Skip to main content

Elena Vijulie Tănase, demisie Digi 24: Am nevoie de altă ambianţă profesională. Am nevoie de o schimbare

 
Elena Vijulie Tănase, demisie Digi 24: Am nevoie de altă ambianţă profesională. Am nevoie de o schimbare

Demisie de la Digi 24. Elena Vijulie Tănase, unul dintre cei mai vechi oameni din echipa postului de televiziunea a decis să plece, după opt ani la canalul de ştiri.

Publicitate

"Este o demisie amânată", a declarat jurnalista, care în ultimele luni, în timpul pandemiei, s-a ocupat de revista presei internaţionale.

Contactată de Paginademedia.ro, Elena Vijulie Tănase a declarat că se concentra pe proiecte de film documentar şi istorie recentă, domenii de care s-a ocupat şi la Digi 24 în ultimii ani.

Elena Vijulie Tănase:

"Este o demisie amânată, în sensul că proiectele mele legate de film documentar şi istorie recentă cereau acest lucru. Pandemia a cerut cumva prezenţa mea ca jurnalist, astfel că am amânat aceste proiecte.

În pandemie, am prezentat revista presei internaţionale, a fost propunerea mea să fac această rubrică. Am simţit această nevoie pentru publicul din România.

Ultima ediţie de revista presei va fi duminică, pe 2 august."

"Cred că pandemia ne ajută pe toţi să ne vedem mai clar priorităţile"

Ce va face în continuare?

"Cred că Digi 24 mi-a oferit tot ce îmi putea oferi şi a venit momentul să merg mai departe, în acest an.

Am mai multe proiecte, iar fiecare în parte reclamă foarte mult timp. În următoarele săptămâni mă voi gândi care este cel mai potrivit pentru anul următor", a declarat Elena Vijulie Tănase pentru Paginademedia.ro.

Detalii?

"Nu aş vrea să fie public acum, pentru că e într-un stadiu incipient. Pot spune că este vorba de istorie recentă, dar nu ştiu sigur dacă pe acesta voi merge în perioada următoare. Este o perioadă de gândit acum."

Dacă proiectul este în stadiu incipient, de ce nu a mai rămas la Digi 24?

Elena Vijulie Tănase:

"Personal, cred că am nevoie de altă ambianţă profesională. În mod cert, am nevoie de o schimbare. Cred că pandemia ne ajută pe toţi să ne vedem mai clar priorităţile.

Aş vrea să le mulţumesc foarte tare operatorilor cu care am lucrat în toţi aceşti ani, mai ales la campaniile istorice şi, în mod special, editorului de montaj Doru Ruţă", a mai spus Elena Vijulie Tănase pentru Paginademedia.ro

Elena Vijulie Tănase a venit la Digi 24 în august 2012, la începuturile staţiei, ca şef al departamentului politic. Ulterior, a realizat emisiunea de interviuri politice Kilometrul 0, scoasă din grilă în 2016. S-a ocupat (între 2013 şi 2020) de o serie de proiecte de istorie recentă:

  • Coroana de oţel (2 ani)
  • 100 de ani de comunism
  • 100 de ani de viitor (proiect de centenar)
  • 1989 – anul care a schimbat lumea
  • Documentar – "Revoluţia Română. De ce a curs sânge"
  • Campania "Frumuseţea salvează lumea", prin care 24 de artişti contemporani au donat câte o lucrare, iar 50.000 de euro au ajuns la Crucea Roşie. O campanie în colaborare cu ArtMark.

