinută de Serinela Spătărelu. Pe aceeaşi companie sunt angajaţi şi membrii echipei din redacţia publicaţiei online.

Contactată de Paginademedia.ro, Serinela Spătărelu nu a comentat plecarea echipei pe care a condus-o.

Până la ora publicării articolului, nici Andrei Siminel nu a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro. Andrei Siminel este reprezentantul companiei americane NCH în România.

NCH administrează şi fonduri de investiţii (Broadhurst – acţionar la Vel Pitar) şi Lindsell Enterprises. În portofoliul administrat sunt companii din imobiliare (United Capital), retail (Romarta), bănci (Libra Bank) şi internet (Netbridge).

Neînţelegerile dintre echipă şi Siminel au început în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă a fost căutat un nou coordonator pentru site.

După o perioadă de discuţii “în piaţă” cu mai mulţi ziarişti, a fost găsit un nou redactor-şef care urmează să reconstruiască Ziare.com. Este vorba de jurnalista Ramona Ursu.

Ziarista urmează să preia atribuţiile de redactor-şef în următoarele zile.

Ramona Ursu lucrează în prezent la Newsweek România, unde este şi printre fondatorii publicaţiei. Înainte, a fost jurnalist la Adevărul, de unde a demisionat în 2017. Timp de un an, a lucrat apoi la Revista 22.

La vremea respectivă, spunea Ramona UrsuConcret, redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui, presiuni carora, pana acum, le-a facut fata”.

Contactată de Paginademedia.ro, Ramona Ursu a confirmat informaţia legată de oferta Ziare.com, fără da alte detalii.

Echipa face un nou site. Emilian Isăilă se alătură proiectului

Echipa Ziare.com va lansa în perioada următoare o nouă publicaţie online.

În echipă sunt, practic, toţi ziariştii Ziare.com, cu nume precum Serinela Spătărelu, Ioana Ene Dogioiu, Magda Grădinaru sau Ionel Stoica.

În proiect intră şi jurnalistul Emilian Isăilă, care a lucrat cu Ziare.com până în toamna lui 2019, când a pleca pentru a-şi lansa proiectul PolitikNews.ro.

Noua publicaţie online va fi lansată în perioada următoare.

Citeşte şi: Ramona Ursu a demisionat de la Adevărul: Redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Merca Merca
    un sincer *** hstag rezist. si lu aia care vin, si lu aia care pleaca
  • Dinu Dinu
    Noul site va fi disponibil din 15 Iunie si se va numi https://spotmedia.ro/
  • Iuli Iuli
    @Paginademedia de ce mi-ați șters comentariul? Incredibil cât de neprofesioniști sunteți!
  • Grigore Grigore
    Deci noul sef de la Ziare va fi Ramona Ursu. O fi de ras, o fi de plans? Aceeasi Ramona care isi dadea demisia "de onoare" de la Adevarul pe motiv ca a fost pusa la cazne de patronul Burci vine sa conduca o redactie cu patroni carora le place sa se amestece in politica editoriala. Mi se pare mie sau ceva scartaie aicea?
  • Allex Allex
    Oana Andoni apare în promo alături de Esca și Diana Enache, deci 100% încă este în Pro.
  • jk jk
    @Iuli pai nu am mai vazut o de ceva vreme pe post
    @Dana serios?
    @marius cântă la alta masa,hai
  • Allex Allex
    Iuli, noua voce de pe promouri este a lui George Vintilă!
  • cristina cristina
    noi sa fim sanatosi
  • Iuli Iuli
    @Mihai, Bebe Cotimanis urmează să se pensioneze, iar PROTV încearcă cu altă voce de fundal (cred că esti băiatul de la Meteo — Daniel Nițoiu)

    Cât despre Oana Andoni, ea nu prezintă stirile de weekend?
    Desigur, vocea lui Bebe încă se aude la anunțarea Filmului Pro.
  • mariusmioc mariusmioc
    Lista Rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la *** ***
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/05/28/lista-rusinii-institutii-de-presa-care-s-au-inscris-la-spaga-de-200-milioane-lei-pentru-propaganda-covid/
    ziare.com e pe listă. ***
  • RoxanaD Dumitriu RoxanaD Dumitriu
    Și cum se vor numi noul ziare. com? Cum îl vom găsi? Când începe?
  • Allex Allex
    Mihai, am observat și eu că vocea lui Bebe nu mai e pe promouri. Dar din câte știu, el are contract cu Pro pentru Vlad, în continuare. Totuși, sper să revină și ca voice over. Nu știu însă despre Oana Andoni.
  • Dana Dana
    Oana Andoni parca e a treia oara mamica.
  • qwerty qwerty
    e nevoie de încă o gură de foc împotriva ciumei roșii. nu ajunge cât au urlat până acum și degeaba. ciuma roșie n-a dispărut, din contră, are șanse să câștige alegerile din toamnă. așa că serviciile împart gurile de foc, să fie cât mai multe.
  • Mihai Mihai
    am și eu o întrebare mai offtopic așa Știe cineva Oana Andoni și bebe cotimanis mai sunt la Pro TV?? că aparent nici după ce a trecut pandemia starea de urgență nu au revenit unul cu voce celălalt la știri

Trimite un comentariu

sus