Skip to main content

„M-aţi făcut hoţ” - Baronul PSD Marian Oprişan, supărat pe un text din Republica.ro. Ce l-a deranjat pe politician?

 
Foto | Octav Ganea (Inquam Photos)
Foto | Octav Ganea (Inquam Photos)

Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean Vrancea, s-a supărat pe site-ul Republica.ro: „Bună ziua! Domnu’ Livadaru? M-aţi făcut hoţ!”, i-a spus Oprişan, la telefon, lui Alex Livadaru, unul dintre fondatorii Republica.

Publicitate

De asemenea, baronul PSD din Vrancea i-a mai spus lui Livadaru „că-l va da în judecată”, după cum povesteşte jurnalistul tot pe Republica.

De la ce a pornit totul?

Povestea a pornit de la un alt text, semnat de Livadaru, care are ca subiect banii pe care România îi va primi ca ajutor de la Uniunea Europeană pe fondul pandemiei de Covid.

„Lost in translation: Cum va explica Mark Rutte contribuabilului olandez că banii lui ajung la mama lui Marian Oprişan şi vor fi controlaţi de Curtea de Conturi a lui Niculae Bădălău”, titra materialul.

Asta l-a supărat şi pe Oprişan, după cum reiese şi din conversaţia pe care politicianul o are cu Livadaru:

„Aţi scris un articol pe site-ul Republica. Dom’le, vă rog să-mi explicaţi şi mie cum ajung banii lui Rutte din Olanda la maică-mea! M-aţi făcut hoţ!

L-am invitat pe domnul Oprişan să mai citească o dată articolul la care face referire şi care este aici, să indice pasajul în care este utilizat cuvântul hoţ”, după cum relatează jurnalistul.

Printre altele, în textul despre banii de la UE, scrie:

- Practic, Uniunea Europeană, prin marele plan de relansare economică, trebuie să întoarcă privirea de la ideea că baronul de Neamţ Ionel Arsene va împărţi tortul oamenilor de afaceri locali sau că Oprişan de la Vrancea, care este şi mama lui când e vorba de avere, va dispune de bugete după bunul plac.

- Dar staţi puţin! De controlul instituţiilor în România se ocupă Curtea de Conturi, condusă de onorabilul Niculae Bădălău.

„Mama mea sunt eu”

De unde vine referinţa „Marian Oprişan, care este şi mama lui când e vorba de avere”, făcută de Livadaru?

Marian Oprişan i-a spus replica „Mama mea sunt eu” jurnalistei Paul Herlo, de la „România, te iubesc”, când a fost întrebat despre terenurile şi bunurile deţinute de mama sa.

„Legând punctul 1 (Mama mea sunt eu!) cu punctul 2 (fondurile UE care ar urma să ajungă şi la Vrancea), rezultă, după spusele domnului Marian Oprişan (care s-a identificat/ echivalat/ confundat cu persoana mamei sale) că banii cetăţenilor conduşi de olandezul Rutte ajung (şi) pe mâna mamei lui Marian Oprişan (care este de fapt chiar Marian Oprişan, după cum el însuşi a declarat)”, explică jurnalistul.

„Conversaţia telefonică s-a încheiat după 2 minute şi 45 de secunde, cu ameninţarea domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan că mă va da în judecată pentru că l-am făcut hoţ şi cu invitaţia din partea mea de a proceda aşa cum consideră domnia sa că este mai bine.

Şi cu promisiunea subsemnatului că le voi dezvălui cititorilor această discuţie”, conchide Livadaru.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Z0 Z0
    Asta, fiul mamei lui oprisan, fura caciuli din autobuze inainte de 89. Incotro credeti c-a evoluat? Involuat, de fapt
  • DODO DODO
    gresit ! nu republica te-a facut hot ci singut te-ai facut si inca unul cu mult tupeu Ma gindesc totusi cum nu ai fost inca tras la raspundere cind si un pici stie ce invirtesti
  • Cris Cris
    Oprisan,nu mai aripioare,
    DNA,ti le-a retezat,
    Oprisan,nu mai ai aripioare,
    La racoare tu pleci imediat...BISS,MAESTRO!
  • jk jk
    Si...cu ce a gresit site ul Republica?
  • Iulian Iulian
    oprisan???E UN HOT NOTORIU!!!!

Trimite un comentariu

sus