Carte de vizită:

  • 2012-2020: Digi 24
  • Realitatea TV (un an şi jumătate)
  • România Liberă (doi ani) - şef departament politic
  • BBC (opt ani, dintre care în ultima perioadă redactor-şef adjunct)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bijulie bijulie
    Vai di mini!
  • Nicu Nicu
    @lucian Esti in eroare, era vorba de Violeta Vijulie (sora-sa). :)
  • INSIDER INSIDER
    Mvai, ***ui ne lasi, asa neterminati cultural. Pe bune, chiar pleci?! Du-te, invartindu-te! Doamne, cand o vedeam dandu-si ochii peste cap, schimbam postul, zici ca era vreo mostenitoare Saxa-Coburg sau o printesa de Windsor. Da, s-a cizelat fata, deh a facut scoli inalte si a lucrat si la engleji, insa s-a suparat pe redactie, era incorsetata editorial si, vezi Doamne, nu putea sa bata campii cu gratie. Vrei o schimbare, ai clamat mai sus si noi vrem una, felicitari. Poate alaturi de Stelush te vei implini cultural, dar snob, ***
  • INSIDER INSIDER
    Mvai, *** cui ne lasi, asa neterminati cultural. Pe bune, chiar pleci?! Du-te, invartindu-te! Doamne, cand o vedeam dandu-si ochii peste cap, schimbam postul, zici ca era vreo mostenitoare Saxa-Coburg sau o printesa de Windsor. Da, s-a cizelat fata, deh a facut scoli inalte si a lucrat si la engleji, insa s-a suparat pe redactie, era incorsetata editorial si, vezi Doamne, nu putea sa bata campii cu gratie. Vrei o schimbare, ai clamat mai sus si noi vrem una, felicitari. Poate alaturi de Stelush te vei implini cultural, dar snob***
  • Lenuţa Vijelie Lenuţa Vijelie
    Da, mi-am dat demisia şi eu de la Digi24. N-am avut încotro. Cine rămâne ultimul, stinge lumina, nu? Or, onoarea asta e deja pusă deoparte pentru Preli. Pe mine nici nu mă lăsau să mă apropii de comutatoare.
  • Lucian Lucian
    În primăvară era anunțată ca propunerea PNL pentru Primar ls sectorul 3. Alt jurnalist "imparțial". :))) ***
  • Biz Biz
    Mă întreb citind câteva comentarii dacă nu cumva năpădiți de mediocritate, am ajuns sa credem, unii dintre noi, că unii ziariști care vorbesc un pic mai îngrijit prin noianul de agramați sau *** sa credem că sunt jurnaliști de valoare. Suntem așa disperați că ne mulțumim cu foarte puțin, așa cum credem că unii jurnaliști sunt de valoare când sunt cam la medie, diferența de percepție venind din prețiozitate sau aroganță, așa facem și cu politicienii, după care ne trezim după ce ii votam cat de slabi sunt...nu prea mai avem șanse..
  • Vasile Vasile
    nu-i promovezi pe
    vulpita si tontul ei... din blegesti la Bucuresti...nu castigi.Ce?- audienta,lauri,bani..
    Doamne...chiar s-o termina!
    Jurnalistii adevarati... pe unde or apuca!! seriozitate sa fie!
  • Constantinescu Veronica Constantinescu Veronica
    Damna Vijulie (acum Tănase) mi-a făcut impresia unui jurnalist de valoare, serios și documentat. Printre rânduri am citit că de câtăva vreme nu mai este mulțumită de politica editorială a postului. Din câte îmi amintesc, nu este singurul jurnalist de valoare care părăsește Postul Digi 24. Sunt sigură că a optat pentru ceva mai potrivit și mai lucrativ în profesie. Îi doresc succes !
  • adi adi
    Asta este astăzi viata jurnaliștilor de calitate în România. Nu faci can-can, nu faci clickbate, nu faci chiloțăreală, nu faci circ, esti out! Degeaba istorie, degeaba documentare, degeaba BBC.
  • Tanti de la scara 2 Tanti de la scara 2
    O fiinta cu aere gratuite de superioritate, aroganta, lipsita complet de empatie si cu o maniera agresiv-obsesiva de a da lectii, de a demonstra ca a citit cu doua carti mai mult ca tine, telespectatorule! Fara carisma si cu mania de a intrerupe orice interlocutor nu are nimeni ce cauta la tv.
  • IONEL IONEL
    *** patachina frigida, ce sa spun sint distrus de demisia ta ,***,doamne fereste ce ***

Trimite un comentariu

sus