Skip to main content

BILANŢ. Trei ani de Recorder: aproape 200.000 de euro de la cititori, în ultimul an. Jurnaliştii anunţă o nouă „faţă” a site-ului

 
BILANŢ. Trei ani de Recorder: aproape 200.000 de euro de la cititori, în ultimul an. Jurnaliştii anunţă o nouă „faţă” a site-ului

RAPORT. S-au făcut trei ani de Recorder.ro. Jurnaliştii au făcut şi bilanţul ultimului an. Anchete ample, nume noi în echipă, un podcast, dar şi aproape 200.000 de euro - donaţii din partea cititprilor.

Publicitate

Raportul arată, în linii mari, cum au fost cheltuiţi banii. De notat că veniturile din publicitate le-au scăzut în ultimele 12 luni. De ce? Explică tot ei:

„Dacă în primii doi ani finanţarea site-ului s-a bazat într-o proporţie considerabilă pe contracte de publicitate, acum, aproximativ 70% din bugetul nostru este asigurat din plăţile voluntare ale celor care ne urmăresc materialele şi doar 30% vine din advertising.

Am făcut această tranziţie cu convingerea că – indiferent de vremuri, crize financiare sau perioade de prosperitate – supravieţuirea unei publicaţii trebuie să depindă în primul rând de încrederea cititorilor şi mai puţin de fluctuaţia pieţelor de publicitate”, punctează în cel mai recent raport către cititori făcut de redacţia Recorder.

Anca Simina (Evenimentul Zilei, Digi 24, Europa FM) şi Andreea Pocotilă (Evenimentul Zilei, România Liberă, Vice) s-au alăturat redacţiei Recorder, în ultimul an.

În raportul către cititori, Recorder anunţă şi o nouă „faţă” a site-ului, care va fi lansat „în săptămânile următoare”, după cum anunţă jurnaliştii.

Pe ce s-au dus banii?

- Investiţii: 17.000 de euro

Banii au mers către o maşină pentru deplasările prin ţară, o nouă cameră video, microfoane şi mixer de sunet pentru podcast.

- Salarii şi cheltuieli administrative: 125.000 de euro

Suma a fost cheltuită pe salariile a zece jurnalişti, chirie sau servicii de contabilitate, arată raportul.

- Deplasări şi alte cheltuieli: 18.000 de euro

Cu o parte din bani au fost susţinute deplăsările prin ţară (benzină, cazare), analize de laborator în cadrul seriei de investigaţii despre reţelele de apă potabilă sau cheltuieli de copyright pentru imaginile de arhivă incluse în documentarul „30 de ani de democraţie”.

„Dintr-un total de 40.000 de euro, am suportat 10.000 de euro din donaţii, restul banilor venind dintr-un grant oferit de Ambasada SUA la Bucureşti şi dintr-o sponsorizare AQUA Carpatica”, spun reporterii cu privire la cheltuielite legate de documentar.

De asemenea, alţi bani merg pentru servicii de avocatură: „Unele materiale publicate în ultimul an ne-au adus şi câteva procese pe rol”, spun tot ei.

- Bani de zile negre - 32.000 de euro

Nu în ultimul rând şi-au păstrat şi un fond de „zile negre”, după cum notează raportul.

Tabelul care explică cheltuielile Recorder din ultimul an

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • z0 z0
    Respecte recoder,

    Nu sunteti perfecti, sunteti umani si corecti ata cat se poate in lumea asta.

    Na, acuma sumele astea sunt cumva cat salariul + parandarat/luna celui mai prost, ales random, parlamentar. De obicei psd, dar e loc pt toata lumea.

    uite, pune unul de la psd sa bifeze casutele cu aparatele de taxat sau cu biciclete de la "nu sunt robot".
    Puteti o bifa langa: "sunt jmeker", "***" sau "nu sunt robot, sunt pur si simplu prost". Sa vedeti cati aleg shortcutul asta.

Trimite un comentariu

sus