Skip to main content

VIDEO. A fost lansat Bearflix, un fel de Netflix cu urşi. Iniţiativa, parte a unei campanii de donaţii pentru ursuleţii orfani din România

 
Foto | Gabriel Galgoczy via WWF
Foto | Gabriel Galgoczy via WWF

A apărut Bearflix, un fel de Netflix cu urşi. Este o platformă de streaming unde sunt disponibile episoade şi filmări de la Orfelinatul pentru urşi, din munţii Hăşmaş, care prezintă viaţa de zi cu zi a ursuleţilor aflaţi în programul de reabilitare.

Publicitate

Iniţiativa aparţine celor de la WWF România (World Wide Fund for Nature) şi urmăreşte susţinerea, prin donaţii, a Orfelinatului.

Filmele de pe platformă prezintă programul de reabilitare (de doi ani): cum ajung ursuleţii orfani, cu ce se hrănesc, care sunt provocările lor şi prin ce etape trec până se pot întoarce în pădure.

Bearflix este parte a unei campanii de stragere de fonduri. Clipurile de pe platformă sunt disponibile „la liber”, însă există şi opţiunea de donaţii.

Sunt disponibile trei tipuri de „abonament”: 5, 10 şi 20 de euro.

Platforma de conţinut video este împărţită în patru categorii - Bearflix Originals, Binge-Worthy, Comedy Cub şi Children & Family, Bearflix.

Alina Moldovan (Digital Fundraising Coordinator la WWF-România), despre proiect:

„WWF a sprijinit şi promovat activitatea Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din România Bear Again - proiect care oferă singura şansă de supravieţuire pentru ursuleţii rămaşi prea devreme fără mame.

Despărţirea este cauzată de cele mai multe ori de intervenţia noastră, prin reducerea şi tulburarea habitatului, şi credem că e datoria noastră să reparăm măcar parţial acest neajuns. Însă acest efort costă şi are nevoie de o susţinere financiară continuă.

Pentru campania de fundraising din acest an ne-am gândit să folosim conţinutul video primit de la Orfelinat care să transmită nu doar poveşti de succes, ci şi informaţii esenţiale despre importanţa, biologia şi comportamentul acestui animal fascinant. Mulţumim mult echipei care a lucrat la concept, strategie şi materialele campaniei pentru abordarea originală şi efortul depus”, a spus aceasta.

Bear Again este singurul centru de reabilitare a puilor orfani de urs din Europa. Aici puii sunt crescuţi ca urşi sălbatici, departe de comunităţile umane.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus