Skip to main content

VIDEO. Punct şi de la capăt. Shurubel, comediant stand-up? Am început să merg la sesiuni de open-mike. Ar vrea şi hip-hop. Ce face după ce a agăţat căştile în cui, după zece ani de radio

 
VIDEO. Punct şi de la capăt. Shurubel, comediant stand-up? Am început să merg la sesiuni de open-mike. Ar vrea şi hip-hop. Ce face după ce a agăţat căştile în cui, după zece ani de radio

VIDEO. „Shurubel e o poreclă din liceu. Eram în echipa de fotbal şi nu jucam niciodată. L-am rugat pe un coleg să mă lase să intru în locul lui, când nu era profu' atent, că nu se prinde. S-a prins proful pentru că prima minge pe care am primit-o am pierdut-o. El a început să strige: Cine l-a băgat bă pe şurubel ăsta în echipă?, şi-a amintit Andrei Lăcătuş - Shurubel, la interviurile Paginademedia.ro.

Publicitate

Shurubel a explicat, pe larg, motivele pentru care a decis să pună punct carierei de om de radio. A dat detalii despre planurile pe care le are, iar nu în ultimul rând şi-a amintit cum şi-a început aventura în radio, acum peste zece ani.

Totuşi, legătura cu radioul e şi mai veche, iar pasiunea pentru microfon şi studio a început mai devreme, în liceu:

„În liceu Pro FM organiza tot felul de proiecte pentru elevi. Chiar am primit şi noi echipament să facem un radio al liceului. Prima dată când am intrat într-un studio de radio a fost tot atunci, la Pro FM”, a spus povestit el.

De ce pleacă Shurubel - Andrei Lăcătuş din radio? Omul de radio a explicat toate motivele plecării, într-un interviu Paginademedia.ro. A vorbit nu doar despre plecare definitivă din radio, ci şi despre cum a început aventura în FM, în urmă cu peste zece ani.

Ce va face în viitor? În primul rând, vrea un an sabatic.

„Primul pas este să îmi iau un an sabatic. Aş vrea ca la finalul acestui an să fac schimbarea de la „a căuta interesul şi aprecierea celorlalţi” la „a căuta interesul şi aprecierea mea”. Vreau să fac şi lucruri pentru mine. Nu vreau să îmi mai pun nici problema cifrelor sau a audienţei.

Îmi propun să studiez tot ce se poate pe zona de stand-up comedy, să devin autodidact. N-ar strica să studiez nici zona de actorie. Mi-ar plăcea să scriu şi piese hip-hop”, a afirmat Andrei Lăcătuş.

Nu în ultimul rând, a mărturisit şi ce o să-i lipsească din viaţa de om de radio: energia din studio şi relaţia cu ascultătorii

VIDEO. De ce se lasă Shurubel de radio după zece ani

Câteva idei din interviu

- Nu-mi dau seama, momentan, că s-a terminat experienţa asta. A fost o zi copleşitoare. Am primit mesaje de la multă lume, inclusiv de la colegii Andrei Ciobanu şi Ionuş Rusu de la Kiss FM.

- În noiembrie, după ce a început sezonul la radio, am început să mă uit atent la mine: la ce program am, la ce fac şi ce vreau să fac. Am ajuns la concluzia că matinalul nu îmi mai lăsa loc de altceva.

- Matinalul e vârful carierei pentru om de radio. Trebuie să munceşti foarte mult, dacă ajungi la matinal. Emisiunea de dimineaţă o trăieşti toată ziua, nu doar dimineaţa.

- Eu am făcut jurnalismul, apoi am făcut parte din proiectul Pro FM Campus (2007), iar la un an distanţă am ajuns reporter la MTV. După experienţa MTV, am făcut un clip pentru blogul meu care s-a viralizat foarte tare. Atunci, după acel clip, m-a sunat directorul de programe de la Radio 21. Am trecut şi prin două televiziuni muzicale - U TV şi Music Channel.

- În perioada 2010-2011 am pornit şi proiectul 10Lucruri.

- Am avut o întâmplare, în 2016, când am făcut o apă la plămâni. M-a înlocuit Ionuţ Bodonea, colegul meu de la 10Lucruri la matinal, şi când m-am întors toată lumea îl adora. Mă bucuram pentru el, dar totodată am hotărât să mă pun la masă „cu demonii mei” şi să îmi dau seama ce vreau să fac, să văd unde e locul meu. Atunci am realizat că trebuie să muncesc, dacă vreau să fiu relevant. A început să se formeze o etică de muncă la mine.

- Shurubel e o poreclă din liceu. Eram în echipa de fotbal şi nu jucam niciodată. L-am rugat pe un coleg să mă lase să intru în locul lui, când nu era profu' atent, că nu se prinde. S-a prins proful pentru că prima minge pe care am primit-o am pierdut-o. El a început să strige: „Cine l-a băgat bă pe şurubel ăsta în echipă?”

- Colegii s-au prăpădit de râs şi doar aşa m-au strigat. E o poreclă memorabilă. Mi-a modelat şi personalitatea cumva, am încercat să fiu un om bun şi principii sănătoase. Nu o să te gândeşti niciodată că cineva cu porecla „shurubel” îţi poate face rău.

- Prima dată am intrat într-un studio de radio când eram în liceu, la Pro FM.

- Când le-am spus părinţilor că vreau să renunţ la radio au zis să rămân, că e un loc cald.

- Mă bucur că am luat decizia asta când am ajuns la un anumit grad de maturitate

- Primul pas este să îmi iau un an sabatic. Aş vrea ca la finalul acestui an să fac schimbarea de la „a căuta interesul şi aprecierea celorlalţi” la „a căuta interesul şi aprecierea mea”. Vreau să fac şi lucruri pentru mine. Nu vreau să îmi mai pun nici problema cifrelor sau a audienţei.

- Nu au existat telefoane sau propuneri de la alte radiouri. Cred că lumea mi-a înţeles decizia.

- O să îmi fie dor de energia din studio, pe care o aveam cu colegii, şi de relaţia cu ascultătorii.

- Îmi propun să studiez tot ce se poate pe zona de stand-up comedy, să devin autodidact. N-ar strica să studiez nici zona de actorie. Mi-ar plăcea să scriu şi piese hip-hop.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Păcat ca s-a lăsat de clipuri comice pe YouTube... acolo era perfect alături de Ionut și restul din acea echipa

Trimite un comentariu

sus